Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Αλέξης Κούγιας στο thebest.gr: "Η Πάτρα με την συμπεριφορά της δείχνει ότι δεν θέλει ομάδα στη Σούπερ Λίγκα"

Αλέξης Κούγιας στο thebest.gr: "Η Π...

O ισχυρός άνδρας της Παναχαϊκής μιλά για τη φετινή σεζόν και οχι μόνο

Η φετινή αγωνιστική περίοδος φτάνει στο τέλος της και μπορεί η Παναχαϊκή να μην κατάφερε να πάρει την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα, ωστόσο ο Αλέξης Κούγιας είναι ικανοποιημένος από την όλη παρουσία της ομάδας στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Ο ισχυρός άνδρας της Παναχαϊκής σε δηλώσεις του στο thebest.gr μιλά για την  την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του, αλλά εξηγεί και τους λόγους που κατά τη γνώμη του δεν πάει ο κόσμος στο γήπεδο.

Το πρωτάθλημα φτάνει στο τέλος του, θα θέλατε να κάνετε έναν απολογισμό;

Ήταν μία απόλυτα επιτυχημένη χρονιά για την Παναχαϊκή, αφού πετύχαμε την παραμονή μας σε μία δύσκολη χρονιά, όπου οι μισές ομάδες θα υποβιβάζονταν και μόνο δύο θα ανέβαιναν. Είναι πολύ σημαντικό ότι του χρόνου θα παίζουμε στην κατηγορία, όπου θα συμμετάσχουν μόνο 16 ομάδες.

Άλλωστε γι αυτό έγινε ένας σχεδιασμός το καλοκαίρι, ώστε να μην έχουμε οικονομικά προβλήματα θέλοντας να υπογράψουν οι ποδοσφαιριστές μακροχρόνια συμβόλαια και να έχουμε ένα προπονητικό τιμ που θα έχει παρόν και μέλλον.

Για πρώτη φορά παρέμεινε και ο ίδιος προπονητής (σ.σ. Δημήτρης Σπανός) όλη τη σεζόν. Σημαντικό και αυτό;

Είναι σημαντικό για το μέλλον η παραμονή του προπονητή. Επίσης εξίσου σημαντικό είναι να ξεκινήσει και θα είναι έτοιμο μέχρι το καλοκαίρι το προπονητικό κέντρο μας, για να μεταφέρουμε γραφεία προπονητήριο, αποδυτήρια και να είναι και η έδρα της ομάδας Νέων.

Γιατί κατά τη γνώμη σας δεν έρχεται ο κόσμος της Πάτρας στο γήπεδο να παρακολουθήσει τους αγώνες της Παναχαϊκής;

Δεν με συμπαθούν συγκεκριμένοι οπαδοί της Παναχαϊκής, οι Navajo που δεν είναι οπαδοί ποδοσφαίρου, αλλά είναι ανεξουσίαστες και δεν ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, αλλά με άλλα θέματα σέβομαι όμως την ιδεολογία τους. Είναι ο σκληρός πυρήνας ανεξουσίαστων της Πάτρας τους σέβομαι, αλλά δεν θα μπορούσα να αρνηθώ την υπερασπίση του Κορκονέα στην υπόθεση Γρηγορόπουλου για να μην συγκρουστώ μαζί τους. Η σύγκρουση οφείλεται σε εξωαγωνιστικά θέματα που προσπάθησαν να τα μεταφέρουν στο γήπεδο, αλλά εγώ είμαι σκληρό καρύδι. Τους θέλω στο γήπεδο, αλλά όχι για να διακόπτουν αγώνες εις βάρος της ομάδας. Τους περιμένω και είμαι βέβαιος ότι θα γυρίσουν γιατί δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό θέμα για να μην έρθουν.

Οι Πατρινοί φίλαθλοι όμως και αυτοί δεν έρχονται;

Ποτέ δεν ήρθαν γενικότερα παρά μόνο σε ένα παιχνίδι της Παναχαϊκής με τη Ρόδο. Η ομάδα είναι πρωταγωνίστρια εκτός από πέρυσι, όπου προσπάθησε, αλλά δεν μας βγήκαν κάποια πράγματα χάσαμε τα λεφτά μας και τους παίκτες.

Στην Γ' Εθνική η ομάδα πρωταγωνιστούσε και δεν πήρε το πρωτάθλημα από το στήσιμο που μας έκαναν στη Β' Εθνική και στις δύο χρονιές πήγε στα πλέι οφ όπου θα ανεβαίναμε, αλλά είδατε τι έγινε με τον Πλατανιά.

Φανταστείτε πόσο σημαντικό είναι ότι σε εκατοντάδες παιχνίδια που έχει παίξει η Παναχαϊκή δεν έχει κατηγορηθεί ποτέ για στημένο.

Επίσης η Παναχαϊκή είχε πολλά χρέη και αυτή  τη στιγμή είναι τακτοποιημένα τα οικονομικά της γιατί παλιά πληρώναμε τα χρέη των Μουτζουρούλια και Μακρή. Την στιγμή που όλες οι ιστορικές ομάδες υποβιβάζονται με χρέη, η  Παναχαϊκή χωρίς έσοδα και βοήθεια από την πόλη πρωταγωνιστεί.

Δεν υποβιβάζεται εξοφλεί  τα χρέη της και δημιουργεί μια καλή ομάδα. Φανταστείτε αν δεν μας είχαν φύγει και κάποιοι παίκτες  όπως  οι Σάμαρης, Λαμπρόπουλο, Ντίνας, Ρουγκάλας, Βασιλόγιαννης και όλα τα παιδιά που έχουν φύγει από την Πάτρα, χωρίς να έχουμε πάρει εμείς ένα πενηνταράκι,  που θα βρίσκονταν αυτή τη στιγμή η ομάδα. Είναι ανεξήγητο ότι ο κόσμος δεν έρχεται στο γήπεδο.

Που οφείλεται αυτό κατά τη γνώμη σας;

Οφείλεται κατά την άποψή μου ότι οι προηγούμενες ιδιοκτησίες απαξίωσαν εντελώς την Παναχαϊκή. Πρώτα απ' όλα την απαξίωσε ο Λουκόπουλος που είχε ενταχθεί στην προηγούμενη παράγκα και τα αποτελέσματα της ομάδας ήταν αλλοπρόσαλλα και απομάκρυνε τον κόσμο. Θυμηθείτε τι γίνονταν εκείνη την εποχή. Στη συνέχεια ακολούθησε η «λαίλαπα» των Μουντζουρούλια και Μακρή, ειδικά με τον δεύτερο που την πήρε από την Β' Εθνική και την υποβίβασε με χρέη που είχαν σαν αποτέλεσμα να κατασχεθούν τα σπίτια ανθρώπων που ήταν στη διοίκηση και μερικών τα γλίτωσα εγώ.

Όλοι ξέρουν ότι Παναχαϊκή διοικείται σωστά από έναν άνθρωπο που έχει το θάρρος να βάζει με το βρόμικο κατεστημένο και δικαιώνεται συνεχώς, αλλά ο κόσμος δεν τον στηρίζει. Η Πάτρα με την συμπεριφορά της δείχνει ότι δεν θέλει  ομάδα στη Σούπερ Λίγκα.

Οι σχέσεις σας με την ερασιτεχνική;

Μου είναι αδιάφορη η ερασιτεχνική αυτοί θέλουν να χρηματοδοτώ την Ερασιτεχνική και τους ίδιους. Η Ερασιτεχνική έχει πάρει 300.000 ευρώ σε τέσσερα χρόνια. Τι άλλο πρέπει να κάνω για να  έχουμε καλές σχέσεις; Αυτοί κάνουν πορείες και βγάζουν ανακοινώσεις για να μην έρθει ο κόσμος στο γήπεδο. Νόμιζαν ότι θα φύγω, αλλά από μένα χαρτζιλίκι δεν παίρνει κανείς. Το καλοκαίρι φάνηκε άλλωστε η δύναμη της Ερασιτεχνικής με τα 53 άτομα που συγκεντρώθηκαν

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports