Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα:Εργαστήρι δημιουργικότητας για παιδιά με αφορμή τη μέρα της Ευρώπης οργανώνει η Κοινο_Τοπία

Πάτρα:Εργαστήρι δημιουργικότητας για παι...

Το πρόγραμμα του Εργαστηρίου

Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ με αφορμή τη μέρα της Ευρώπης οργανώνει παιδικό εργαστήρι δημιουργικότητας στον πολυχώρο της, Μαιζώνος 139 κ’ Παντανάσσης στον 4ο όροφο (έναντι Δημαρχιακού Μεγάρου).

Το εργαστήρι στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά της τετάρτης, πέμπτης και έκτης δημοτικού, με σειρά προτεραιότητας κατά τη δήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαΐου από τις 6.30μμ-9μμ κατά τη διάρκεια του οποίου δε θα επιτρέπεται η παραμονή των συνοδών των παιδιών στο χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί. Τα παιδιά θα πάρουν ως ενθύμιο τις εργασίες τους και ένα βιβλίο-παραμύθι το δε κόστος συμμετοχής θα είναι 5€.

Η 9η Μαΐου αναγράφεται ως μέρα ληξιαρχικής πράξης γέννησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τη μέρα αυτή το 1950 ο πολιτικός Ρομπέρ Σουμάν, διαπρεπής νομικός και Γάλλος υπουργός Εξωτερικών από το 1948 έως το 1952 -θεωρείται ένας από τους πρωτεργάτες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης- σε συνεργασία με τον Ζαν Μονέ, δημοσίευσαν το παγκοσμίως γνωστό «σχέδιο Σουμάν»

Το σχέδιο πρότεινε τον από κοινού έλεγχο της παραγωγής άνθρακα και χάλυβα στην Ευρώπη, που ήταν οι σημαντικότερες πρώτες ύλες για την πολεμική βιομηχανία. Η κεντρική ιδέα ήταν ότι καμία χώρα δε θα μπορούσε να ξανακηρύξει πόλεμο εάν δεν είχε τον έλεγχο της παραγωγής άνθρακα και χάλυβα.

Στο εργαστήρι τα παιδιά μέσω ενός δημιουργικού παιχνιδιού που θα περιλαμβάνει αφήγηση, αυτοσχεδιασμό, εκφραστική δημιουργία μέσω ζωγραφικής και μικροκατασκευών θα μάθουν για την ιστορία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Θα προσεγγίσουν λέξεις που αποτελούν διαχρονικά αξιακό ζητούμενο όπως διαφορετικότητα, συναδέλφωση, δημοκρατία, αλληλεγγύη, ειρήνη, ευημερία, αλληλοκατανόηση κ.α.

Οι δημιουργικές δράσεις που θα συνδέσουν τις διάφορες μορφές τέχνης με το παιχνίδι στόχο έχουν την προσέγγιση του κοινού Ευρωπαϊκού σπιτιού και των δυνατοτήτων που θα έχουν οι νέες γενιές στο όραμα αυτό.

Το εργαστήριο γίνεται με θεματική επιμέλεια και εθελοντική προσφορά των δασκάλων και νηπιαγωγών Αίγλης Θεοχάρους, Δήμητρας Χριστοδουλοπούλου, Ευαγγελίας Αποστολοπούλου, Δήμητρας Κοκκινοπούλου, Εύης Μπούσια και Τέτας Σαββανή.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να απευθυνθείτε στην κ. Δήμητρα Χριστοδουλοπούλου καθημερινά 10πμ-1μμ και 6-9μμ στο 6934.761436 (λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετασχόντων θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας).

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture