Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πάνω από 5000 επισκέπτες στην έκθεση «Patras IQ» - Μιλά στο thebest.gr η «ψυχή» της διοργάνωσης Αθ. Κούστας

Πάτρα: Πάνω από 5000 επισκέπτες στην έκθ...
Βγενόπουλος Φάνης

Στόχος η έκθεση να γίνει διεθνής

Το έντονο ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας προσέλκυσε η «2η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras Innovation Quest (PatrasIQ) 2015», που έγινε στο στάδιο «Δ. Τόφαλος» το τριήμερο από τις 24 έως και τις 26 Απριλίου.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των διοργανωτών την έκθεση επισκέφθηκαν πάνω από 5000 άτομα, νέοι επιστήμονες, επιχειρηματίες αλλά και απλοί πολίτες που είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα επιστημονικά επιτεύγματα της καινοτόμου έρευνας που παράγεται στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, της Θεσσαλίας και στο ΤΕΙ Ηπείρου.

Στο πλαίσιο της έκθεσης έλαβαν χώρα και ενδιαφέρουσες ομιλίες για θέματα μεταφοράς τεχνογνωσίας και διανοητικής ιδιοκτησίας, ενώ οι ερευνητές παρουσίασαν σε επενδυτές, ώριμα αποτελέσματα έρευνας που μπορούν να μετατραπούν σε εμπορικό προϊόν.

Για την επιτυχία της έκθεσης εργάστηκαν πολλοί, από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας, που ήταν οι συνδιοργανωτές.

Στο οργανωτικό μέρος, το κύριο βάρος ανέλαβε το Επιμελητήριο Αχαϊας, ενώ ο πρόεδρός του Πλάτωνας Μαρλαφέκας αντιμετώπισε τη διοργάνωση ως προσωπική υπόθεση, θέτοντας ψηλά τον πήχη και εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε.

Μιλώντας στο thebest.gr ο ειδικός σύμβουλος του Επιμελητηρίου και «ψυχή» της διοργάνωσης Αθανάσιος Κούστας, υπογράμμισε την ικανοποίησή του για την επιτυχία της έκθεσης και την αποδοχή της από την κοινωνία.

«Απαιτήθηκε μεγάλος κόπος από πολλούς για την επιτυχία της έκθεσης, η οποία είχε σχεδιαστεί από καιρό και υλοποιείτο βήμα – βήμα, ώστε να έχουμε αυτό το τελικό αποτέλεσμα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η πρύτανις μαζί με την ομάδα του PatrasIQ

Η πρύτανις μαζί με την ομάδα του PatrasIQ

Η πρύτανις μαζί με την ομάδα του PatrasIQ

Για την διοργάνωση της έκθεσης εργάστηκαν 60 εθελοντές, οι άνθρωποι του Γραφείου Καινοτομίας και της Μονάδας Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Πανεπιστημίου και ειδική ομάδα του Επιμελητηρίου Αχαΐας με επικεφαλής τον κ. Κούστα, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή των ανθρώπων της Περιφέρειας, αλλά και των χορηγών της διοργάνωσης που παρείχαν ποικιλότροπη στήριξη.

«Ο στόχος επιτεύχθηκε. Είμαστε ικανοποιημένοι διότι οι εκθέτες που συμμετείχαν χωρίς κόστος στη διοργάνωση, έμειναν ικανοποιημένοι τόσο από το στήσιμο της έκθεσης, όσο και από το ενδιαφέρον του κόσμου. Πλέον, ο επόμενος στόχος είναι να καθιερωθεί το «Patras IQ» ως εθνική και διεθνής έκθεση προβολής της ερευνητικής καινοτομίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κούστας.

Να σημειωθεί ότι, παράλληλα με την έκθεση «Patras IQ» το Επιμελητήριο Αχαΐας είχε αναλάβει και τη διοργάνωση της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, που έγινε στην Πάτρα και στέφθηκε με επιτυχία. Μάλιστα οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση μεταφοράς τεχνογνωσίας και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις.

Βασικός στόχος των διοργανωτών είναι, όπως εξηγεί ο κ. Κούστας, να γνωρίσουν

και οι άνθρωποι της αγοράς και οι πολίτες να μάθουν τη γνώση που παράγεται στο Πανεπιστήμιο και μετατρέπεται σε τελικό προϊόν, ώστε και οι επιχειρήσεις να τις αξιοποιήσουν και μέσω αυτής της διαδικασίας να ενωθεί η πόλη με το Πανεπιστήμιο.

Μάλιστα, στην επόμενη έκθεση που προγραμματίζεται για του χρόνου, έχει ήδη αποφασιστεί να λειτουργήσει και καθημερινές, ώστε μαθητές σχολείων της περιοχής να την επισκεφθούν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις