Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Να επικυρωθούν οι ποινές σε Καφύρα και Χρονόπουλο για τις φωτιές του 2007 ζητάει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Να επικυρωθούν οι ποινές σε Καφύρα και Χ...

Εν αναμονή της απόφασης

Να επικυρωθούν οι ποινές που επιβλήθηκαν το περασμένο έτος από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ηλείας Πάτρας για τις φωτιές στην Ηλεία τον Αύγουστο του 2007, στον πρώην νομάρχη Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα, στον πρώην δήμαρχο Ζαχάρως  Πανταζή Χρονόπουλο και τον δασοφύλακα Μίνθης, Παναγιώτη Τσούρα για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, κατά συρροή, καθώς και στην 84χρονη κάτοικο Παλαιοχωρίου, Σοφία Νικολοπούλου, για το αδίκημα του εμπρησμού. Αυτό πρότεινε στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γεώργιος Μπόμπολης.

Συνολικά, σε κάθε έναν κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 77 ετών (κατά συγχώνευση 40 έτη), όμως επειδή τα συγκεκριμένα αδικήματα διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, η ανώτατη εκτιτέα ποινή (βάσει του νόμου) είναι  δέκα χρόνια για κάθε ένοχο.

Επίσης, σύμφωνα με την εφετειακή απόφαση, οι ποινές και για τους τέσσερις καταδικασθέντες είναι εξαγοράσιμες προς 5 ευρώ την ημέρα. Συνολικά θα πρέπει κάθε ένας να καταβάλει 40.000 ευρώ σε δόσεις, των 1.200 ευρώ το μήνα.

Η 85χρονη Σοφία Νικολοπούλου, θα εκτίσει την ποινή της σε κατ΄ οίκον περιορισμό, λόγω οικονομικής αδυναμίας εξαγοράς της ποινή της.

Αντίθετα, το Εφετείο αθώωσε τον τότε προϊστάμενο της Πυροσβεστικής Κρεστένων, Νίκο Μιχαλόπουλο.

Ωστόσο, οι Χαράλαμπος Καφύρας, Πανταζής Χρονόπουλος και Παναγιώτης Τσούρας άσκησαν αναίρεση κατά τις καταδικαστικής εφετειακής απόφασης στον Άρειο Πάγο, ενώ η 84χρονη Σοφία Νικολοπούλου δεν άσκησε.

Όμως, ο κ. Μπόμπολης πρότεινε την απόρριψη της αίτησης αναίρεσης των τριών. Τελικά, ο Άρειος Πάγος επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Υπενθυμίζεται ότι στις φωτιές του Αύγουστου του 2007 στην Ηλεία χάθηκαν 36 ζωές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις