Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Ένα από τα σημαντικότερα Ελληνικά ροκ συγκροτήματα, οι The Last Drive έρχονται στην Πάτρα

Ένα από τα σημαντικότερα Ελληνικά ροκ συ...

Live αυτή την Τετάρτη στις 21.30 στο Metropolis

Η BR3AK EV3NT θα παρουσιάσει το γνωστό γκρουπ των Last Drive στην Πάτρα, αυτή την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015 μετά τις 21.30 στο Metropolis Live στο κάτω μέρος της οδού Τσαμαδού και Αγ. Ανδρέου.

Τα πολλά λόγια είναι περιττά... καθώς για περισσότερο από 30 χρόνια στη δισκογραφία και τα stage οι Τhe Last Drive συνεχίζουν να παίζουν μουσική με την ίδια ένταση και πάθος. Μαζί τους στο Metropolis Live, την Τετάρτη θα είναι και οι φοβεροί "THE BIG NOSE ATTACK".

Προπώληση εισιτηρίων στα 10€ στα:

FIFTY FIFTY

FLASHBACK RECORD STORE

DISCOVER

MUSICAL

ΗΧΟΤΟΠΟΣ art cafe.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00.

Στην είσοδο το βράδυ της συναυλίας το εισιτήριο θα κοστίζει 12 ευρώ.

Οι Last Drive είναι ένα ελληνικό μουσικό συγκρότημα απ' την Αθήνα. Σχηματίστηκαν το 1983 (αν και ο αρχικός πυρήνας του γκρουπ πρωτοσχηματίστηκε το ’81) σαν γκαράζ πανκ μπάντα και στη δεκαετία του '90 στράφηκαν σε έναν πιο σκληρό ήχο. Θεωρούνται ως το σημαντικότερο ελληνικό ροκ συγκρότημα της δεκαετίας του '80 κι ένα απ' τα σημαντικότερα της ελληνικής ροκ ιστορίας.

Ξεκίνησαν να παίζουν σαν Last Drive στα τέλη του 1983 κι εμφανίστηκαν για 1η φορά στο κλαμπ "Ροντέο" στις 27 Δεκέμβρη 1983. Τις πρώτες τους εμφανίσεις τις πραγματοποίησαν ως τρίο - Alex K. (τραγούδι, μπάσο) Nick (κιθάρα) Chris B.I. (ντραμς), με εξαίρεση την πρώτη συναυλία όπου το σχήμα περιλάμβανε και τον P.PEP. Ένα χρόνο μετά το σχήμα συμπληρώθηκε με το Γιώργο "B. George Bop" Καρανικόλα (ο οποίος έπαιζε μέχρι τότε στους Be Bop Jungle) στην κιθάρα.

Το γκρουπ όπως αναφέρεται στην wikipedia, έπαιζε κατά βάση «γκαράζ ροκ» με ροκαμπίλλυ και σερφ επιρροές. Τη μουσική τους την ονόμαζαν οι ίδιοι Trash Rockabilly. Οι πρώτες τους διασκευές ήταν από fifties ενώ αργότερα από τα sixties και seventies – ‘70ς. Σύμφωνα με τους ίδιους, αυτό έγινε επειδή οι επιρροές τους δεν ήταν τόσο από συγκεκριμένα συγκροτήματα, όσο από ένα συγκεκριμένο πνεύμα μουσικής, που διέκρινε και το rockabilly και το garage punk και το seventies punk.

Το 1985 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους σιγνκλ, το Midnite Hop. Τον Φλεβάρη του 2007 οι Last Drive που είχαν διαλυθεί στα μέσα του ’90 (1995), ανακοίνωσαν την επανασύνδεσή τους για τρεις συναυλίες στην Αθήνα και μια στη Θεσσαλονίκη, το Μάϊο του ίδιου χρόνου. Τον Απρίλη του 2007 επανακυκλοφόρησε το πρώτο τους δισκάκι (Midnite Hop) από τη Blind Bastard Records ενώ εμφανίστηκαν και στο Open Air Fest και στην Πεσκάρα της Ιταλίας τον Ιούλιο.

Aξίζει να σημειωθεί ότι έχει γυριστεί κι ένα μουσικό κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ για την μπάντα με τίτλο «20000 Miles Ahead The Last Drive Story» που βγήκε στις αίθουσες το 2008.

*Oι φωτό είναι από την σελίδα των The Last Drive στο facebook.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View