Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έρχεται στο Πάνθεον της Πάτρας η παιδική θεατρική παράσταση "Πινόκιο" - Παίζει και ο Ζανό Ντάνιας

Έρχεται στο Πάνθεον της Πάτρας η παιδική...

Το σαββατοκύριακο 9 και 10 Μαίου 2015

Η Παιδική Σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου αναμένεται να έρθει στην Πάτρα το σαββατοκύριακο 9 και 10 Μαίου 2015 για να παρουσιάσει στο θέατρο Πάνθεον της οδού Γούναρη και Κανακάρη το παιδικό θεατρικό έργο «Πινόκιο» (Άνθρωπος αγράμματος, ξύλο απελέκητο), ένα παραμύθι που έχει μεγαλώσει αλλά και μεγαλώνει γενιές και γενιές.

Η παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλουπου έχει ξαναεπισκεφθεί την Πάτρα (προηγούμενες παραστάσεις της ήταν ο «Μάγος του Οζ» σε σκηνοθεσία Χάρη Ρώμα και «Τα Καινούρια Ρούχα του Βασιλιά»), παραστάσεις οι οποίες άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις στους μικρούς και μεγάλους θεατές.

«Ο Πινόκιο» είναι μία αξιόλογη παράσταση που ανεβαίνει με επαγγελματίες ηθοποιούς γνωστούς από το θέατρο και την τηλεόραση.

«Ο Πινόκιο» είναι ένας φανταστικός ήρωας που πρωτοεμφανίστηκε το 1883. Ήταν ο κεντρικός ήρωας στο γνωστό ιταλικό παραμύθι «Οι περιπέτειες του ΠΙΝΟΚΙΟ» που έγραψε τότε ο συγγραφέας Κάρλο Κολόντι και από εκείνη την περίοδο «Ο Πινόκιο» έχει εμφανιστεί με πολλές προσαρμογές, τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο.

Σκαλισμένος από τον γέρο-μαριονετίστα ξυλογλύπτη Τζεπέτο σε ένα μικρό χωριό της γειτονικής μας Ιταλίας, δημιουργήθηκε ως ξύλινη μαριονέτα από δέντρο κερασιάς, έτσι μας αναφέρει το πρώτο παραμύθι που κυκλοφόρησε, ενώ τα ρούχα του είναι φτιαγμένα από Λουλουδιασμένο χαρτι, τα παπούτσια του από ξύλο και το καπέλο του από ψωμί.

Κάποια μέρα λοιπόν ο γερο-Τζεπέτο που σκάλιζε το δέντρο του, ακούει μία γλυκιά παιδική φωνούλα και το ξύλο να αρχίζει να κινείται…

Ο γέρο-Τζεπέτο δε μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε…

Ξαφνικά η μαριονέτα του να αρχίζει να περπατάει…

«Ο Πινόκιο» ήθελε να γίνει και να μεγαλώσει σαν και τα άλλα παιδιά της ηλικίας του…

Έτσι λοιπόν αρχίζει η ιστορία της πιο αγαπημένης μαριονέτας στο κόσμο… η συνέχεια …επί σκηνής.

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί:

Σπύρος Ιωάννου (Γάτος)

Στέφανος Αθανασόπουλος( Τζεπέτο)

Μύριαμ Χρονοπούλου ( Αλεπού)

Πινόκιο (Ηλίας Παπακωνσταντίνου) και ο γνωστός από παραστάσεις και την τηλεόραση, κωμικός ηθοποιός Ζανό Ντάνιας.

Σκηνοθεσία: Σπύρος Ιωάννου, Μουσική: Τάκης Μπινιάρης, Κοστούμια: Σήλια Δεμίρη, Σκηνικά: ART, Ήχος: Γιώργος Βαζαίος.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την παράσταση καθώς και για τις τιμές των εισιτηρίων στο τηλ. του ταμείου του Πάνθεον, 2610- 325 778.

*Η κωμική παράσταση «Δεν θα με τρελάνεις εσύ εμένα» των Παναγιώτη Καποδίστρια και Αργύρη Γιαμάλογλου με τον Κώστα Αποστολάκη, την Πηνελόπη Πλάκα, τον Σπύρο Πούλη, τον Σπύρο Σπαντίδα, κ.α. που παίζεται με επιτυχία στην πρωτεύουσα, στο θέατρο Αθηνά, θα έρθει τελικά στην Πάτρα, στο Πάνθεον το σαββατοκύριακο 16 και 17 Μαίου 2015.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture