Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τα "Πέτρινα χρόνια" για τον αντιδήμαρχο του Δήμου Πατρέων Α. Αθανασόπουλο: Μας αποκάλεσε τσιράκια της εξουσίας μπροστά σε μαθητές

Τα  "Πέτρινα χρόνια" για τον α...

Αλγεινή εντύπωση απο την υποβάθμιση εκ μέρους του Δήμου Πατρέων εκδηλώσεων ιστορικής μνήμης-

Την έντονη αντίδρασή του για την υποβάθμιση από την πλευρά του Δήμου εκδηλώσεων ιστορικής μνήμης εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος "Πέτρινα Χρόνια", ο οποίος κάνει λόγο για απίστευτα απαξιωτική και υβριστική συπεριφορά από τον αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Πατρέων Ανδρέα Αθανασόπουλο. Η επιστολή έχει ως εξής: Προς τον Δήμαρχο Πατρέων

και τις Δημοτικές Παρατάξεις

Με την επιστολή μας αυτή, ζητάμε να μας πληροφορήσετε για την μη διοργάνωση εκ μέρους του Δήμου, της εκδήλωσης μνήμης των εκτελεσθέντων αγωνιστών, την 28 Φεβρουαρίου 1949.

Η εκδήλωση αυτή και τιμή, γίνεται συνεχώς από το 1996 από τον Δήμο Πατρεων σε συνεργασία με την επιτροπή πρωτοβουλίας, τον Σύλλογο μας Πέτρινα Χρόνια και την ΕΣΔΙΑ Ν. Αχαΐας 1940-1974.

Σας επισυνάπτουμε σύντομο ιστορικό της εκτέλεσης των " 8 ", την 28/2/1949, στο Γηροκομειο.

Φέτος, για πρώτη φορά δεν πραγματοποιήθηκε δημιουργώντας αλγεινή εντύπωση.

Αλγεινή εντύπωση, επίσης δημιούργησε η υποβάθμιση , εκ μέρους του Δήμου, των εκδηλώσεων με αφορμή την επέτειο της επιβολής της λαομίσητης  χούντας την 21 Απριλίου 1967.

Είναι γνωστό ότι επί σειρά ετών ο Δήμος Πατρεων σε συνεργασία με τον Σύλλογο μας διοργάνωνε κάθε χρόνο στις 21 Απριλίου, εκδηλώσεις στα σχολεία της Δροσιάς και της Αγίας Σοφίας.  Σε αυτές απευθυνόμαστε στους μαθητές, εκπρόσωπος του Δημάρχου και Αγωνιστές της περιόδου εκείνης, αναφέροντας τα γεγονότα και τα διδάγματα εξ αυτών.  Ακλουθούσε η κατάθεση στεφάνων και λουλουδιών και κλείναμε με δυο-τρία αντιστασιακά τραγούδια της εποχής.  Έτσι ,οι μαθητές των σχολείων αυτών είχαν την ευκαιρία να πάρουν κάποιες εικόνες του τι σημαίνει χούντα.

Φέτος, προτιμήσατε να κάνετε  μια απλή κατάθεση στεφάνου εκ μερος του Δήμου, χωρίς να συνδιοργανώσουμε την εκδήλωση, χωρίς ομιλίες, χωρίς ένα χρώμα ανάλογο της περίστασης.

Λιτή, χαρακτηρίσατε, στο Δελτίο τύπου σας, την εκδήλωση που διοργανώσατε!

Εμείς θα λέγαμε, άκρως τυπική !

Είναι χαρακτηριστικό και απορίας άξιο, ότι  ακόμα και ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος απεύθυνε έναν τυπικό χαιρετισμό που καμία σχέση δεν είχε με την " ομιλία " που φέρεται να είπε, μέσω του Δελτίου τύπου σας!

Στον Σύλλογο μας δε, ο οποίος - αν και απρόσκλητος - παρευρέθηκε με τον Πρόεδρο, την Γραμματέα και τον Ταμία του, δεν επιτρέψατε να κάνει καν χαιρετισμό.

Έτσι περιοριστήκαμε να καταθέσουμε λίγα κόκκινα τριαντάφυλλα προς τιμή των αγωνιστών και να καλέσουμε τα παιδιά να φωνάξουμε το σύνθημα μας,  με το οποίο κάθε χρόνο κλείναμε τις εκδηλώσεις : ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

Φαίνεται, όμως, ότι ούτε αυτό άρεσε στον κ. Αθανασόπουλο, ο οποίος με περισσό θράσος μας αποκάλεσε " τσιράκια της εξουσίας " ,  δημόσια ,  μπροστά στους μαθητές που ρωτούσαν με απορία τι συμβαίνει, ενώ μια δασκάλα φώναξε "όχι τέτοια μπροστά στα παιδιά" !

Κύριε Δήμαρχε,

Η μέχρι σήμερα συνεργασία του Συλλόγου μας με τον Δήμο Πατρεων έχει καταγράψει, έκτος των άλλων, την ανέγερση του μνημείου στο Γηροκομειο και την τοποθέτηση μαρμάρινων αναμνηστικών πλακών σε διάφορα ιστορικά σημεία της πόλης σε μια προσπάθεια μας μακροχρόνια για την Ιστορική μνήμη.

Δυστυχώς, η συνεργασία αυτή του Συλλόγου μας με όλες τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, έχει διακοπεί  βίαια, επί των ημερών σας.

Αυτό το θεωρούμε απαράδεκτο.

Δεν τιμά τους αγώνες, τις θυσίες και το πνεύμα του ΕΑΜ και των άλλων αγώνων του Λαού.

Ο σύλλογος μας στη προσπάθεια του για την ανάδειξη και την διατήρηση των αγώνων του Λαού, δεν φιλοδόξει να  "δρέψει δάφνες".

Μας ενδιαφέρει η Ιστορική Μνήμη και η Αγωνιστική Ενότητα.

 

Πάτρα 24/4/2015

Για τον Σύλλογο

 

Ο   Πρόεδρος     Θανάσης Κολιτσίδας

Η Γραμματέας    Ντίνα Πεταλά"

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις