Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Τσίπρας πήρε επάνω του τη διαπραγμάτευση-Οι κρίσιμες ώρες, ο στόχος της άμεσης συμφωνίας και οι ήπιες υποχωρήσεις

Ο Τσίπρας πήρε επάνω του τη διαπραγμάτευ...

Απευθείας με Μέρκελ συζητά ο Τσίπρας - Οι επιθέσεις στον Βαρουφάκη

Με στόχο της κυβέρνησης την σύναψη συμφωνίας μέχρι το αργότερο τις αρχές Μαΐου, ακόμη κι αν χρειαστεί να γίνουν ήπιες υποχωρήσεις σε θέματα όπως το ασφαλιστικό, οι ιδιωτικοποιήσεις και οι πλειστηριασμοί και με τον Αλέξη Τσίπρα να αναλαμβάνει προσωπικά ο ίδιος τα ηνία των διαπραγματεύσεων σε απευθείας επικοινωνία με την καγκελάριο Μέρκελ, οι ώρες είναι κρίσιμες και ο χρόνος πιεστικός για το μέλλον της διαπραγμάτευσης.

Ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει να ηγηθεί των διαπραγματεύσεων μετά το επεισοδιακό τελευταίο Eurogroup, τα δημοσιεύματα, τις διαρροές και την προσπάθεια αποδόμησης του Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times οδηγείται σε περιθωριοποίηση. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν και στελέχη εντός του ΣΥΡΙΖΑ που συμφωνούν με την απομάκρυνση Βαρουφάκη, την ίδια στιγμή ωστόσο που η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τον στηρίζει με ανακοίνωσή της.

Κεντρικό ρόλο στη διαπραγμάτευση αναλαμβάνει πλέον ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος επικοινώνησε χθες Κυριακή με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη τρόικα Ντέκλαν Κοστέλο.

Το Μαξίμου περιμένει νέο κύκλο πιέσεων και επιθέσεων, και παρότι γνωρίζει ότι η πολιτική Μέρκελ δεν πρόκειται να αλλάξει, είναι ωστόσο ξεκάθαρη η θέση της κατά των σεναρίων Grexit και Graccident.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις