Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γ.Γ. Εμπορίου από Πάτρα: Ανοικτά καταστήματα 2-3 Κυριακές τον χρόνο

Γ.Γ. Εμπορίου  από Πάτρα: Ανοικτά καταστ...

Τι δήλωσε ο Αντώνης Παπαδεράκης

Στον νόμο για τους πλειστηριασμούς πρόκειται να κατατεθεί η τροπολογία της Κυβέρνησης για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της αγοράς τις Κυριακές.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Αντώνης Παπαδεράκης, συμμετέχοντας στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας που έγινε το Σάββατο στην Πάτρα, με αποκλειστική του δήλωση στην «ΠτΔ» ξεκαθάρισε το γενικό πλαίσιο που προωθεί το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για την λειτουργία της αγοράς τις Κυριακές.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδεράκη, η Κυβέρνηση κινείται εντός των προεκλογικών της δεσμεύσεων στο θέμα αυτό και το ερχόμενο διάστημα θα φέρει τροπολογία στη Βουλή στα πλαίσια του νόμου για τους πλειστηριασμούς, με την οποία θα κλείνει οριστικά το παράθυρο των 52 Κυριακών.

Οπως τόνισε ο κ. Παπαδεράκης «μιλάμε πλέον για 2 - 3 Κυριακές τον χρόνο ανοικτά καταστήματα. Επιπλέον όσον αφορά τις εκπτωτικές περιόδους, να έχουμε λειτουργία της αγοράς κάποιες από αυτές τις Κυριακές με πρωτοβουλία των περιφερειών και σε συνεννόηση με τους Εμπορικούς Συλλόγους, τις ενώσεις επαγγελματιών και τους εργαζόμενους».

Ο κ. Παπαδεράκης τόνισε ότι η λειτουργία της αγοράς τις Κυριακές έχει νόημα από τη στιγμή που και ο κόσμος έχει χρήματα για να ψωνίσει.

 

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ

Την ίδια στιγμή, ο κ. Παπαδεράκης τόνισε ότι οι εκλογές στα επιμελητήρια της χώρας, μετατίθενται για τα μέσα του 2016, καθώς η Κυβέρνηση σκοπεύει να ξεκινήσει διαβούλευση για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας τους.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, δήλωσε στην «Π» ότι ο θεσμός των επιμελητηρίων είναι σημαντικός και μπορεί να επιτελέσει ακόμα περισσότερα στην προσπάθεια ανάπτυξης της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζεται ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας τους, με αναβάθμιση του ρόλου τους στην οικονομία και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό.

Επιπλέον, τα επιμελητήρια θα κληθούν να παίξουν έναν ευρύτερο ρόλο στην υποστήριξη των επιχειρήσεων και να αναλάβουν δράση σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες τοπικού και ευρύτερου χαρακτήρα, μέσω συμπράξεων με φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις