Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αναλαμβάνει δράση ο Τσίπρας μετά τις εξελίξεις του τελευταίου Eurogroup- Συνομιλία με Μέρκελ και με Ντάισελμπλουμ

Αναλαμβάνει δράση ο Τσίπρας μετά τις εξε...

Σύσσωμο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης συνεδριάζει στο Μαξίμου

22.46 Tην υπόθεση πάνω του φαίνεται ότι πάρνει ο Αλέξης Τσίπρας εκτοπίζοντας τον Γιάνη Βαρουφάκη και επιχειρώντας λύση σε επίπεδο πρωθυπουργών. Τσίπρας και Μέρκελ αναλαμβάνουν να δώσουν λύσεις μετά το ναυάγιο με τους τεχνοκράτες και την επεισοδιακή συνεδρίαση του Eurogroup και όλα δείχνουν ότι Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Γιάνης Βαρουφάκης μπαίνουν στην άκρη ώστε να υπάρξει λύση.

Σύμφωνα με το Μαξίμου η τηλεφωνική συζήτηση του κ. Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο έγινε σε θετικό κλίμα και ήταν σε συνέχεια της συνάντησης των δύο ηγετών στις Βρυξέλλες και στη συνομιλία τους, εκφράστηκε η κοινή βούληση για σταθερή επικοινωνία καθ’ όλη την πορεία της διαπραγμάτευσης, προκειμένου να υπάρξει άμεσα μια αμοιβαία επωφελής λύση.

21.48 Κρίσιμες είναι οι ώρες για την Ελλάδα μετά τις εξελίξεις του  τελευταίου Eurogroup.  Την κρισιμότητα της κατάστασης πμαρτυρά και το γεγονός πως αυτή την ώρα σύσσωμο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης συνεδριάζει στο Μαξίμου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές  ο Αλέξης Τσίπρας είχε πριν από λίγο τηλεφωνική επικοινωνία με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.  Στη συνομιλία τους, εκφράστηκε η κοινή βούληση για σταθερή επικοινωνία καθ’ όλη την πορεία της διαπραγμάτευσης, προκειμένου να υπάρξει άμεσα μια αμοιβαία επωφελής λύση.

Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιείται υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, συμμετέχει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στο “παιχνίδι”, όπως έβαλε ο Αλέξης Τσίπρας και τον πρόεδρο του ΣΟΕ, Γιώργο Χουλιαράκη κάτι που δημιουργεί ερωτήματα για τον Γιάνη Βαρουφάκη. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την απομόνωση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών στο Eurogroup, ο οποίος μάλιστα ούτε καν πήγε στο δείπνο των ευρωπαίων ομολόγων του. Αυτή η απομόνωση θέτει νέα “αγκάθια” στη διαπραγμάτευση.

Ο Πρόεδρος του ΣΟΕ Γ. Χουλιαράκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ν. Κοστέλο.
Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες του Brussels Group και αύριο, Δευτέρα θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη του Brussels Group.

Το Brussels Group θα επαναληφθεί δια ζώσης την Τετάρτη με στόχο την επιτάχυνση των αποτελεσμάτων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις