Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάνω από 2.000 άτομα από τον σεισμό στο Νεπάλ- Βιβλική καταστροφή

Πάνω από 2.000 άτομα από τον σεισμό στο ...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Ισχυροί μετασεισμοί συγκλονίζουν και σήμερα τη χώρα και την πρωτεύουσα Κατμαντού

Τους 2.200 ξεπερνούν σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό οι νεκροί του σφοδρού σεισμού μεγέθους 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος έπληξε το Σάββατο το Νεπάλ, προκαλώντας βιβλική καταστροφή. Την ίδια στιγμή, ισχυροί μετασεισμοί συγκλονίζουν και σήμερα τη χώρα και την πρωτεύουσα Κατμαντού, με τον μεγαλύτερο από αυτούς να φτάνει σε μέγεθος τα 6,7 Ρίχτερ.

Ο ισχυρός μετασεισμός έγινε αισθητός έως το όρος Έβερεστ, προκαλώντας νέες χιονοστιβάδες σύμφωνα με τους ορειβάτες που βρίσκονται στο σημείο.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Νεπάλ, ο σεισμός των 7,9 βαθμών είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 2.152 ανθρώπων και τον τραυματισμό 4.629 ανθρώπων στο Νεπάλ. Το BBC, πάντως, κάνει λόγο για 2.430 νεκρούς, επικαλούμενο τοπικούς αξιωματούχους.

Την ίδια ώρα στο Έβερεστ είναι συγκλονιστικές οι μαρτυρίες των επιζώντων από τη χιονοστιβάδα που προκάλεσε ο σεισμός:

«Έτρεξα και ο όγκος του χιονιού, που έμοιαζε με ένα τεράστιο λευκό κτήριο 50 ορόφων, με καταπλάκωσε. Προσπάθησα να σηκωθώ και με παρέσυρε ξανά» περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο βιολόγος Τζορτζ Φούλσαμ από τη Σιγκαπούρη.

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στο Έβερεστ.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Τουρισμού εκτιμούν ότι τουλάχιστον 1.000 ορειβάτες, εκ των οποίων οι 400 αλλοδαποί, βρίσκονταν στον καταυλισμό βάσης ή είχαν ήδη ξεκινήσει την αναρρίχησή τους όταν σημειώθηκε ο σεισμός.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, που κατήρτισε έναν κατάλογο των υπηκόων ξένων χωρών που βρίσκονταν στο Νεπάλ και στο όρος Έβερεστ όταν σημειώθηκε ο σεισμός και βασίζεται στα στοιχεία που έδωσαν ορισμένες κυβερνήσεις ξένων κρατών, δύο Έλληνες υπήκοοι είναι καλά στην υγεία τους.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις