Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πολύ καλές οι εντυπώσεις από τον "Οίκο Ευγηρίας" - Απόψε η τελευταία παράσταση- Το thebest.gr "τρύπωσε" στα παρασκήνια - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πολύ καλές οι εντυπώσεις από τον "Ο...

Στις 19.30 απόψε η τελευταία παράσταση - Πρωταγωνιστούν η αγαπητή Δέσποινα Στυλιανοπούλου, η Καίτη Φίνου, η Μαρία Ιωαννίδου, κ.α.

Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε στους Πατρινούς θεατές η παράσταση με τίτλο «Οίκος Ευγηρίας, Η Ευτυχισμένη Δύσις» του Μανόλη Κορρέ σε σκηνοθεσία του ηθοποιού, σκηνοθέτη και θεατρικού επιχειρηματία Βασίλη Πλατάκη που παρουσιάζεται στη σκηνή του θεάτρου Πάνθεον στην οδό Δημητρίου Γούναρη και Κανακάρη.

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2015 δόθηκαν δύο παραστάσεις στις 18.30 το απόγευμα και στις 21.30 και στην βραδινή οι θεατές ήταν περισσότεροι και χειροκρότησαν θερμά τον θίασο των 16 και πλέον ηθοποιών.

Η δημοφιλής πρωταγωνίστρια Δέσποινα Στυλιανοπούλου που υποδύεται στην κοινωνική με δραματικά στοιχεία αλλά και με κωμικές πινελιές παράσταση, μία παλιά, πολυαγαπημένη βεντέτα που έχει καταλήξει να ζει σε ένα γηροκομείο ξεχασμένη, είναι εξαιρετική και απέσπασε το ζεστό χειροκρότημα του κοινού.

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου είχε χρόνια να έρθει να παίξει στην Πάτρα και έχει χαρεί ιδιαιτέρως που ξανασυναντήθηκε με το κοινό της περιφέρειας.

Επίσης στο τέλος των παραστάσεων αρκετοί πήγαν και στα παρασκήνια και φωτογραφήθηκαν με τους ηθοποιούς όπως την χαμογελαστή και πάντα μπριόζα Δέσποινα Στυλιανοπούλου και πήραν αυτόγραφα.

Ο φωτογραφικός φακός του thebest.gr εισχώρησε στα παρασκήνια του Πάνθεον και απαθανάτισε στιγμές των ηθοποιών του έργου «Οίκος Ευγηρίας, Η Ευτυχισμένη Δύσις» που αξίζει να πούμε πως στην Αθήνα έχει γνωρίσει επιτυχία και συνεχίζεται για 3ο συνεχή χρόνο με κάποιες μικροαλλαγές στην διανομή των ηθοποιών.

Στην τρυφερή όσο και επίκαιρη παράσταση παίζουν ακόμα η Μαρία Ιωαννίδου σε διπλό μάλιστα ρόλο (αρχικά εμφανίζεται ως πιτσιρίκα και κλέβει την παράσταση και μετά ως γριά), η Καίτη Φίνου που με το κατάλληλο μακιγιάζ είναι εδώ λίγο αγνώριστη, ο Μανόλης Δεστούνης, ο Ανέστης Βλάχος επίσης από τους αγαπημένους παλιούς πρωταγωνιστές του ελληνικού σινεμά των δεκαετιών ’60 και ’70 όπου έπαιζε συνήθως ρόλους κακών, ο συμπαθής Δημήτρης Καικής που τον έχουμε δει σε γνωστά τηλεοπτικά σήριαλ όπως το «Κόκκινο Δωμάτιο», η Τιτίκα Σαριγκούλη, ο Σπύρος Θεοδόσης και ο Γιώργος Μάζης επίσης με πολύχρονη παρουσία στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Ακόμα στην παράσταση που αξίζει να δείτε, παίζουν η Κυριακή Γάσπαρη, η Μαρία Δημητριάδου, ο Αλέξης Μαρτζούκος, η Μαρία Πανουτσοπούλου, ο Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος και η Κωνσταντίνα Στεφανίδου. Το σκηνικό και τα κοστούμια είναι του Σάββα Πασχαλίδη, τις χορογραφίες έχει επιμεληθεί ο σπουδαίος Φώτης Μεταξόπουλος και την κινησιολογία ο Σίμων Πάτροκλος.

Το έργο κινείται σε δύο βασικά επίπεδα, στο επίπεδο της πραγματικότητας του μικρόκοσμου ενός γηροκομείου (με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των τροφίμων του) και στο επίπεδο της αποτύπωσης αυτής της πραγματικότητας απ’ την τηλεόραση. Μια αποτύπωση, που κάθε άλλο παρά αυθεντική είναι. Ο «Οίκος ευγηρίας» σατιρίζει τις απαράδεκτες συνθήκες λειτουργίας αυτών των ιδρυμάτων και την ψευτιά της τηλεόρασης.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η Καίτη Φίνου στην "Μουσική Λάμψη" της Πάτρας, στην Κωνσταντίνα Τσίχλα, το έργο είναι  «τραγικά επίκαρο» με την έννοια πως μέχρι πρότινος πολλοί λόγω επαγγελματικών και προσωπικών υποχρεώσεων άφηναν και εγκατέλειπαν τους γηραιούς γονείς τους σε κάποιο οίκο ευγηρίας και γηροκομείο, ωστόσο τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης αναγκάστηκαν ή επέλεξαν να τους ξαναπάρουν μαζί τους για να έχουν βοήθεια και από τη σύνταξη τους.

Η τελευταία προγραμματισμένη παράσταση του έργου στην Πάτρα, στο Πάνθεον είναι απόψε Κυριακή 26/4/2015 στις 19.30.

Γενική είσοδος 16 ευρώ ενώ για τους φοιτητές, συνταξιούχους, άνεργους 10 ευρώ. Επίσης κυκλοφόρησαν προσκλήσεις σε σούπερ μάρκετ και αλλού με 10 ευρώ το άτομο αλλά και κουπόνια σε εφημερίδα της Πάτρας με 16 ευρώ τα δύο άτομα.

*Στο Πάνθεον προγραμματίζονται μέσα στον Μάιο κι άλλες παραστάσεις όπως η κωμωδία "Δεν θα με τρελάνεις εσύ εμένα" αλλά πιθανότατα και η μεγάλη επιτυχία "Άνδρες έτοιμοι για όλα". Ο Θανάσης Παπαθανασίου και ο Μιχάλης Ρέππας ως γνωστό, ανέλαβαν την ελληνική απόδοση του θεατρικού "Ladies Night" των Stephen Sinclair και Anthony McCarten, που γράφτηκε το 1987 στην Νέα Ζηλανδία και απόλαυσε το κοινό στον κινηματόγραφο το 1997 με τον τίτλο "Full Monty".

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων ο Γιάννης Κόκλας, ο Κώστας Ευριπιώτης, ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, κ.α.

*Οι φωτό από το Πάνθεον είναι της Αλεξίας Τούλιου, η οποία είναι και μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Πάτρα, "Ηδύφως".

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Η Τιτίκα Σαριγκούλη.

 Η Τιτίκα Σαριγκούλη.

Η Τιτίκα Σαριγκούλη.

Η Μαρία Ιωαννίδου, δημοφιλής και αγαπητή ηθοποιός και χορεύτρια - χορογράφος.

Η Μαρία Ιωαννίδου, δημοφιλής και αγαπητή...

Η Μαρία Ιωαννίδου, δημοφιλής και αγαπητή ηθοποιός και χορεύτρια - χορογράφος.

Ανέστης Βλάχος και Γιώργος Μάζης.

Ανέστης Βλάχος και Γιώργος Μάζης.

Ανέστης Βλάχος και Γιώργος Μάζης.

Η Κάιτη Φίνου σε κόντρα ρόλο και με το απαραίτητο μακιγιάζ για να δείχνει μεγάλη.

Η Κάιτη Φίνου σε κόντρα ρόλο και με το α...

Η Κάιτη Φίνου σε κόντρα ρόλο και με το απαραίτητο μακιγιάζ για να δείχνει μεγάλη.

Ο Δημήτρης Καικής.

Ο Δημήτρης Καικής.

Ο Δημήτρης Καικής.

Ο Σπύρος Θεοδόσης.

Ο Σπύρος Θεοδόσης.

Ο Σπύρος Θεοδόσης.

Ο Μανόλης Δεστούνης.

Ο Μανόλης Δεστούνης.

Ο Μανόλης Δεστούνης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture