Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Αυτή τη Δευτέρα στο Αίγιο η τιμητική προβολή του φιλμ "Στο Σπίτι" με την Μαρία Καλλιμάνη που βραβεύτηκε φέτος με το Ελληνικό "Όσκαρ"

Αυτή τη Δευτέρα στο Αίγιο η τιμητική προ...

Η προβολή παρουσία της ίδιας της ηθοποιού είναι προγραμματισμένη για τις 20.30

Όπως έχει ξαναγράψει το thebest.gr, η σπουδαία Αιγιώτισσα στην καταγωγή, ηθοποιός Μαρία Καλλιμάνη, η οποία βραβεύτηκε πρόσφατα (στα τέλη Μαρτίου) με το βραβείο καλύτερης α’ γυναικείας ερμηνείας της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για την εξαιρετική και εσωτερική ερμηνεία της ως Γεωργιανή μετανάστρια οικιακή βοηθός στην Ελλάδα που ξαφνικά αρρωσταίνει, στην ταινία “Στο Σπίτι” του Θεσσαλονικού Αθανάσιου Καρανικόλα, θα τιμήσει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) αυτή τη Δευτέρα 27 Απριλίου στις 20.30 το βράδυ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της βραδιάς, θα γίνει μία ειδική προβολή της εν λόγω ταινίας που είχε παιχθεί και βραβευτεί και στο Φεστιβάλ του Βερολίνου, στο τμήμα Φόρουμ, στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Απόλλωνα” του Αιγίου. Παρούσα θα είναι και η ηθοποιός Μαρία Καλλιμάνη, που με το ταλέντο της και το ήθος της διαπρέπει στο χώρο του κινηματογράφου και του θεάτρου, κάνοντας περήφανη τη γενέτειρά της, το Αίγιο.

Η Μαρία Καλλιμάνη υποδύεται φιλμ «Στο σπίτι» τη Νάντια, μια 45άρα γυναίκα από τη Γεωργία, που εργάζεται ως οικιακή βοηθός επί 12 χρόνια για μια νεόπλουτη ελληνική οικογένεια. Η μεταξύ τους σχέση θα αλλάξει όταν η υγεία της κλονιστεί από μια σοβαρή νευρολογική ασθένεια, ενώ τα οικονομικά προβλήματα της οικογένειας αρχίζουν να γίνονται ασφυκτικά.

Στην ταινία του Αθανάσιου Κρανικόλα, ο οποίος διαμένει μόνιμα και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Γερμανία, παίζουν ακόμα ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου και ο Γιάννης Τσορτέκης.

Η Μαρία Καλλιμάνη αρχές Φεβρουαρίου του 2015 είχε επισκεφθεί και την Πάτρα μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας Ελένης Δάσιου, στο πλαίσιο προβολής της ταινίας της «At Home – Στο Σπίτι», στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε.

Να προσθέσουμε πως νωρίτερα από την εκδήλωση – προβολή στο Αίγιο και συγκεκριμένα στις 19.30 το απόγευμα, η Μαρία Καλλιμάνη θα δώσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture