Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Το “όραμα” της Ideal για το 2015 είναι ηλεκτρικό και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Patras iq

Το “όραμα” της Ideal για το 2015 είναι η...

Το πρώτο ποδήλατο με ηλεκτρική υποβοήθηση

Το πρώτο ποδήλατο με ηλεκτρική υποβοήθηση της ελληνικής εταιρείας, το ORAMA, αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη, όχι επειδή περιμέναμε κάτι λιγότερο από την Ideal αλλά γιατί η υλοποίησή του – σε συνδυασμό με το εκπληκτικό σύστημα Steps της Shimano – αποτελεί σήμερα μια από τις πιο σύγχρονες και ουσιαστικές προτάσεις αστικής μετακίνησης.

Το ORAMA παρουσιάστηκε για πρώτη φορά επίσημα στο Patras iq.

Το Orama 320-ED, βασίζεται σε ένα εξ’ ολοκλήρου σχεδιασμένο από την αρχή αλουμινένιο πλαίσιο που προορίζεται για ηλεκτρική υποβοήθηση.

Βασίζεται στη λογική του «low step», για εύκολη πρόσβαση σε συνθήκες πόλης και έχει φτιαχτεί λαμβάνοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση τη μέγιστη ακαμψία σε συνδυασμό με την άνεση στη χρήση. Ειδικές επεμβάσεις και ενισχύσεις σε καίρια σημεία από τη μία αλλά και το σχήμα των σωλήνων που είναι τύπου «δέλτα» από την άλλη, παρέχουν στο πλαίσιο υψηλά επίπεδα ακαμψίας που θα ενθουσιάσουν τον έμπειρο ποδηλάτη αλλά και θα διευκολύνουν τη ζωή του απλού χρήστη καθώς το ποδήλατο θα «υπακούει» σε κάθε εντολή του αναβάτη του.

Οι 28άρηδες τροχοί, σε συνδυασμό με το σύστημα ηλεκτρονικών εσωτερικών ταχυτήτων Alfine Di2 δημιουργούν ένα σύνολο τελευταίας τεχνολογίας που εντυπωσιάζει με την ακρίβεια και την ευχρηστία του.

Η αίσθηση της ηλεκτρονικής Alfine είναι μοναδική και οι 8 ταχύτητες που διαθέτει είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται ένας ποδηλάτης για την αστική μετακίνηση.

Η ανάρτηση που διαθέτει είναι η RST Vita RL 60mm, με δυνατότητα ηλεκτρονικού κλειδώματος από το τιμόνι – μια επιλογή ιδιαιτέρως θεμιτή στην κατηγορία του ποδηλάτου.

Η ανάρτηση της RST ανταποκρίνεται θαυμάσια σε συνθήκες πόλης ενώ η δυνατότητα κλειδώματος από το τιμόνι διευκολύνει στην κάλυψη μεγαλύτερων αποστάσεων σε ευθείες.

Και πάμε τώρα στην «καρδιά» του ποδηλάτου, που δεν είναι άλλη από το σύστημα Steps της Shimano. Πρόκειται για το ολοκαίνουργιο σύστημα ηλεκτρονικής υποβοήθησης της εταιρείας.

Το Steps είναι το σύστημα που θα πηγαίνει την ηλεκτρική υποβοήθηση στο επόμενο στάδιο καθώς είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από μια «ποδηλατική» εταιρεία – και μάλιστα με την τεχνογνωσία και την αξιοπιστία της Shimano – και αυτό σημαίνει πολλά για τους ποδηλάτες.

Το Steps παρέχει την απόλυτη «ποδηλατική» αίσθηση. Πρόκειται για ένα σύστημα που ενσωματώνεται θαυμάσια στο ποδήλατο, λειτουργεί στη μεσαία τριβή και δίνει μια αίσθηση υψηλής προοδευτικότητας που σε καμιά περίπτωση δε θυμίζει τα ηλεκτρικά του παρελθόντος.

Φυσικά είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο ανάλογα με τη μορφολογία του εδάφους και τη φυσική κατάσταση του αναβάτη, ενώ σε συνδυασμό με την ηλεκτρονική Alfine πηγαίνει την έννοια μετάδοση σε… άλλο επίπεδο και μοιάζει βγαλμένο από το μέλλον.

Συνολικά, πρόκειται για ένα ποδήλατο που αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση στην κατηγορία του καθώς συνδυάζει τον όμορφο σχεδιασμό ενός ποιοτικού, άκαμπτου πλαισίου με ένα υψηλής ποιότητας σύστημα ηλεκτρικής υποβοήθησης και περιφερειακά επίσης υψηλής κατηγορίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά