Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εντυπωσιασμένος από το Patras IQ ο Αντώνης Σαμαράς – Στον Τόφαλο χτυπάει η καρδιά της δημιουργικής Πάτρας αυτό το Σαββατοκύριακο -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Εντυπωσιασμένος από το Patras IQ ο Αντών...

Από φόρμουλα μέχρι τρισδιάστατους εκτυπωτές και γιλέκα με ηλιακούς συλλέκτες

Oλοκληρώθηκε η επίσκεψη Σαμαρά στην  Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας Patras IQ . Ο πρώην πρωθυπουργός ξεναγήθηκε  στα περίπτερα της έκθεσης και μίλησε με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για την πρωτοβουλία, τη άψογη διοργάνωση και τα πολύ εντυπωσιακά εκθέματα.

 

 

20:46 Σε εξέλιξη βρίσκεται η κεντρική εκδήλωση της Έκθεσης Μεταφοράς Τεχνογνωσίας Patras IQ στο στάδιο «Δ. Τόφαλος» στην Πάτρα, όπου μιλούν ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Πατρών, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαίας Πλάτωνας Μαρλαφέκας και ο Βασίλης Γογγιλίδης από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού της ΓΓΕΤ.

Την εκδήλωση παρακολουθούν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των Επιμελητηρίων Ελλάδας κ. Μίχαλος και ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Β. Κικίλιας.

Με εντυπωσιακή επισκεψιμότητα και πολύ ενδιαφέρον όχι μόνο για τον πνεπιστημιακό κόσμο αλλά και για τους απλούς πολίτες άνοιξε χθες τις πύλες της για το πατρινό κοινό η έκθεση Patras IQ. Πρόκειται για μια έκθεση μεταφοράς τεχνογνωσίας που διοργανωνεται στο "Τόφαλος" και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και το βράδυ της Κυριακής. Διοργανωτές είναι το Πανεπιστήμιο Πατρών, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κσι το Επιμελητήριο Αχαΐας.

Η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας εντυπωσιάζει καθώς το ερευνητικό έργο των ομάδων που παρουσιάζεται ξεκινώντας από την εντυπωσιακή φόρμουλα που πιάνει ταχύτητα 100 χιλιομέτρων μέσα σε τρια δευτερόλεπτα, μέχρι τους εκτυπωτές τρισδιάστατων αντικειμένων και τα γιλέκα με ηλιακούς συλλέκτες, αλλά και την μηχανοκίνητη καρέκλα Seatrac που επιτρέπει σε άτομα με κινητικές δυσκολίες να έχουν άμεση πρόσβαση στην θάλασσα, κεντρίζουν από την πρώτη στιγμή το ενδοιαφέρον των επισκεπτών.

Σε γενικές γραμμές οι εφευρέσεις που παρουσιάζονται προσφέρουν αναβάθμιση στην καθημερινότητα.

Οι θεματικές ενότητες που παρουσιάζονται αφορούν μεταξύ άλλων σε: αρχιτεκτονική, κατασκευές, μεταφορές, τροφιμα, ιατρική, βιοτεχνολογία, πληροφορική, εξοικονόμιση ενέργειας, πολιτισμός, φάρμακα, τουρισμός, μεταφορές.

Το thebest.gr είναι χορηγός επικοινωνίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις