Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Let’ do it Greece – Patras 2015» με την συμμετοχή μαθητών και Προσκόπων

Πάτρα: «Let’ do it Greece – Patras 2015»...

Την Κυριακή 26 Απριλίου

Οι Πρόσκοποι της Πάτρας θα είναι και πάλι εκεί…! Με πράξεις που προάγουν τον εθελοντισμό και την προστασία του Περιβάλλοντος.

Έτσι λοιπόν,τα Λυκόπουλα της 4ης & 9ης Αγέλης Λυκοπούλων Πάτρας σε συνεργασία με τους μαθητές του 35ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας, με την υποστήριξη της διεύθυνσης, του διδακτικού προσωπικού, του συλλόγου γονέων του σχολείου και την καθοδήγηση των ενήλικων στελεχών των Προσκόπων, την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 (11.00 π.μ. - 13.00 μ.μ.) θα πραγματοποιήσουν δράσεις φύτευσης, καλλωπισμού, ζωγραφικής και ανάπλασης του προαύλιου χώρου του 35ου Δημοτικού, Ανθεμίου 2 στην Πάτρα.

Όλα αυτά βέβαια με πολύ παιχνίδι και χαρούμενη διάθεση, για «…να αφήσουμε έναν κόσμο λίγο καλύτερο απ' ότι τον βρήκαμε…».

Η καμπάνια«Let’s do it Greece»είναι η ελληνική εκδοχή του«Let's do it World», που αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα, με την συμμετοχή 108 χωρών και 9.000.000 εθελοντών. Κάθε χρόνο, πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.

Το υπουργείο Παιδείας ενέκρινε την υλοποίηση του προγράμματος«Εβδομάδα εθελοντισμού Let’s do it Greece 2015», μιας εβδομάδας δράσεων μέσα στις σχολικές μονάδες και με τη συμμετοχή όλης της σχολικής κοινότητας, προκειμένου να υιοθετηθεί ο σχολικός χώρος ως πεδίο δράσης καθαρισμού και βελτίωσης του περιβάλλοντος.

Σκοπός της εβδομάδας είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή και ευαισθητοποίηση των μαθητών καθώς και η αλλαγή στάσης απέναντι σε θέματα που αφορούν στην καθαριότητα του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα του σχολικού περιβάλλοντος, όπου περνούν τον περισσότερο χρόνο της ημέρας τους.

Η μέρα έφτασε, το ραντεβού είναι κοντά… την Κυριακή 26 Απριλίου 2015, η Ελλάδα γεμίζει εθελοντές…!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις