Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

H πολιτιστική ατζέντα του σαββατοκύριακου 25 και 26 Απριλίου 2015 στην Πάτρα - Τι αξίζει να δείτε

H πολιτιστική ατζέντα του σαββατοκύριακο...

Ξεχωρίζουν τα "Αίματα", το "Αχ!", η εκδήλωση από το "Πλήρωμα 94" και τον Φάρο Ποντίων και η "Μπλακ Άουτ Κόμεντυ" που επέστρεψε

Το thebest.gr όπως κάθε εβδομάδα, επέλεξε και παραθέτει για σας τις σημαντικότερες από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και event που πραγματοποιούνται το σαββατοκύριακο 25 και 26 Απριλίου 2015 στην Πάτρα και αξίζει να τις παρακολουθήσετε.

Ξεκινώντας με θέατρο, στο Πάνθεον της Δημητρίου Γούναρη και Κανακάρη, παίζεται μία παράσταση που ήδη έχει μπει στον 3ο χρόνο της και έχει συζητηθεί πολύ στην Αθήνα. Έχει τίτλο «Οίκος Ευγηρίας, Η Ευτυχισμένη Δύσις» του Μανόλη Κορρέ σε σκηνοθεσία του ηθοποιού, σκηνοθέτη και θεατρικού επιχειρηματία Βασίλη Πλατάκη. Παίζουν 17 ηθοποιοί ανάμεσα τους η Δέσποινα Στυλιανοπούλου, ο Ανέστης Βλάχος, ο Μανόλης Δεστούνης, η Μαρία Ιωαννίδου, ο Δημήτρης Καϊκής, ο Τρύφων Καρατζάς, η Τιτίκα Σαριγκούλη, η Καίτη Φίνου, ο Πάνος Χατζηκουτσέλης, κ.α.

Συμμετέχει και ο Φώτης Μεταξόπουλος. Το Σάββατο 25/4/2015 θα δοθούν 2 παραστάσεις στις 18.30 και στις 21.30 και την Κυριακή 26/4/2015 μία παράσταση στις 19.30.

Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας φιλοξενεί ως γνωστό στη σκηνή του Δημοτικού θεάτρου «Απόλλων» την παράσταση «Τα Αίματα» από την ομάδα Vasistas σε κείμενο του Ευθύμη Φιλιππου (Κυνόδοντας, Άλπεις). Πρόκειται για παραγωγή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Η τελευταία παράσταση έχει προγραμματιστεί να δοθεί απόψε Κυριακή 26/4 στις 20.00 το βράδυ. Η σκηνοθεσία είναι της Αργυρώς Χιώτη. Παίζει και ο Γιώργος Γάλλος.

Στο Λιθογραφείον το Σάββατο 25/4/2015 στις 17.00 το απόγευμα ο Πατρινός επιστήμονας μαθηματικός και αστρονόμος καθώς και σκηνοθέτης Παύλος Σούλης θα παρουσιάσει ένα ημίωρο κομμάτι του περσινού ενδιαφέροντος σεμιναρίου του «Το θεατρικό συμβάν ως δυναμικό σύστημα», στο πλαίσιο του TEDxPatras με τίτλο «Sea of Voices». Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Ανδριάνα Χαλκίδη που πρόσφατα την είδαμε στην παράσταση «Γιαννούλα» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, η Μυρτώ Βαγιώτα και ο Γιώργος Μάρκου.

Στο Act στις σκάλες Γεροκωστοπούλου, παίζεται όπως γνωρίζετε από την περασμένη Πέμπτη η παράσταση από την Αθήνα «Αχ! Ξαναδιαβάζοντας την Κερένια Κούκλα του Χρηστομάνου» σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη με την βραβευθείσα Πατρινή ηθοποιό Λένα Δροσάκη (βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2015), τον Δημήτρη Μοθωναίο, την Κατερίνα Μισιχρόνη και την Μαίρη Συνατσάκη. Το Σάββατο 25/4 στις 19.00 και στις 21.30 το βράδυ και την Κυριακή 26/4/2015 στις 19.00.

Στο θέατρο act να προσθέσουμε πως από το επόμενο σαββατοκύριακο 2 και 3 Μαΐου 2015 θα ξεκινήσει το «Magic Illusion Show» με τον Πήτερ Μπαμ και τον μάγο Domenico. Στις 12 το μεσημέρι και στις 6 το απόγευμα. Η παράσταση απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε παιδιά.

Την Κυριακή 26/4/2015 στις 8 το βράδυ στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών στο Ρίο, θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο για το κοινό η εκδήλωση – θεατρικό αναλόγιο «Πόντιοι, σε πρώτο πρόσωπο», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης που αφορούν στη Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού. Την βραδιά όπου θα παρουσιαστεί και το έργο 7 διακεκριμένων Ελληνοπόντιων της διασποράς, συνδιοργανώνουν ο Φάρος Παντίων Πατρών και η Α.Μ.Κ.Ε. «Πλήρωμα 94».

Στο θέατρο Αγορά στην οδό Καραισκάκη, παίζεται η παράσταση «Όπλα, παλάσκες και στη γραμμή», ένα πρωτότυπο αντιπολεμικό έργο της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου και του Σάκη Παπαδημητρίου από την θεατρική ομάδα του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, «Σχολείον». Το σαββατοκύριακο και την Δευτέρα 27/4 στις 21.30. Εκ των χορηγών επικοινωνίας είναι και το thebest.gr.

Στο Αντίμετρο στην οδό Φαβιέρου 5 και Αγ. Διονύσιου κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα και κάθε Κυριακή στις 11.30 το πρωί παρουσιάζεται η παιδική παράσταση «Ντίλης ο Μεγαλοπρεπής» σε σκηνοθεσία Γεράσιμου Ντάβαρη. Γενική είσοδος – 6 ευρώ.

Στο κοντινό Επίκεντρο+ στην Νόρμαν και Αγ. Διονυσίου επέστρεψε για ένα νέο, 2ο κύκλο παραστάσεων η αστεία θεατρική παράσταση «Μπλακ Άουτ Κόμνετυ» του Πίτερ Σάφερ από το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «Ρεφενέ». Η σκηνοθεσία είναι του Νίκου Πραγιάννη και της Πέπης Γαλανοπούλου. Το σαββατοκύριακο στις 21.15 (οι παραστάσεις θα συνεχιστούν έως και την Κυριακή 3 Μαΐου).

Στην γκαλερί Cube, στην οδό Μιαούλη, μία νέα έκθεση ξεκίνησε του εικαστικού Γιώργου Παπακαρμέζη με τίτλο «Under/Stand/Atlas» που θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 23 Μαΐου 2015.

Στο Πολύεδρο στην οδό Κανακάρη 147 παρουσιάζεται έως και τις 29 Απριλίου 2015 η πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση «Θαυμάσιες εικόνες του βέλγικου κινούμενου σχεδίου», που συντελείται στο πλαίσιο του μακροπρόθεσμου πολιτιστικού προγράμματος «Things from Belgium», με πρωτοβουλία της Πρεσβείας του Βελγίου στην Ελλάδα και σε συνεργασία με το Βελγικό κέντρο κόμικς, το Πολύεδρο και τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων.

Στην Αγορά Αργύρη συνεχίζεται η σημαντική έκθεση «Εικαστικές Τέχνες και Αντίσταση», μία έκθεση/εργαστήριο ιστορίας της τέχνης της περιόδου: Δικτατορία Μεταξά, Κατοχή, Αντίσταση, Εμφύλιος, Τόποι Εξορίας έως το 1967 που συνδιοργανώνουν ο Πολιτιστικός Οργανισμός – Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Πατρέων και το ΔΣ του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Ώρες λειτουργίας – Δευτέρα με Παρασκευή 9 το πρωί με 3 το μεσημέρι και 5 το απόγευμα με 9 το βράδυ. Το Σάββατο η έκθεση είναι ανοικτή 10.00 με 14.00.

Το Θέατρο Σκιών Αθανασίου αυτή την Κυριακή θα βρεθεί στην Πάτρα για να παρουσιάσει στο Ιντεάλ στην Αγ. Νικολάου την παράσταση καραγκιόζη «Ο Καραγκιόζης από ψαράς παρολίγο βεζίρης». Το τηλ.του Ιντεάλ για τις ακριβείς ώρες των παραστάσεων είναι το 2610.225565. (Μάλλον για τις 11.30 το πρωί και τις 17.30 το απόγευμα).

Στο Vino Vina της Κλειώς Βασίλογλου το Σάββατο 25/4 (ώρα προσέλευσης 20.30, ώρα έναρξης αφήγησης στις 21.30) θα λάβει χώρα η  εκδήλωση «Το Αθάνατο νερό» που θα συνδυάσει αφήγηση αληθινού παραμυθιού με μουσική συνοδεία από ταμπούρ. Συμμετέχουν η Άσπα Παπαδοπούλου και ο Κώστας Στεφανόπουλος.

Στον Συνδετήρα στην Αλεξίου Υψηλάντου 146, το σαββατοκύριακο συνεχίζεται (ξεκίνησε την Παρασκευή) το 2ο Φεστιβάλ Κόμικς από την ομάδα κόμικς Σπλάτς.

Στο Κοινωνικό Κέντρο Πάτρας στην Ρ. Φεραίου και Τσαμαδού το σαββατοκύριακο (άρχισε την Παρασκευή) συνεχίζεται το Φεστιβάλ αυτοοργάνωσης. Στο πλαίσιο του, την Κυριακή 26/4 ο γνωστός πιανίστας Γιώργος Μεταξάς θα παρουσιάσει συνθέσεις του που βασίζονται σε παραδοσιακούς Γεωργιανούς, Κοζάκικους, Ποντιακούς, Ινδιάνικους και άλλους ρυθμούς.

Τέλος να μην ξεχάσουμε πως αξίζει να περάσετε από την 2η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας Πάτρας IQ – Patras Innovation Quest 2015 που θα λειτουργήσει όλο το σαββατοκύριακο 25 και 26/4/2015 (άνοιξε τις πύλες της την Παρασκευή) στο Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτρης Τόφαλος» στο Προάστιο στην Πάτρα. Στην έκθεση συμμετέχει με δικό του περίπτερο και το ενημερωτικό portal της Πάτρας, thebest.gr.

Επιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Από την παράσταση "Όπλα, Παλάσκες και στην γραμμή" στο θέατρο Αγορά.

Από την παράσταση "Όπλα, Παλάσκες κ...

Από την παράσταση "Όπλα, Παλάσκες και στην γραμμή" στο θέατρο Αγορά.

Ο Παναγιώτης Γεωργαντόπουλος σε σκηνή της "Μπλακ Άουτ Κόμεντυ" στο Επίκεντρο+.

Ο Παναγιώτης Γεωργαντόπουλος σε σκηνή τη...

Ο Παναγιώτης Γεωργαντόπουλος σε σκηνή της "Μπλακ Άουτ Κόμεντυ" στο Επίκεντρο+.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture