Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η αξιόλογη ταινία "Γυναίκα από Χρυσό" από 30 Απριλίου 2015 στις ελληνικές αίθουσες

Η αξιόλογη ταινία "Γυναίκα από Χρυσ...

Πρωταγωνιστούν η Έλεν Μίρεν, ο Ράιαν Ρέινολντς και η Κέιτι Χολμς

Για τις 30 Απριλίου 2015 προγραμματίζεται η έξοδος στις Ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες (αναμένεται και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε) του αξιόλογου φιλμ που είχε προβληθεί και στο φετινό Φεστιβάλ του Βερολίνου λαμβάνοντας καλές κριτικές, «Γυναίκα από Χρυσό - Woman in Gold».

Στην ταινία που έχει σκηνοθετήσει ο 55χρονος Βρετανός Σάιμον Κέρτις, γνωστός από την επιτυχημένη ταινία του «My Week with Marilyn» με την υποψήφια για Όσκαρ Μισέλ Γουίλιαμς, ξετυλίγεται η απίστευτη αληθινή ιστορία μιας γυναίκας που ξεκίνησε την διασημότερη δικαστική υπόθεση στον χώρο της τέχνης για να ανακτήσει την, κλεμμένη από τους Ναζί, κληρονομιά της. Πρωταγωνιστεί η βραβευμένη με Όσκαρ Αγγλίδα ηθοποιός Έλεν Μίρεν.

Εξήντα χρόνια μετά την απόδρασή της από τη Βιέννη κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, μία ηλικιωμένη Εβραία γυναίκα, η Μαρία Άλτμαν (Έλεν Μίρεν), ξεκινά την προσπάθειά της να ανακτήσει οικογενειακά κειμήλια που κλάπηκαν από τους Ναζί, μεταξύ των οποίων ο διάσημος πίνακας του Κλιμτ, «Portrait of Adele Bloch-Bauer I».

Μαζί με τον άπειρο αλλά τολμηρό νεαρό της δικηγόρο (στο ρόλο ο γοητευτικός Καναδός ηθοποιός Ράιαν Ρέινολντς), αρχίζει μια μεγάλη μάχη που τους φέρνει στην καρδιά του Αυστριακού καθεστώτος και το Ανώτατο Δικαστήριο των Η.Π.Α., και την αναγκάζει να αντιμετωπίσει δύσκολες αλήθειες για το παρελθόν. Η προσωπική της μάχη θα διορθώσει ένα άδικο που έστεκε για δεκαετίες και θα αποδείξει ότι η δικαιοσύνη είναι ανεκτίμητη.

Εκτός της Μίρεν και του 38χρονου Ράιαν Ρέινολντς παίζουν ακόμα η Κέιτι Χολμς, ο Ντάνιελ Μπρουλ, ο Τσαρλς Ντανς, η Ελίζαμπεθ Μαγκόβερν, ο Μαξ Άιρονς και ο Τζόναθαν Πράις.

Η ταινία ήδη προβάλλεται με επιτυχία στις Αμερικάνικες αίθουσες με τις εισπράξεις ήδη να κοντεύουν τα 20 εκατομμύρια δολάρια.

Το φιλμ διανέμει στην Ελλάδα η Odeon.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture