Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Σαιξπηρική "Αναρχία" με Ίθαν Χοκ, Εντ Χάρις, Ντακότα Τζόνσον, Μίλα Γιόβοβιτς στις Πατρινές αίθουσες

Σαιξπηρική "Αναρχία" με Ίθαν Χ...

Το φιλμ αποτελεί μια μοντέρνα εκδοχή του «Κυμβελίνου», από τα άγνωστα αριστουργήματα του Σαίξπηρ

Η ταινία «Αναρχία – Cymbeline» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Μάικλ Αλμερέιδα, με πρωταγωνιστές τους Ίθαν Χοκ, Εντ Χάρις, Μίλα Γιόβοβιτς, Ντακότα Τζόνσον, Τζον Λεγκουιζάμο, Πεν Μπάντζλεϊ και Αντόν Γιέλτσιν προβάλλεται από την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015 στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε.

Η διανομή της αξιόλογης ταινίας που αποτελεί μια μοντέρνα εκδοχή του «Κυμβελίνου», ενός από τα άγνωστα αριστουργήματα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, είναι της εταιρείας Tanweer.

Οι υποψήφιοι για Όσκαρ ηθοποιοί Ίθαν Χοκ (ήταν και φέτος για β’ ρόλου για την εξαιρετική ερμηνεία του στην ταινία «Μεγαλώνοντας» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ) και Έντ Χάρις πρωταγωνιστούν στη νέα και ενδιαφέρουσα κινηματογραφική αυτή ταινία που έχει βασιστεί σε έργο του Βρετανού δραματουργού Ουίλιαμ Σαίξπηρ, το οποίο απεικόνιζε την ζήλια, την αγάπη και την προδοσία στην αυλή του Βρετανού Βασιλιά.

Ο Εντ Χάρις, τον οποίο είδαμε και στην  ατμοσφαιρική περιπέτεια «Run All Night» του Ζομ Κολέ Σερά μαζί με τον Λίαμ Νίσον, υποδύεται στην «Αναρχία – Cymbeline» τον αρχηγό μιας συμμορίας μοτοσικλετιστών, εμπόρων ναρκωτικών, που βρίσκονται σε πόλεμο με την διεφθαρμένη αστυνομία. Η παράνομη σχέση της κόρης του με ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του, θα πυροδοτήσει μια άνευ προηγουμένου τραγωδία.

Οι Ντακότα Τζόνσον και Πεν Μπάντγκλεϊ, πρωταγωνιστούν ως οι νεαροί Ιμογένη και Πόστουμο. Δίπλα τους, ο 44χρονος Ίθαν Χοκ στο ρόλο του δόλιου Ιάκιμου, βάζει στοίχημα με τον Πόστουμο ότι μπορεί να ξελογιάσει την Ιμογένη.

Δίπλα στους δυο ηθοποιούς εμφανίζεται ένα all star καστ που περιλαμβάνει και την Μίλα Γιόβοβιτς, τον Τζον Λεγκουιζάμο, τον Άντον Γιέλτσιν, κ.α.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας «Αναρχία», ο 55χρονος Μάικλ Αλμερέιντα από το Κάνσας έχει ξανασυνεργαστεί με τον Ίθαν Χοκ στον «Hamlet» το 2000 που είχε γυριστεί σε Super 16mm φιλμ και εκτός του Χοκ, έπαιζαν οι Bill Murray, Kyle MacLachlan, Julia Stiles, Liev Schreiber και Sam Shepard. Αποτέλεσε μία πολύ ενδιαφέρουσα μεταφορά και προσαρμογή του στόρι του Σαιξπηρικού Άμλετ στη σύγχρονη Νέα Υόρκη.

*To φιλμ "Αναρχία" επιχειρεί όπως λέγεται μία τολμηρή ανάγνωση και ματιά σε ένα σχετικά άγνωστο αριστούργημα του Σαίξπηρ.

Το Hollywood Reporter έγραψε ενθουσιωδώς για την ταινία πως πρόκειται για έναν συνδυασμό του Sons of Anarchy με το Game of Thrones.

Το περιοδικό Αθηνόραμα στην κριτική του έγραψε πως «με τα θεάματα της ερωτικής πίστης, της ζήλιας και της ηθικής καθαρότητας να κυριαρχούν (όπως στον «Οθέλλο» και το «Χειμωνιάτικο παραμύθι» ), δεμένα με τον μόνιμα παρόντα Σαιξπηρικό κύκλο αίματος, ο «Κυμβελίνος» αναρωτιέται μάλλον μεγαλόφωνα πάνω στα ανθρώπινα πάθη, τα οποία ο σκηνοθέτης Αλμερέιντα αντιμετωπίζει με μια διπλά ειρωνική, γι’ αυτό και υπερβολική ιλαρότητα. Ποιητικός, βαθυστόχαστος λόγος και γκανγκστερικό ντεκόρ συγκροτούν ένα πρώτο φιλμικό παράδοξο, το οποίο επιτείνεται από το υπόγειο χιούμορ, μια μπερδεμένη ιστορία και πολλές τραβηγμένες απ’ τα μαλλιά συμπτώσεις».

Η ταινία στις ΗΠΑ βγήκε σε περιορισμένη διανομή στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture