Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Σάκης Πεφάνης στο thebest.gr: "Ξεπερνάς τα όρια του φόβου και τον εαυτό σου όταν ανεβαίνεις στο ρινγκ"

Σάκης Πεφάνης στο thebest.gr:  "Ξεπ...
Λαλιώτη Αμαλία

Μας μιλάει ο πυγμάχος της ΠΥΓΜΗ

O Σάκης Πεφάνης ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την πυγμαχία από την ΕΑΠ όπου ο Δημήτρης Γασπαρινάτος του έμαθε τα πρώτα μυστικά, ενώ στη συνέχεια αγωνίσθηκε υπό τις οδηγίες το Λάμπρου Μιχαλόπουλου παρόλο που ο έμπειρος προπονητής είχε αποχωρήσει από το "μελανόλευκο" σωματείο.

Στην μικρή χρονικά καριέρα του έχει καταφέρει να κερδίσει το αργυρό μετάλλιο στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας, πρώτες θέσεις στην Β' και Γ' καθώς και το πρωτάθλημα Νέων.

Στη συνέχεια όμως στάθηκε άτυχος, αφού το πυγμαχικό τμήμα της ΕΑΠ, όπου τότε προπονητής ήταν ο Μάριος Καπερώνης, ανέστειλε την λειτουργία του και ουσιαστικά έμεινε για σχεδόν μία τριετία εκτός αγωνιστικής δράσης.

Πριν λίγο καιρό ανέβηκε και πάλι στο ρινγκ στα "Χρυσά γάντια" και από σήμερα ξεκινά τις επίσημες υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας όπου στοχεύει στο χρυσό μετάλλιο. Ο πυγμάχος πλέον της ΠΥΓΜΗ μιλά στο thebest.gr για την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση.

Πώς νιώθεις που επιστρέφεις σε αγωνιστική δράση;

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα παίξω ξανά γιατί έχω μείνει αρκετό καιρό εκτός αγώνων.

Στον τελευταίο σου επίσημο αγώνα είχες κατακτήσει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας. Πώς νιώθεις τώρα που αγωνίζεσαι στην Β' κατηγορία;

Είναι μία καλή ευκαιρία να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου γιατί έμεινα αρκετό καιρό εκτός δράσης.  Άλλωστε με αυτούς τους αγώνες θα συμπληρώσω και το όριο για την Α' κατηγορία όπου θα επιστρέψω. Έπαιξα και στα "Χρυσά γάντια" αλλά χρειάζομαι αγώνες

Θεωρείς ότι θα μπορούσες να είχες αγωνισθεί νωρίτερα αν σου έδινε το δελτίο σου η ΕΑΠ;

Νομίζω ναι αλλά δεν μένω εκεί συνεχίζουμε. Άλλωστε δεν σταμάτησε να προπονούμαι όλο αυτό τον καιρό, αλλά η αλήθεια είναι ότι ήθελα σαν "τρελός" να παίξω.

Πλέον επανήλθες, ποιοι είναι οι στόχοι σου;

Αρχικά το χρυσό στη Β' κατηγορία και στη συνέχεια ότι καλύτερο προκύψει.

Η σχέση σου με τον προπονητή σου, τον Λάμπρο Μιχαλόπουλο;

Είναι ξεχωριστή είναι φίλος, αδερφός, πατέρας, είναι συνέχεια δίπλα μου και με στηρίζει είμαστε μια οικογένεια. Και αυτό συμβαίνει με όλα τα παιδιά, είμαστε όλοι μια γροθιά.

Άλλωστε και τον πρώτο μου αγώνα το 2009 στα χρυσά γάντια τον έδωσα με τον Λάμπρο παρόλο που δεν ήταν στην ΕΑΠ ήταν στην γωνία μου. Αυτό νομίζω τα λεέι όλα!

Νιώθεις σιγουριά που έχεις τον συγκεκριμένο προπονητή στη γωνία σου;

Νιώθω υπέροχα, γιατί θα είχα άγχος αν ήταν κάποιος άλλος στη γωνία μου. Με ξέρει χρόνια γνωρίζει τον τρόπο που αγωνίζομαι και την τακτική μου και νιώθω απόλυτη σιγουριά ότι θα με προστατεύσει και θα με βοηθήσει να νικήσω.

Φοβάσαι πριν ξεκινήσει ένας αγώνας;

Δεν μπορείς να πεις ότι είναι φόβος, αλλά υπάρχει άγχος όσο πιο έμπειρος είναι ο αντίπαλος τόσο περισσότερο αγχώνεσαι, αλλά το άθλημα της πυγμαχίας σε βοηθά να διώχνεις τον φόβο να ζεις χωρίς να φοβάσαι. Ξεπερνάς τα όρια του φόβου δεν ανεβαίνεις στο ρινγκ να νικήσεις τον αντίπαλο, αλλά για να ξεπεράσεις τον εαυτό σου.

Είναι επικίνδυνο άθλημα η πυγμαχία;

Μπορεί να έχει βγει η κάσκα αλλά τα γάντια σε προστατεύουν, ανεξάρτητα όμως από αυτό δεν είναι επικίνδυνο άθλημα η πυγμαχία. Άλλωστε έχουμε συνηθίσει τις μπουνιές!

Τι μπορεί να σε αποσυντονίσει σε έναν αγώνα;

Μόνο ο αντίπαλος μπορεί να στο κάνει αυτό αν καταφέρει και επιβληθεί στο ρινγκ. Και αυτός είναι ο στόχος μου σε κάθε αγώνα να επιβάλλω από την αρχή ενός αγώνα το ρυθμό μου, προκειμένου να υπερισχύσω στο ρινγκ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports