Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πυρκαγιά σε μηχάνημα παραγωγής εντός της υπό κατασκευής σήραγγας- Περί ασκήσεως επρόκειτο

Πυρκαγιά σε  μηχάνημα παραγωγής  εντός τ...

Ενέργειες και για κατάσβεση δασικών πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας

Στα πλαίσια της αρτιότερης οργάνωσης, της αξιολόγησης των υπηρεσιακών δομών και επιχειρησιακών διαδικασιών, της εφαρμογής συστημάτων αξιολόγησης και ελέγχου αποδοτικότητας ανθρωπίνων πόρων και εξοπλισμού, της  ανάπτυξης των συνεργασιών του  Πυροσβεστικού Σώματος με συναρμόδιους φορείς διενεργήθηκαν οι παρακάτω ασκήσεις:

Α) Άσκηση επί χάρτου για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών με την ονομασία «ΠΥΡΣΟΣ 2015». Διεξήχθη την Τετάρτη 22-04-2015 στην αίθουσα συσκέψεων του Περιφερειακού Κέντρου Επιχειρήσεων της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Δυτ. Ελλάδας.  Σκοπός της άσκησης: η εξάσκηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας επί χάρτου στην αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών με τη συνδρομή εμπλεκόμενων Αρχών, Υπηρεσιών  και Φορέων, στο πλαίσιο της αποστολής τους και των αρμοδιοτήτων τους , η συμβολή στην ευρύτερη προετοιμασία της ερχόμενης αντιπυρικής περιόδου και η βελτιστοποίηση του απαιτούμενου συντονισμού.

Η άσκηση ήταν  διάρκειας μίας  ημέρας και αφορούσε σε ενέργειες για κατάσβεση δασικών πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας.

Εντός του επόμενου διαστήματος θα ακολουθήσει και άσκηση αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς σε πραγματικό πεδίο.

Β) Άσκηση Ετοιμότητας πυρόσβεσης – διάσωσης με κωδικό ονομασίας «ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ 2015», η οποία διεξήχθη στην υπό κατασκευή σήραγγα της « Train OSE», στο 187 χλμ. της Ε.Ο. Πατρών –Αθηνών, στη θέση Παναγοπούλα, την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015, περί Ω/10.00.

Σκοπός:

Α) Η αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, η βελτίωση συντονισμού και επικοινωνίας του εμπλεκόμενου προσωπικού σε περίπτωση πυρκαγιάς, με ταυτόχρονη διάσωση εγκλωβισμένων ατόμων σε υπό κατασκευή σήραγγα.

Β) Η εξοικείωση και απόκτηση εμπειρίας των πυροσβεστικών υπάλληλων στη διάσωση και την κατάσβεση πυρκαγιάς, σε συμβάντα που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητα ως προς τη φύση τους.

Γ) Η διαπίστωση της καλής λειτουργίας και επάρκειας των διαθέσιμων μέσων και του εξοπλισμού που διαθέτουν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες  για την αντιμετώπιση  τέτοιων συμβάντων.

Δ) Η εκπαίδευση των εργαζομένων και υπευθύνων στην υπό κατασκευή σήραγγα σε θέματα πυρασφαλείας.

Ε) Η βελτίωση του βαθμού συνεργασίας μεταξύ του Π.Σ. και των εμπλεκόμενων φορέων.(ΕΚΑΒ, ΕΛΑΣ, Πολιτική Προστασία κλπ)

Σενάριο: Διαπιστώνεται πυρκαγιά σε μηχάνημα παραγωγής  εντός της υπό κατασκευής σήραγγας. Υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα που εργάζονταν στο χώρο .  Το Περιφερειακό Κέντρο Επιχειρήσεων Π.Σ. Δυτ. Ελλάδας κινητοποιεί άμεσα πυροσβεστικές δυνάμεις από τον 1ο Π.Σ. Πατρών , την Π.Υ. Αιγίου και την 6η ΕΜΑΚ. Επιχειρείται η προσέγγιση και κατάσβεση της εστίας πυρκαγιάς και παράλληλα οργανώνεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης δύο εγκλωβισμένων ατόμων που έχουν τραυματιστεί. Γίνεται η διάσωση και παραδίδονται σε ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται η κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Στην άσκηση παρευρέθησαν:

Ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Υποστράτηγος Νικόλαος Νικολακόπουλος, ο Περιφερειακός Διοικητής Π. Υ. Δυτ. Ελλάδας Αρχιπύραρχος Βασίλειος Ματθαιόπουλος, ο Διοικητής Π. Υ. Ν. Αχαΐας Πύραρχος Νικόλαος Ρουμελιώτης, ο Διοικητής 1ου Π.Σ Πατρών Αντιπύραρχος Ιωάννης Πετρούτσος, , ο Διοικητης της  6ης ΕΜΑΚ Πατρών  Επιπυραγός Ιωάννης Πανόπουλος.

Επίσης οι :  κ Γυφτάκης  Νικόλαος,  υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Αχαΐας – Περ/ρειας Δ. Ελλάδας , η κ Ψυχράμη Βασιλική, Αντιδήμαρχος Αιγίου και υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας , η  κ.  Κάρδαρη Αλεξία,  εκπρόσωπος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πατρέων, η  κ Καλπογιαννάκη Aνδρομάχη, τεχνικός ασφαλείας της  TrainOSE.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις