Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Εν Πάτραις»: Η κληρονομιά της πόλης ψηφιοποιείται στο Πανεπιστήμιο!

«Εν Πάτραις»: Η κληρονομιά της πόλης ψηφ...

Πρόσκληση στους πολίτες να βοηθήσουν στον εμπλουτισμό του ψηφιακού αρχείου

Στην ψηφιακή συλλογή «Διογένεια» της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου, προστέθηκε μία νέα ενότητα, που ονομάζεται Εν Πάτραις και συγκεντρώνει ψηφιοποιημένα τεκμήρια από τη βιομηχανική ιστορία της πόλης.

Η συλλογή βασίζεται στο αρχείο βιομηχανικής και τεχνολογικής κληρονομιάς του Ξεν. Παπαευθυμίου, και αποτελείται από αρχειακές φωτογραφίες εποχής, σύγχρονες φωτογραφικές καταγραφές, έγγραφα και έντυπα αρχείου.

Μέσα από αυτή τη μικρή αλλά αντιπροσωπευτική συλλογή τεκμηρίων σκιαγραφείται η βιομηχανική ιστορία της Πάτρας και ειδικότερα η αρχιτεκτονική των βιομηχανικών εγκαταστάσεων, οι μηχανολογικές εφαρμογές και οι διαδικασίες παραγωγής, προβολής και διακίνησης των προϊόντων.

Η θεματική ενότητα «Εν Πάτραις» έρχεται να συμπληρώσει την ήδη πλούσια βιβλιογραφία για τη βιομηχανική εξέλιξη της πόλης και τις διάφορες πρωτοβουλίες ιδιωτών σε κοινωνικά δίκτυα.

Στόχος της είναι να αποτελέσει μια βάση για τη συγκέντρωση τεκμηρίων σχετικών με την βιομηχανική και τεχνολογική κληρονομιά, η οποία θα καταγράφεται με δομημένο τρόπο, θα εγγυάται την επαναχρησιμοποίηση από όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες και θα παρέχει προστιθέμενης αξίας χαρακτηριστικά, όπως η γεωχωρική πλοήγηση.

Η ενότητα αυτή παραμένει ανοικτή για συνεχή ανάπτυξη και περιμένει τη δική σας συμβολή.

Κάθε μέλος της κοινότητας ή συμπολίτης μας που διαθέτει περιεχόμενο σχετικό με την βιομηχανική ιστορία της πόλης των Πατρών (φωτογραφίες, ετικέτες, τεχνικά σχέδια, κ.λπ.) και επιθυμεί να ενταχθεί στη συλλογή, μπορεί να επικοινωνεί με τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις