Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Μισό εκατομμύριο ευρώ για τον εργαστηριακό έλεγχο των δειγμάτων 10.000 εθελοντών δοτών μυελού των οστών

Πάτρα:Μισό εκατομμύριο ευρώ για τον εργα...

Εκδήλωση την περασμένη Τετάρτη

Με μήνυμα «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΖΩΗΣ: Χαρίζω - Κερδίζω» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015, μια ξεχωριστή εκδήλωση έντονων συγκινήσεων και ηχηρών μηνυμάτων για τον παιδικό καρκίνο, τη δωρεά μυελού των οστών και τον εθελοντισμό, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» (τμήμα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας), και το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) – «Χάρισε Ζωή».

Αφορμή για τη μοναδική αυτή βραδιά ήταν η εγκαινίαση της σημαντικής «Συμμαχίας Ζωής» μεταξύ των δύο οργανισμών για την αντιμετώπιση του καρκίνου, με την ανακοίνωση του Συλλόγου «Φλόγα» για την κάλυψη των εξόδων εργαστηριακού ελέγχου των δειγμάτων 10.000 νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών του ΚΕΔΜΟΠ - «Χάρισε Ζωή», ύψους 500.000 ευρώ.

Ομιλητές της βραδιάς ήταν η Πρόεδρος τους Συλλόγου «Φλόγα», κ. Μαρία Τρυφωνίδη, ο Διευθυντής της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών ΠΓΝΠ και του ΚΕΔΜΟΠ - «Χάρισε Ζωή», αναπλ. καθηγητής Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης, και η μητέρα ενός μεταμοσχευμένου παιδιού, η κ. Άννη Κωστούρου.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, Αρχιμανδρίτης π. Χριστόφορος  Μυτιλήνης, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας, κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Αντι-περιφερειάρχης Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Αντώνης Χαροκόπος και η Πρύτανις Πανεπιστημίου Πατρών, καθηγήτρια Βενετσάνα Κυριαζοπούλου. Μήνυμα απέστειλε και ο Υπουργός Υγείας, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος δεν κατέστη δυνατόν τελικώς να παρευρεθεί στην εκδήλωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις