Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Η ανατρεπτική πρόταση σπουδών που οδηγεί σε Bachelor's σε 1 χρόνο

Η ανατρεπτική πρόταση σπουδών που οδηγεί...

Παρουσιάζεται λίγο πριν τις Πανελλήνιες - Μας μιλά η κ. Λιλίκα Βέργη-Καφετζή από τα Ι.Ι.Ε.Κ. Βέργη

Το βραβευμένο Πανεπιστήμιο του Bedfordshire και το Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ καταθέτουν μία εναλλακτική πρόταση σπουδών που οδηγεί σε Πανεπιστημιακό Πτυχίο. Την προσεχή Δευτέρα 27 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, στο Επιμελητήριο Αχαΐας θα γίνει η Επίσημη Παρουσίαση του συγκεκριμένου προγράμματος συνεργασίας, από τον International Marketing Manager του Πανεπιστημίου του Bedfordshire  κ. Nicolae Pavel και τη Διευθύντρια Σπουδών του Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ κ. Λιλίκα Βέργη-Καφετζή.

Με την ευκαιρία, η κ. Βέργη απάντησε στο theBest.gr κάπιοες ερωτήσεις που αφορούν τη συγκεκριμένη συνεργασία.

Περί τίνος ακριβώς πρόκεται, κ. Βέργη; Σε τι συνίσταται το εναλλακτικό της πρότασης;

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ στην Πάτρα με το University of Bedfordshire της Αγγλίας στο Λονδίνο αλλάζει τα δεδομένα της ελληνικής επαγγελματικής κατάρτισης.  Για πρώτη φορά οι σπουδές ΙΕΚ αναγνωρίζονται από Πανεπιστημιακό φορέα και αυτόματα, χωρίς εξετάσεις, οι σπουδαστές κατατάσσονται στο τελευταίο έτος Πανεπιστημιακών σπουδών και αποκτούν Bachelor’s με  1 χρόνο σπουδών.  Οι σπουδαστές του Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ θα λάβουν υποτροφία για ολόκληρο τον κύκλο σπουδών που θα ακολουθήσουν.

Τι τίτλους σπουδών θα λάβουν οι απόφοιτοι του συγκεκριμένου προγράμματος;

Oι σπουδαστές της ειδικότητας Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας του Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ μπορούν να αποκτήσουν BA Business Administration και BA Business Management και oι σπουδαστές της ειδικότητας Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής(Πολυμέσα/Web Designer-Developer/Video Games) μπορούν να αποκτήσουν BSc Interactive Digital Technologies και BSc Computer Games Development.

Θα θέλατε να μας απαριθμήσετε τα οφέλη συμμετοχής κάποιου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα;

Τα οφέλη από αυτήν την συνεργασία είναι πολυάριθμα και ποικίλα. Οι φοιτητές αποκτούν Πανεπιστημιακό Πτυχίο Αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ (Υπουργείο Παιδείας), δεν πληρώνουν Δίδακτρα (καθόσον καλύπτονται από την υποτροφία), και κερδίζουν χρόνο αφού σε 3 χρόνια συνολικά (σπουδές Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ & UNIVERSITY OF BEDFORDSHIRE) αποκτούν BACHELOR’S και έτσι επιταχύνουν την είσοδο στην αγορά εργασίας.

Σε τι μπορούν να ελπίζουν  οι απόφοιτοι αυτών των σπουδών, όταν θα έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους;

Με έναν ακόμη χρόνο σπουδών μπορεί κάποιος απόφοιτος να αποκτήσει MASTER’S και μάλιστα η υποτροφία ισχύει και σε αυτήν την περίπτωση. Το Πανεπιστήμιο του Bedfordshire εξάλλου συνεργάζεται με ευρύ δίκτυο πολυεθνικών επιχειρήσεων και προωθεί τους αποφοίτους του σε αντίστοιχες θέσεις εργασίας με προοπτικές. Είναι ενδεικτικό πως το 92% των αποφοίτων του εργάζεται εντός 6 μηνών από την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας πως οι φοιτητές ζουν, σπουδάζουν και εργάζονται σε ένα πολυεθνικό περιβάλλον όπου διευρύνουν τους ορίζοντες και τις επαγγελματικές τους προοπτικές. Και αυτό χωρίς να χρειάζεται  προετοιμασία Πανελληνίων. Με την αποφοίτηση τους από το Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ εισάγονται στο τελευταίο έτος σπουδών στην Αγγλία.

Με ποια επιχειρήματα θα παροτρύνατε τους υποψήφιους φοιτητές να ενημερωθούν περαιτέρω για το συγκεκριμένο πρόγραμμα;

Οι σπουδαστές του Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ αποκτούν τις απαραίτητες και ουσιαστικές  γνεύεις που απαιτούνται για την ομαλή συνέχιση των σπουδών τους στο UNIVERSITY OF BEDFORDSHIRE, ωφελούνται οικονομικά από την αποφυγή προετοιμασίας για τις Πανελλήνιες εξετάσεις και η Ελληνική οικογένεια συνεχίζει να έχει ομαλή οικογενειακή ζωή καθώς αποφεύγει την ψυχοφθόρο διαδικασία της προετοιμασίας των εξετάσεων. Να σημειώσω πως συνήθως δεν υφίστανται γιορτές, διακοπές και οικογενειακές δραστηριότητες όταν τα παΐδια προετοιμάζονται για σπουδές στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο.

Πείτε μας λίγα λόγια για το Πανεπιστήμιο του Bedfordshire.

Βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου, στο Bedfordshire που θεωρείται η αντίστοιχη Silicon Valley της Αγγλίας. Είναι βραβευμένο για το ερευνητικό του έργο από τη Βασίλισσα της Αγγλίας και είναι ανάμεσα στα κορυφαία Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Μεγάλης Βρετανίας στους τομείς της Διοίκησης Επιχειρήσεων και της Πληροφορικής.

Συνεργάζεται με κορυφαίες επιχειρήσεις στο χώρο της Πληροφορικής και των Νέων Τεχνολογιών και προωθεί τους αποφοίτους του σε υψηλές θέσεις εργασίας. Το κύρος του στις Διοικητικές και Οικονομικές Σπουδές τοποθετεί το Πανεπιστήμιο του Bedfordshire μεταξύ των πρώτων επιλογών παγκοσμίως για τους νέους που επιθυμούν να αποκτήσουν πανεπιστημιακό τίτλο με αντίκρισμα στον επαγγελματικό στίβο.

Τι πρέπει αλήθεια  να γνωρίζει κάποιος  για το Bedfordshire πριν το επισκεφτεί ή πάει να εγκατασταθεί μόνιμα για τις σπουδές του;

Το Λούτον, όπου βρίσκεται η έδρα του Πανεπιστημίου, είναι μία οικονομική πόλη.  Προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα της ζωής κοντά στο Λονδίνο ή άλλες μεγαλουπόλεις, με σημαντικά χαμηλότερα κόστη διαβίωσης. Επίσης εκεί υπάρχει και λειτουργεί μία δυναμική Ελληνική κοινότητα, με φοιτητές από την Ελλάδα και την Κύπρο. Υπάρχουν επίσης Έλληνες καθηγητές και εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο, αλλά και στην πόλη του Λούτον γενικότερα.

Ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε καλή επιτυχία στην παρουσίαση της Δευτέρας και στην φιλόδοξη αυτή συνεργασία.

Σας ευχαριστώ κι εγώ, Θα ήθελα μόνο να προσθέσω πως το Ι. ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ προχώρησε στην συνεργασία με το University of Bedfordshire, με μεθοδικότητα, συνέπεια και διορατικότητα και με γνώμονα τη βελτίωση προοπτικών καριέρας και την κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Την Δευτέρα στο Επιμελητήριο Αχαΐας περιμένουμε τους ενδιαφερόμενους στην επίσημη παρουσίαση του συγκεκριμένου προγράμματος, αισιοδοξώντας πως θα λύσουμε όλες τις πιθανές τους απορίες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά