Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Eμπνευστής και Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου στην Αθήνα ο Πατρινός Αλ. Χάχαλης

Eμπνευστής και Πρόεδρος της οργανωτικής ...

Θα συμμετάσχουν κορυφαίες προσωπικότητες όπως ο Richard Dawkins και ο Δ. Νανόπουλος

Κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας, όπως ο διεθνούς κύρους βιολόγος Richard Dawkins και ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Δημήτρης Νανόπουλος αλλά και πρόσωπα από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών θα συμμετάσχουν στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Επιστημών & Τεχνών με θέμα «Ο Άνθρωπος και η πορεία του προς τη Γνώση ενίοτε μέχρις αυτοθυσίας», που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Απόλλωνος Ναός» αυτό το Σάββατο 25 Απριλίου στη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Θα ακολουθήσει συναυλία του διεθνώς αναγνωρισμένου συνθέτη Αλέξανδρου Χάχαλη, ο οποίος ως γνωστό είναι από την Πάτρα, με την υψίφωνο Τζίνα Δριβάλα.

Την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί να δοθεί συνέντευξη Τύπου στο Μέγαρο Υπατία, στην οδό Ηπείρου 2 & Πατησίων για το ενδιαφέρον αυτό συνέδριο που είναι αφιερωμένο στην φιλόσοφο, μαθηματικό και αστρονόμο Υπατία επ’ ευκαιρίας των 1600 χρόνων από τον βίαιο θάνατό της στην Αλεξάνδρεια.

Στο Συνέδριο όπως προείπαμε, προσωπικότητες παγκόσμιας ακτινοβολίας των επιστημών και των τεχνών, θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους στην ιστορική διαδρομή και επιδίωξη του Ανθρώπου για πρόοδο και Πολιτισμό.

Αυτοί σύμφωνα με ανάρτηση του tvxs.gr, θα είναι εκτός από τον Richard Dawkins (εξελικτικός βιολόγος, συγγραφέας, Ην. Βασίλειο), ο Διονύσιος Σιμόπουλος (αστρονόμος, επίτιμος Πρόεδρος Ευγενιδείου Πλανηταρίου), ο Γεώργιος Κοντογιώργης, (συγγραφέας, καθηγητής, τέως Πρύτανις Παντείου), ο Γιώργος Λεκάκης (λαογράφος, συγγραφέας, δημοσιογράφος), ο Δημήτρης Βαρβαρήγος (συγγραφέας / Υπατία η Αλεξανδρινή), ο Ξενοφών Μουσάς (αστρονόμος, μέσω skype), οι Garik Israelian (αστροφυσικός, μέσω skype, Κανάριοι Νήσοι/Ισπανία), David Eicher (αρχισυντάκτης περιοδικού astronomy, μέσω skype, ΗΠΑ), Mark Boslough (φυσικός, μέσω skype, ΗΠΑ), Mart Raukas (καθ. Φιλοσοφίας, ντοκιμαντερίστας, δημοσιογράφος, μέσω skype, Εστονία), κ.α.

Συντονισμός

Άντζελα Γκερέκου, (αρχιτέκτων, ηθοποιός, πολιτικός), Βίκυ Μπαφατάκη (αρχαιολόγος, δημσιογράφος) και Αλέξανδρος Χάχαλης (συνθέτης, πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής, εμπνευστής του Συνεδρίου).

Το Συνέδριο θα χαιρετίσουν ο Δήμαρχος Αθηναίων Γεώργιος Καμίνης και ο κ. Σπύρος Μερκούρης ενώ θα αναμεταδοθεί απευθείας στο διαδίκτυο και θα είναι δίγλωσσο, Ελληνικά και Αγγλικά.

Το 1o Ολοήμερο Διεθνές Συνέδριο Επιστημών & Τεχνών - Επετειακό Αφιέρωμα: Υπατία η Αλεξανδρινή θα φιλοξενηθεί στο αμφιθέατρο «ΑΘΗΝΑ 9.84» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, με επίδειξη ταυτότητας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture