Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Θα σας δώσουμε τα πάντα αρκεί να υπάρχει σχέδιο και λογική. Οι ΟΤΑ δεν είναι ξέφραγο αμπέλι"

"Θα σας δώσουμε τα πάντα αρκεί να υ...

Τί λένε Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες για τα χρήματα που χρειάζεται η κυβέρνηση

Σχέδιο και λογική ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση οι φορείς που εμπλέκονται στην ΠΝΠ και αφορά τα ταμειακά διαθέσιμα, στα οποία βάζει... χέρι το κράτος. Οι προϋποθέσεις που θέτουν οι δήμοι για να παραχωρήσουν τα αποθεματικά τους. Ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Κατά τη συζήτηση της ΠΝΠ στη Βουλή, οι εκπρόσωποι των θεσμών, εν μέσω αντιδράσεων, δέχτηκαν να παραχωρήσουν τα ταμειακά διαθέσιμα, αλλά ζήτησαν κάποιες εξηγήσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, με τον οποίον επιθυμούν να έχουν συνάντηση.

Ο Γιώργος Πατούλης, εκπροσωπώντας την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, δήλωσε αρνητικός με το περιεχόμενο της ΠΝΠ και μίλησε για «θεσμική εκτροπή, που πλήττει ευθέως την συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία του θεσμού μας».

“Αν μας πει ο Πρωθυπουργός ότι η σωτηρία της χώρας εξαρτάται από τα χρήματα της Αυτοδιοίκησης θα τα δώσουμε όλα, αρκεί να πειστούμε ότι υπάρχει σχέδιο για να σωθεί η χώρα” σημείωσε χαρακτηριστικά και έθεσε δύο ερωτήματα προς την κυβέρνηση: “Πόσο διάστημα θα διαρκέσει η δέσμευση των χρημάτων μας και με ποιο μηχανισμό θα διασφαλιστεί η ομαλή χρηματοδότηση της λειτουργίας των δημοτικών μας υπηρεσιών”.

“Παίρνετε όλα τα χρήματα και τα δίνετε με σταγονόμετρο”, δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας Κώστας Αγοραστός και κάλεσε τους βουλευτές να μην «κομματικοποιούν» τις τοποθετήσεις των εκπροσωπών των ΟΤΑ και τόνισε: “Θα σας δώσουμε τα πάντα αρκεί να υπάρχει σχέδιο και λογική. Οι ΟΤΑ δεν είναι ξέφραγο αμπέλι” είπε ο κ. Αγοραστός σημειώνοντας ότι το σύνολο σχεδόν των περιφερειαρχών ανησυχούν για τις προθέσεις της κυβέρνησης.

 

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις