Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το 3ο Βραβείο κατέκτησε η Χορωδία του Πειραματικού Γυμνασίου της Πάτρας στη Σερβία

Το 3ο Βραβείο κατέκτησε η Χορωδία του Πε...

Σε διεθνή διαγωνισμό χορωδιών το περασμένο Σάββατο

Με πολύτιμες εμπειρίες και με το 3ο βραβείο της κατηγορίας της στις αποσκευές της, επέστρεψε η Canto Experimental, η χορωδία του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Πατρών αργά το βράδυ της περασμένης Κυριακής από τη Σερβία.

Η χορωδία είχε μεταβεί στην πόλη Novi Sad της Σερβίας, προκειμένου το Σάββατο 18 Απριλίου 2015 να λάβει μέρος σε διεθνή διαγωνισμό χορωδιών. Στο διαγωνισμό αυτό είχε προκριθεί μετά την επιτυχή της παρουσία στην 7η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών (Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας) το Μάρτιο του 2015.

Η Χορωδία, υπό τη διδασκαλία και τη διεύθυνση της καθηγήτριας μουσικής του Σχολείου Ιωάννας Μιντιλογλίτη και με συνοδεία στο πιάνο τον κ. Παναγιώτη Χατζηαντωνίου (καθηγητή Πληροφορικής στο Σχολείο) παρουσίασε ένα ιδιαίτερο και απαιτητικό πρόγραμμα: το παραδοσιακό εβραϊκό τραγούδι Basha’na, το γαλλικό κινηματογραφικό τραγούδι Vois sur ton Chemin (από την ταινία «Παιδιά της Χορωδίας»), το σέρβικο παραδοσιακό τραγούδι Niska Banja σε δίφωνες εκτελέσεις και σε τρίφωνες εκτελέσεις το ελληνικό παραδοσιακό τραγούδι «Λεμονάκι» a capella, τη «Συννεφούλα» του Διονύση Σαββόπουλου και την επική σύνθεση του Karl Jenkins «Adiemus».

Ο Διαγωνισμός φιλοξενήθηκε στο ιστορικό Γυμνάσιο “Jovan Jovanovic Ymaj” του Novi Sad, και είχε διοργανωθεί από τον Τομέα Πολιτισμού της Περιφέρειας Vojvodina. Συμμετείχαν χορωδίες από όλη την Ευρώπη, οι οποίες παρουσίασαν έργα υψηλού μουσικού επιπέδου άψογα εκτελεσμένα. Γι αυτό και η κριτική επιτροπή υπήρξε ιδιαίτερα αυστηρή, αξιολογώντας λεπτομερώς την κάθε εμφάνιση.

«Το βραβείο υπήρξε απλώς η παράπλευρη ωφέλεια μιας συναρπαστικής εμπειρίας, σαν αυτή που ζήσαμε σε αυτόν το Διαγωνισμό, σε μια χώρα με μακρά μουσική παράδοση», δήλωσε η κυρία Μιντιλογλίτη ενώ την ίδια αίσθηση αποκόμισαν και όσοι συνόδευσαν τη χορωδία (την αποστολή συνόδευε η Διευθύντρια του Σχολείου, Αθανασία Μπαλωμένου, η εκπαιδευτικός Κατερίνα Πλακούδα καθώς και αρκετοί γονείς).

Η χορωδία Canto Experimental θα παρουσιάσει το πρόγραμμά της στη Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Ν. Αχαϊας το Μάιο και στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καλλιτεχνικής Παιδείας με θέμα τη μουσική «Όπου ακούς μουσική…» που διοργανώνει το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών στις 18-20 Ιουνίου 2015 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και του Δήμου Πατρέων.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture