Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Άλλαξαν τα πράγματα στο κέντρο – Συνεχές "κυνηγητό" της Τροχαίας στα διπλοπαρκαρισμένα – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Άλλαξαν τα πράγματα στο κέντρο – ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Καλύτερη η εικόνα τις τελευταίες ημέρες

Μάχη με το παράνομο παρκάρισμα και ιδίως με τα διπλοπαρκαρισμένα που δημιουργούν αφόρητο κυκλοφοριακό δίνει η Τροχαία της Πάτρας. Εδώ και περίπου μία εβδομάδα οι προσπάθειες έχουν ενταθεί με την ενεργότερη συμμετοχή και ανθρώπων από την παλαιά Δημοτική Αστυνομία. Στου περισσότερους από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης υπάρχει υπάλληλος της Τροχαίας ενώ διαρκώς, τις ώρες αιχμής, κάνει «βόλτες» το περιπολικό της Υπηρεσίας.

Οι άνθρωποι της Τροχαίας, στην κυριολεξία, δεν αφήνουν σε «χλωρό κλαρί» όλους τους οδηγούς που παρανομούν και δυσκολεύουν την εύρυθμη λειτουργία της πόλης. Η πρόθεση είναι ξεκάθαρη να ανοίξουν οι δρόμοι και όχι, υποχρεωτικά, να κοπούν κλίσεις στους παρανομούντες. Γι’ αυτό ακριβώς οι άνθρωποι της Τροχαίας επιμένουν να σφυρίζουν, να καλούν τους οδηγούς να φύγουν, να τους εξηγούν την κατάσταση και μόνο ως έσχατο μέσω καταφεύγουν στο… χαράτσι.

Το έργο τους όμως δεν είναι εύκολο καθώς το προσωπικό είναι περιορισμένο ενώ η έκταση της παραβατικής συμπεριφοράς των οδηγών μεγάλη. Επί της ουσίας παίζεται το παιχνίδι του γάτου με τα ποντίκια αφού, όταν ο αστυνομικός «καθαρίζει» ένα σημείο και απομακρύνεται για να επικεντρώσει κάπου αλλού, αμέσως πίσω του αρχίζουν να «χορεύουν τα… ποντίκια», να επιστρέφουν δηλαδή τα Ι.Χ..

Ομολογουμένως πάντως, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, σε αρκετούς δρόμους της πόλης, όπου έχει πέσει και το μεγαλύτερο βάρος της επιχείρησης (Κορίνθου, Αγίου Ανδρέου, Μαιζώνος, Κανακάρη κ.α.) η κατάσταση είναι πλέον σαφώς καλύτερη.

Την όλη επιχείρηση συντονίζει επί τόπου, προσωπικά η Διοικήτρια της Τροχαίας κυρία Ιωάννα Παναγοπούλου, την οποία το thebest.gr εντόπισε το πρωί της Πέμπτης στην Κανακάρη, μέσα στο περιπολικό, να δίνει κατευθύνσεις με τον ασύρματο.

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια, περνώντας το μήνυμα ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί το χάος», σχολίασε για το θέμα.

Αγίου Ανδρέου

Αγίου Ανδρέου

Αγίου Ανδρέου

Κορίνθου, εμφανώς βελτιωμένη εικόνα

Κορίνθου, εμφανώς βελτιωμένη εικόνα

Κορίνθου, εμφανώς βελτιωμένη εικόνα

Η Αγ. Ανδρέου το πρωί της Πέμπτης

Η Αγ. Ανδρέου το πρωί της Πέμπτης

Η Αγ. Ανδρέου το πρωί της Πέμπτης

Η Κανακάρη με ελάχιστα διπλοπαρκαρισμένα

Η Κανακάρη με ελάχιστα διπλοπαρκαρισμένα

Η Κανακάρη με ελάχιστα διπλοπαρκαρισμένα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις