Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

"Σήμερα τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων, τον επόμενο μήνα τι;"

"Σήμερα τα ταμειακά διαθέσιμα των Δ...

Tου Χρήστου Πατούχα, επικεφαλής της παράταξης «Ανυπότακτη Πολιτεία»

Προφανώς ψηφίσαμε εναντίον της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την αφαίρεση των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων και άλλων φορέων. Το θεωρούσαμε αυτονόητο και απορούμε με όσους περίμεναν να κάνουμε κάτι διαφορετικό.

Θα περιοριστούμε να γράψουμε περιληπτικά την τοποθέτηση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

1. Καταγγείλαμε την στάση της προηγούμενης και των προηγούμενων Κυβερνήσεων. Για συνειδητή υποταγή τους στα εσωτερικά και ξένα οικονομικά συμφέροντα, στην ιδεολογική νεοφιλελεύθερη προσήλωση τους, στην εθελοδουλία τους στους δανειστές- δυνάστες. Καταγγείλαμε την αφαίμαξη από τις Κυβερνήσεις αυτές του λαϊκού εισοδήματος, την αποδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης της χώρας, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Καταγγείλαμε την σημερινή τους πολιτική  υποκρισία.

2. Η ΠΝΠ, όπως και από το Κυβερνητικό στρατόπεδο καταγγέλλεται, ήταν αντιδημοκρατική απομίμηση των έργων της προηγούμενης Κυβέρνησης, αλλά δεν είναι αυτή η κύρια ουσία. Η ουσία είναι ότι η ενέργεια αυτή έχει στόχο την πληρωμή δόσεων, ατελείωτων δόσεων στο απύθμενο πηγάδι του χρέους. (Πάνω από 18 δις από την αρχή του χρόνου).

Αλήθεια, τι έγινε η προεκλογική δέσμευση για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους; Γιατί την δέσμευση αυτή την αντικατέστησαν επαναλαμβανόμενες δηλώσεις Βαρουφάκη ότι, «θα πληρώσουμε μέχρι το τελευταίο ευρώ τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας»; Το ενοχλητικό δεν είναι ότι αποκαλούμε τους δυνάστες μας, συμμάχους και εταίρους, το πολύ κακό είναι ότι πολλοί στην Κυβέρνηση το εννοούν.

3. Δεν αντιλαμβάνονται το αδιέξοδο της κατάστασης αυτής; Σήμερα τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων, τον επόμενο μήνα τι; Θα γίνει λένε συμφωνία. Η οποία; Θα εξασφαλίσει καινούριο δάνειο, άρα καινούριο χρέος. Πότε θα τελειώσει όλο αυτό; Απάντηση: Ποτέ! Ποια είναι τα όρια της « έντιμης» συμφωνίας;  Ποιο είναι το παραγωγικό σχέδιο για την χώρα;

4. Δεν είναι δυνατόν να αρθούν τα αδιέξοδα της χώρας, χωρίς διαφορετική στρατηγική. Η πολιτική στην Ευρωζώνη με κάθε θυσία, ανήκει στους προηγούμενους. Το ξεχάσατε; Μόνο δεινά θα συνεχίσει να επιφέρει στην πατρίδα και τον λαό.

5.  Αλήθεια, ποια υπηρεσία νομίζουν ότι προσφέρουν οι καλόπιστοι χειροκροτητές; Απάντηση σε αγαπημένους συντρόφους, εχθρούς και φίλους: Δεν προσφέρετε καλές υπηρεσίες με το να μη σκέφτεστε, να μην κρίνετε και να μην απαιτείτε. Η Κυβέρνηση θέλει  σπρώξιμο προς τα αριστερά. Πολύ! Για να υπάρχουν ακόμα ελπίδες!

Για την Ανυπότακτη Πολιτεία

Χρήστος Πατούχας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις