Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Θ. Αμπαζής στο thebest.gr μετά την τοποθέτηση του στο Εθνικό Θέατρο - "Δεν θα αφήσω την Πάτρα. Ίσως ξαναβρεθούμε"

Ο Θ. Αμπαζής στο thebest.gr μετά την τοπ...

Ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας τόνισε πως η πολιτική του Εθνικού θα προσανατολιστεί και προς την περιφέρεια

Tου ΤΑΚΗ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΥ

«Πλέον είμαι Πατρινός και δεν θα ξεχάσω και δεν θα αφήσω την Πάτρα. Θα είμαι κοντά και θα βοηθάω απ’ όπου κι αν μπορώ και ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον να ξαναβρεθούμε».

Αυτά ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr o Θοδωρής Αμπαζής που σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις και όπως ήδη γνωστοποιήθηκε και ανακοινώθηκε, αναλαμβάνει αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής στο Εθνικό Θέατρο, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον σκηνοθέτη Στάθη Λιβαθινό.

Η εξέλιξη για τους καλά γνωρίζοντες δεν εξέπληξε ιδιαίτερα. Ο κ. Αμπαζής χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στον καλλιτεχνικό, θεατρικό χώρο  και με τον Στάθη Λιβαθινό έχουν καλή «χημεία» ενώ γνωρίζονται και έχουν συνεργαστεί από πριν το 2000.

Όπως ο ίδιος ο κ. Αμπαζής ανέφερε στο thebest.gr, είχε διδάξει στο εργαστήρι σκηνοθεσίας την περίοδο που ο Στάθης Λιβαθινός ήταν επικεφαλής της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου όπου είχε γίνει σημαντικό έργο και είχαν ανέβει έργα και παραστάσεις με μία φρέσκια, πρωτοποριακή ματιά.

Ακόμα ο κ. Αμπαζής έχει συνεργαστεί και σε παραστάσεις με τον Στάθη Λιβαθινό και η πιο τελευταία φορά ήταν στον «Ηλίθιο» του Ντοστογιέφσκι όπου έγραψε την πρωτότυπη μουσική.

«Μεγαλώσαμε στην πορεία και ξανασυναντηθήκαμε. Είμαστε και οι δύο εργάτες του θεάτρου και όχι άνθρωποι του γραφείου και σκοπός μας είναι να δουλέψουμε και να προσπαθήσουμε ότι καλύτερο γίνεται για την πρώτη θεατρική σκηνή της χώρας, το Εθνικό μας θέατρο», επισήμανε στο thebest.gr ο κ. Αμπαζής προσθέτοντας πως μέλημα τους θα είναι να δουν πρώτα σε ποια κατάσταση βρίσκεται το Εθνικό και κατόπιν να σχεδιάσουν πράγματα.

Να θυμίσουμε πως η εβδομάδα αυτή ήταν καθοριστική για το θέμα της καλλιτεχνικής διεύθυνσης στο Εθνικό Θέατρο με τον αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη να ανακοινώνει δύο ημέρες πριν την ανάκληση του διορισμού του σκηνοθέτη Σωτήρη Χατζάκη από τη θέση.

Στο ερώτημα αν περίμενε αυτήν την επιλογή για τον ίδιο, ο κ. Αμπαζής δεν έκρυψε το γεγονός πως όλα έγιναν γρήγορα. Έσπευσε πάντως να πει πως αναφορικά με το ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας η υποβολή της παραίτησης του είχε ήδη γίνει πριν την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα και πως την περασμένη Δευτέρα 20/4/2015 και ενώ ήδη έχει προηγηθεί η δημόσια ανακοίνωση της προκήρυξης της θέσης, στην συνεδρίαση του Διοικητικού συμβουλίου του θεάτρου ήταν απλά διαδικαστικό θέμα η αποδοχή της παραίτησης του, όπως και έγινε.

«Δεν θα αφήσω την Πάτρα», επανέλαβε ο κ. Αμπαζής. «Θα παραμείνω έτσι κι αλλιώς ως καθηγητής στην Σχολή Δραματικής τέχνης έως και τον Ιούνιο γιατί δεν θέλω με κανένα τρόπο να χαλάσει όλο αυτό το ωραίο πράγμα που ξεκίνησε. Δηλώνω πως θα είμαι κοντά όπως μπορώ, θα βοηθήσω όπου χρειαστεί. Δεν θα ξεχάσω την Πάτρα σε μία νύχτα».

Ο κ. Αμπαζής υπογράμμισε ακόμα πως η χώρα βρίσκεται σε δεινή θέση και κατάσταση χωρίς να ξέρει κανείς τι θα γίνει στο μέλλον και πως οι καιροί που ζούμε απαιτούν συστράτευση και οι καλλιτέχνες και όλος ο κόσμος να ενώσουν τις δυνάμεις τους.

Τέλος ανέφερε πως η πολιτική του Εθνικού μας Θεάτρου θα είναι προσανατολισμένη και προς την περιφέρεια.

Με αφορμή αυτό το τελευταίο, υποθέτουμε πως πιθανόν στο μέλλον να δούμε και μία θεατρική συνεργασία – συμπαραγωγή του Εθνικού με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τον διώξαμε από την Πάτρα, τον κέρδισε το Εθνικό - Ο Θοδωρής Αμπαζής αναπληρωτής διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture