Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Απόψε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας προβολή του "Τρελού Πιερό" με ελεύθερη είσοδο

Απόψε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας προβ...

Μετά τις 20.00 το βράδυ στην οδό Φιλοποίμενος

Θεωρείται από τα αξεπέραστα σινεφίλ αριστουργήματα με την υπογραφή ενός Γάλλου auteur, μύθου πλέον στο κινηματογραφικό στερέωμα, του 84χρονου σήμερα Ζαν Λικ Γκοντάρ.

Ο λόγος για το φιλμ του 1965 «Pierrot Le Fou – Ο Τρελός Πιερό» που θα προβληθεί απόψε Πέμπτη 23 Απριλίου 2015 στις 20.00, στον χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Πατρών, στην οδό Φιλοποίμενος 54, λίγο πιο πάνω από την Κανακάρη. Ο Γκοντάρ θεωρείται από τους πρωτεργάτες και κυρίους εκπροσώπους του κινήματος της Νουβέλ Βαγκ, στην 7η τέχνη, κίνημα που καθιέρωσε και εδραίωσε ένα νέο στυλ κινηματογραφίας στην Ευρώπη.

Στον «Τρελό Πιερό» παίζουν ο Ζαν Πολ Μπελμοντό, η Άννα Καρίνα, ο Σάμουελ Φούλερ και οι Raymond Devos, Dick Sanders και Grziella Galvari.

H είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη στην προβολή του Γαλλικού Ινστιτούτου Πατρών όπου διευθύντρια είναι η καθηγήτρια Γεωργία Πετροπούλου – Conan.

Σύμφωνα με το στόρι του φιλμ διάρκειας 110 λεπτών, ο Πιερό εγκαταλείπει την γυναίκα και την κόρη του και το σκάει από το Παρίσι με την babysitter προσπαθώντας μαζί να αποφύγουν τους επαγγελματίες Αλγερινούς δολοφόνους που την καταδιώκουν. Μετακινούνται διαρκώς στη Μεσόγειο και στην διάρκεια του ταξιδιού φιλοσοφούν για τα πάντα.

Ο ίδιος ο Γκοντάρ χαρακτηρίζει τον «Τρελό Πιερό» σαν μια σπουδή ταινίας, που μιλά όχι για τους ανθρώπους και τα πράγματα αλλά γι' αυτό που βρίσκεται ανάμεσά τους και που ποτέ μέχρι τώρα δεν προβλημάτισε το σινεμά. Όπως έχει γράψει το περιοδικό Αθηνόραμα, απελευθερωμένος από τις συμβάσεις της κλασικής δραματoυργίας ο Γκοντάρ αφήνεται να παρασυρθεί από ένα γνήσιο ποιητικό οίστρο, δίνοντάς μας μία από τις 2-3 καλύτερες ταινίες του, που έγινε μεγάλη επιτυχία και χάρισε στον Γάλλο σταρ Μπελμοντό τον σημαντικότερο ρόλο της καριέρας του.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture