Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Δυναμική φέτος η Αλβανία στην Eurovision - Ακούστε το "I'm Alive" που τραγουδά η νικήτρια του Ιταλικού The Voice του 2013

Δυναμική φέτος η Αλβανία στην Eurovision...

Η Elhaida Dani θεωρείται ήδη από τα φαβορί της φετινής διοργάνωσης

Eίναι από τις νέες σχετικά χώρες στον δημοφιλή πανευρωπαικό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, δεν έχει κερδίσει ποτέ και φέτος στην Βιέννη της Αυστρίας όπου θα διεξαχθεί ο 60ος διαγωνισμός σε λιγότερο από ένα μήνα, συγκεντρώνει πιθανότητες πως θα πάει πολύ καλά.

Ο λόγος για την γειτονική μας Αλβανία που θεωρείται απ’ όσο είδαμε στο διαδίκτυο, από τις χώρες φαβορί που πιθανότατα θα πλασαριστούν στην πρώτη δεκάδα και γιατί όχι θα κυνηγήσουν και την πρωτιά. «

I’m Alive – Είμαι ζωντανή» τιτλοφορείται η δυναμική μπαλάντα της γειτονικής μας Αλβανίας την οποία ερμηνεύει η μόλις 22χρονη από την Σκόνδρα, Ελάιντα Ντάνι. Μάλιστα η Αλβανία διαγωνίζεται όπως και η Ελλάδα με την Μαρία Έλενα Κυριάκου και το «One Last Breath» στον α’ ημιτελικό στις 19 Μαΐου 2014 και έχει κληρωθεί κοντά στο τέλος στην 14η θέση.

Η Ελάιντα Ντάνι με την πολύ ωραία φωνή (όπως θα δείτε και το σχετικό βίντεο κλιπ στο οποίο εμφανίζονται γυναικεία πρόσωπα, είναι πολύ προσεγμένο και ταιριαστό με το ύφος του τραγουδιού) πρωτοέγινε γνωστή όταν κέρδισε την Star Academy Albania το 2009 ενώ πήρε μέρος και στο The Voice της Ιταλίας όπου κατάφερε να κερδίσει το μουσικό show το 2013 με πάνω από το 70% των ψήφων του κοινού. Κατόπιν κυκλοφόρησε το πρώτο της single με τίτλο "Baciami e Basta" μέσω της Universal Music στην Ιταλία.

Τον Δεκέμβριο του 2014 κέρδισε το 53ο Festivali i Këngës με το κομμάτι "Diell" (Ήλιος) και αρχικά ήταν να εκπροσωπήσει την Αλβανία στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στην Βιέννη της Αυστρίας με αυτό το τραγούδι. Ωστόσο στις 23 Φεβρουαρίου 2015 η τραγουδίστρια Dani ανακοίνωσε πως οι δημιουργοί του κομματιού απέσυραν το τραγούδι από τον διαγωνισμό και πως τελικά θα πάρει μέρος με ένα άλλο ολοκαίνουριο κομμάτι, το «I'm Alive».

Ίσως το εμπόδιο που προέκυψε και η αλλαγή στο τραγούδι να της βγει σε καλό στην Βιέννη τον Μάιο.

Αναφορικά με τα άλλα φαβορί της φετινής Γιουροβίζιον όπου θα λάβει μέρος λόγω και της επετείου και γιορτής των 60 χρόνων και η μακρινή Αυστραλία για 1η φορά, απευθείας στον μεγάλο τελικό της 23ης Μαΐου, έχουν ξεχωρίσει και παίζουν ψηλά στα στοιχήματα η Εσθονία με το «Goodbye to yesterday», η Ισπανία με την επική μπαλάντα «Αmanecer», η Σουηδία με το «Heroes» αλλά και η Σλοβενία, το Ισραήλ με το «Golden Boy» και η Νορβηγία.

Να θυμίσουμε πως και η δική μας εκπρόσωπος Μαρία Έλενα Κυριάκου είναι η νικήτρια του πρώτου Ελληνικού Τhe Voice και πως τα στοιχήματα την θέλουν να περνά από τον α' ημιτελικό στον τελικό.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight