Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ν. Νικολόπουλος -"Χαιρετίζω την ενέργεια του Σταύρου Κοντονή να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για ένα υγιές ποδόσφαιρο"

Ν. Νικολόπουλος -"Χαιρετίζω την ενέ...

"Η παρέμβαση της Πολιτείας πρέπει να φέρει τα ποθητά αποτελέσματα χωρίς να έλθει αντιμέτωπη με τους διεθνείς οργανισμούς"

O πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ – Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νίκος Νικολόπουλος, αναφερόμενος στο Αθλητικό Νομοσχέδιο που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Bουλή από τον αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού Σταύρο Κοντονή, έκανε την παρακάτω δήλωση.

«Έχει από όλους μας διαπιστωθεί ότι το ποδόσφαιρο με τη σημερινή του μορφή δεν μας αξίζει. Όταν η βία, η διαφθορά, η ανυποληψία κυριαρχούν σ’ ένα χώρο που πρέπει να είναι “φάρος” για τους νέους, τότε η πολιτεία οφείλει να παρέμβει και να διορθώσει τα κακώς κείμενα.

Η παρέμβαση πρέπει να είναι μελετημένη και να έχει στόχο την εξάλειψη των φαινομένων παρακμής και την ανάπτυξη του λαοφιλούς αθλήματος.

Πρέπει ακόμη να εντάσσεται στους διεθνείς κανόνες που εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες του κόσμου, που με την εφαρμογή τους το ποδόσφαιρο έχει φθάσει σε ζηλευτά επίπεδα.

Επισημαίνω ότι η παρέμβαση της Πολιτείας πρέπει να φέρει τα ποθητά αποτελέσματα, χωρίς να έλθει αντιμέτωπη με τους διεθνείς αθλητικούς οργανισμούς και να υποστεί κυρώσεις απομονωτισμού, κάτι που δεν έχει παρατηρηθεί σε καμία χώρα του κόσμου.

Χαιρετίζω την ενέργεια του κ. Σταύρου Κοντονή να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για ένα υγιές ποδόσφαιρο, και κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή θα στηρίξω όλες τις διατάξεις του, που κινούνται στην κατεύθυνση που προανέφερα».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις