Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Έτοιμοι να ανοίξουν την πόρτα του φρενοκομείου

Έτοιμοι να ανοίξουν την πόρτα του φρενοκομείου

Του Διονύση Ζακυνθινού

Με την Ελλάδα να βρίσκεται πια στο χείλος του γκρεμού, τη χρεοκοπία να καραδοκεί και την κυβέρνηση να δίνει αγώνα δρόμου για να καταβάλει μισθούς και συντάξεις, το πολιτικό σύστημα μοιάζει να είναι έτοιμο να ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου.

Η νέα, χθεσινή, κλωτσοπατινάδα στη Βουλή και οι σκηνές απείρου κάλλους που διαδραματίστηκαν, δείχνουν ότι η πλειονότητα του πολιτικού προσωπικού της χώρας, όχι μόνο δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, αλλά δείχνει να μην αντιλαμβάνεται καν την κρισιμότητα της κατάστασης.

Οι έξω δεν μας βαράνε πλέον κουδούνια ότι οδεύουμε στον όλεθρο, μας χτυπάνε κοτζάμ καμπάνες, αλλά εδώ τρεις λαλούν και δυο χορεύουν.

Ας το συνειδητοποιήσουμε, πριν χρειαστεί ο μη γένοιτο να το ζήσουμε κι αυτό, ότι μη επίτευξη συμφωνίας θα σημάνει την απόλυτη κατάρρευση.

Μια συμφωνία, όσο επώδυνη κι αν είναι, θα είναι όαση μπροστά στον εφιάλτη της χρεοκοπίας, ακόμη κι αν αυτή συντελεστεί εντός του ευρώ.

Όσο για μια πιθανή προσφυγή στις κάλπες, είτε για διενέργεια νέων εκλογών είτε για ένα δημοψήφισμα, δεν θα επιφέρει τίποτα περισσότερο από το να μας φέρει πιο κοντά στην καταστροφή.

Πέραν του ότι η επιβεβαίωση της λαϊκής εντολής στη σημερινή κυβέρνηση δεν θα λύσει και το χρηματοδοτικό και βαθύτατα υπαρξιακό πρόβλημα της χώρας.

Κατά τα άλλα, είναι προφανές ότι οι εταίροι μας δεν επιθυμούν την έξοδο μας από την Ευρωζώνη, αλλά δεν θα μας παρακαλέσουν και να παραμείνουμε σ’ αυτήν, ιδίως από τη στιγμή που τους απειλούμε ότι θα… αυτοκτονήσουμε!

 

ΣΣ: Σχόλια, άρθρα και αναλύσεις του Διονύση Ζακυνθινού μπορείτε να διαβάσετε και στο προσωπικό blog του: zakpatras.wordpress.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις