Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Τον διώξαμε από την Πάτρα, τον κέρδισε το Εθνικό - Ο Θοδωρής Αμπαζής αναπληρωτής διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου

Τον διώξαμε από την Πάτρα, τον κέρδισε τ...

Διευθυντής ανέλαβε ο Στάθης Λιβαθινός

Ο Στάθης Λιβαθινός, παλιός γνώριμος του πατρινού θεατρόφιλου κοινού, και υποψήφιος στο παρελθόν για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας (είχε επιλεγεί αντί αυτού η Λυδία Κονιόρδου) ανέλαβε από σήμερα τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Ουσιαστικά ο Λιβαθινός ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση, καθώς ο Θόδωρος Τερζόπουλος είχε τελικά αρνηθεί.

Στο πλευρό του, τη θέση του αναπληρωτή διευθυντή της κεντρικής θεατρικής σκηνής της χώρας, αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου της Πάτρας, ο οποίος ουσιαστικά εκδιώχθηκε από τη θέση του για να αντικατασταθεί με κομματικά κριτήρια, από πρόσωπο προσκείμενο στο ΚΚΕ, παρά το σημαντικό του έργο.

Η απόφαση αυτή του Κώστα Πελετίδη είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων ενώνοντας τον καλλιτεχνικό και όχι μόνο κόσμο της Πάτρας εναντίον της απόφασής του αυτής, γεγονός που πήρε πανελλήνιες διαστάσεις.

Πιθανόν, πέρα από τις καλλιτεχνικές περγαμηνές του Θοδωρή Αμπαζή, η πρωτοφανής αγάπη που του έδειξε το πατρινό κοινό, ίσως να έπαιξε και αυτή το ρόλο της στην επιλογή του για τη θέση του αναπληρωτή καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, μια θέση ιδιαίτερα τιμητική.

Ο Θοδωρής Αμπαζής δημιούργησε τη δραματική σχολή της Πάτρας, στην οποία αξίζει να σημειώσουμε ότι τις καρέκλες και τα τραπέζια τα αλίευσε από κατασχέσεις της Αστυνομία, ενώ τον εξοπλισμό της σκηνής της σχολής τον άντλησε από τα λεηλατημένα ακίνητα της Πάτρας-Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Σχετικό θέμα

Θ. Αμπαζής - "Θα ζητήσω να προκηρυχθεί άμεσα η θέση Καλλιτεχνικού Διευθυντή ώστε να μη γίνει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στο θέατρο"

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture