Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η τοποθέτηση Σαμούρη στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα ταμειακά διαθέσιμα

Η τοποθέτηση Σαμούρη στο Δημοτικό Συμβού...

ακόμη και οι υπέρμαχοι της επιστροφής στη δραχμή, οφείλουν να συνειδητοποιήσουν, ότι άλλο αποχώρηση και άλλο αποβολή

Η τοποθέτηση της δημοτικής συμβούλου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης " Ολοι μαζι για την Πάτρα " Βίβιαν Σαμούρη στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με το θέμα της μεταφοράς των χρηματικών διαθεσίμων του Δήμου, στη Τράπεζα της Ελλάδος, είχε ως εξής:

"Είμαι βέβαιη ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα των στιγμών για τη χώρα, η οποία υπόκειται σε μια σειρά εκβιαστικών διλημμάτων, από το κυρίαρχο πολιτικό και οικονομικό μπλοκ, σε ευρωπαϊκή και όχι μόνον κλίμακα.

Δεδομένου τούτου, εκλαμβάνεται ως ακραία πολιτική αστοχία το να λειτουργεί κανείς ως τροχοπέδη, ενόσω διαρκεί η διαπραγμάτευση με τους δανειστές, καθότι η όποια κατάληξή της, σχετίζεται άρρηκτα με το μέλλον ολόκληρου του ελληνικού λαού.

Μάλιστα, η σημερινή δραματική παρέμβαση ή ακριβέστερα έκκληση, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, μέσω της οποίας κατέστησε σαφές ότι λείπουν 400 εκατομμύρια ευρώ για μισθούς και συντάξεις, τα οποία πρέπει να υπερκαλυφθούν έως τα τέλη του μήνα, μας υποχρεώνει να δούμε το θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις, δηλαδή σε εθνικό κι όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο.

Κι αυτό διότι εάν περιοριστούμε στη διασφάλιση μόνον των ταμειακών διαθέσιμων του Δήμου, είναι σα να προκρίνουμε οπτικές τύπου να διασφαλιστεί η μισθοδοσία των δημοτικών υπαλλήλων κι όχι των Πατρινών μισθωτών και συνταξιούχων. Κάτι τέτοιο φοβουμαι οτι θα συνιστούσε πολιτικό αυτισμό.

Σε ό,τι αφορά δε, τη θέση που διατυπώθηκε να μην πληρωθούν οι δανειστές, θα σας υπενθυμίσω ότι  μια ενδεχόμενη μη πληρωμή του ΔΝΤ, συνιστά πιστωτικό γεγονός, κάτι που θα κατέστραφε εν μια νυκτί το οικονομικό περιβάλλον της χώρας.

Λέω, εν ολίγοις, ότι ακόμη και οι υπέρμαχοι της επιστροφής στη δραχμή, οφείλουν να συνειδητοποιήσουν, ότι άλλο είναι μια εθελούσια αποχώρηση από το ευρώ κατόπιν σχετικών διαπραγματεύσεων κι άλλο μια de facto, βίαιη αποβολή".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις