Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Συναυλία από το Μουσικό Σχολείο της Πάτρας με καλεσμένο τιμώμενο καλλιτέχνη, τον τραγουδιστή Παναγιώτη Λάλεζα

Συναυλία από το Μουσικό Σχολείο της Πάτρ...

Στις 29 Απριλίου στις 20.00 στην αίθουσα Αίγλη, στην Βέσο Μάρε

Την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015 στις 20.00 το βράδυ στην αίθουσα Αίγλη, στον πολυχώρο ψυχαγωγίας της Veso Mare (στην Ακτή Δυμαίων) θα πραγματοποιηθεί μία συναυλία από το τομέα παραδοσιακής μουσικής του Μουσικού Σχολείου Πατρών με τη συμμετοχή χορευτικών ομάδων του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών.

Στη συναυλία που τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών με τη συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Οργανισμού – Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Πατρέων, έχει προσκληθεί να λάβει μέρος και ένας ξεχωριστός καλλιτέχνης του δημοτικού τραγουδιού, με μία χαρακτηριστική, αναγνωρίσιμη φωνή, ο ταλαντούχος και καταξιωμένος τραγουδιστής Παναγιώτης Λάλεζας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα λειτουργήσει στον χώρο της Αίγλης και έκθεση με όπλα της Ελληνικής Επανάστασης του ’21 από το Κυνηγετικό Σύλλογο ενώ δεξιά κι αριστερά θα στέκονται παραστάτες με τοπικές παραδοσιακές ενδυμασίες.

Το μουσικό μέρος της βραδιάς που αναμένεται με ενδιαφέρον, καλύπτουν το χορωδιακό και οργανικό παραδοσιακό σύνολο του Μουσικού σχολείου Πατρών ενώ ο τιμώμενος καλλιτέχνης Παναγιώτης Λάλεζας θα τραγουδά εναλλάξ με το σύνολο των μαθητών τραγούδια διαφόρων περιοχών του Ελλαδικού χώρου (Μωριάς, Ρούμελη, Ήπειρος, Θεσσαλία Πόλη και Μ. Ασία).

Η διδασκαλία και διεύθυνση του οργανοπαικτικού και χορωδιακού συνόλου του Μουσικού σχολείου είναι του καθηγητού Παραδοσιακής μουσικής και ιεροψάλτη Δημητρίου Γαλάνη ενώ την όλη παρουσίαση της συναυλίας έχει αναλάβει η καθηγήτρια φιλόλογος του Μουσικού σχολείου, Ανθή Ταμβάκη.

Αναμένεται να είναι ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός τόσο για το Μουσικό σχολείο της Πάτρας όσο και για την ευρύτερη περιοχή της Αχαικής πρωτεύουσας, ανεβάζοντας ποιοτικά την αξία όλων αυτών των νέων ανθρώπων που υπηρετούν με αγάπη, πάθος και μεράκι την Ελληνική παραδοσιακή μας μουσική.

Ο 42χρονος Παναγιώτης Λάλεζας που έχει ξαναεμφανιστεί με επιτυχία στην περιοχή της Πάτρας, κατάγεται από τον γειτονικό νομό Κορινθίας και από μικρή ηλικία δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο παραδοσιακό τραγούδι, ερμηνεύοντας δημοτικά τραγούδια (ηπειρώτικα, νησιώτικα, κ.α.) σε παραδοσιακά πανηγύρια, γάμους, παραστάσεις χορευτικών συγκροτημάτων και σε άλλες εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε συνεργασία με καταξιωμένους μουσικούς του χώρου.

Ο Παναγιώτης Λάλεζας έχει παρακολουθήσει μαθήματα Βυζαντινής μουσικής με δάσκαλο τον σπουδαίο Σίμωνα Καρρά και μαθήματα λαούτου από το δεξιοτέχνη μουσικό Χρήστο Ζώτο.

Στο ενεργητικό του έχει πάνω από 17 προσωπικούς δίσκους με παραδοσιακά τραγούδια.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View