Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: "Τσουνάμι" εσωκομματικών αντιδράσεων στην τοπική ΝΔ - Δεν συμμετέχουν στις διαδικασίες Νταβλούρος και Τριανταφυλλόπουλος

Πάτρα: "Τσουνάμι" εσωκομματικώ...

Τί αναφέρουν σε σχετικές τους επιστολές

Διαστάσεις παίρνουν πλέον οι διαφοροποιήσεις σημαντικών στελεχών της τοπικής ΝΔ τα οποία διαμαρτυρόμενα για την απουσία εσωκομματικών διαδικασιών για την συντριβή του κόμματος στην Αχαΐα κατά τις εκλογές του 2015, αρνούνται να συμμετάσχουν στις κομματικές συνεδριάσεις που γίνονται σήμερα, παρουσία του Μ. Βορίδη, και το Σάββατο ,παρουσία του Α. Σαμαρά.

Μετά τον πολιτευτή του κόμματος Δ. Τριανταφυλλόπουλο που με επιστολή του εξαπολύει κεραυνούς, και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Αχαΐας Αθανάσιος Νταβλούρος έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο του κόμματος εξηγώντας τους λόγους της απουσίας του από τις συναντήσεις.

Ο κ. Νταβλούρος μεταξύ άλλων κάνει λόγο για δέσμευση της ΝΟΔΕ Αχαΐας σχετικά με συνεδρίαση αποτίμησης των αιτιών του "ατυχούς" αποτελέσματος η οποία όμως δεν... τηρήθηκε.

Αναλυτικά αναφέρει:

"Η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία έχουμε την τιμή να ανήκουμε, είναιυπεράνω όλων μας. Αυτή την αδιαπραγμάτευτη αρχή υπηρέτησα και εξακολουθώ να υπηρετώ απαρέγκλιτα, όπως διαχρονικά έπραξε και η βάση της παράταξής μας.

Ως βουλευτής στήριξα δύσκολες και επώδυνες αποφάσεις για τη σωτηρία του τόπου , με τεράστιο πολιτικό και  προσωπικό κόστος .Στα δύσκολα ήμουν παρών , δεν υπήρξα ρίψασπις , δεν το έβαλα στα πόδια . Έμεινα όρθιος όπως στο σύνολό της, η προηγούμενη Κοινοβουλευτική μας ομάδα , την οποία ο Αρχηγός μας αποκαλούσε « ηρωική » , όταν άλλοι κρύβονταν πίσω από τον μοναδικό βουλευτή της Αχαΐας , ακολουθώντας την ίδια ώρα υπόγειες και υπονομευτικές στρατηγικές τόσο εις βάρος μου όσο και εις βάρος της παράταξης, προσδοκώντας μικρόψυχα στη υλοποίηση των ατομικών επιδιώξεων τους

Σήμερα, ομολογώ ότι δικαιούνται να πανηγυρίζουν επί των συντριμμιών της εκλογικής μας ήττας, παρότι είμαι σίγουρος ότι δεν έχουν καταλάβει τι συνέβη και γιατί συνέβη.Ωστόσο, είναι πλέον κοινός τόπος ότι η συντριβή της παράταξής μας (και) στην Αχαΐα , ήλθε ως το φυσικό αποτέλεσμα μιας φθίνουσας πορείας της τοπικής κομματικής οργάνωσης.   Χωρίς μια κεντρική προεκλογική συγκέντρωση, χωρίς να στηθεί ούτε ένα εκλογικό κέντρο , έστω ένα κιόσκι , γεγονός πρωτόγνωρο στα εκλογικά χρονικά, η πραγματικότητα είναι ότι δεν κατεβήκαμε ποτέ στις εκλογές!

Κι αυτό γιατί κάποιοι προτίμησαν να αναλωθούν και να επιδοθούν σε ασκήσεις προσωπικής στρατηγικής, προτάσσοντας το ατομικό συμφέρον έναντι του κομματικού

Σε μια δε αξιοσημείωτη συνέχιση της προεκλογικής αδράνειάς της, η τοπική κομματική οργάνωση συνέχισε να κινείται και μετεκλογικά στη μακαριότητά  της και να ζει στο δικό της κόσμο.

Στη μια και μοναδική σύσκεψη που έγινε μετά τις εκλογές στα γραφεία της ΝΟΔΕ, υπήρξε η δέσμευση ότι θα ακολουθούσε μια (γενναία, ήθελα να πιστεύω) αποτίμηση των αιτίων του ατυχούς αποτελέσματος. Σχεδόν τρεις μήνες μετά, όχι μόνο δεν έγινε καμία αποτίμηση, αλλά δεν υπήρξε και κανένα ίχνος αυτοκριτικής, με αποτέλεσμα η κατρακύλα της παράταξής μας να συνεχίζεται καθώς η κοινωνία διαπιστώνει  ότι δεν πήραμε το μήνυμα που μας έστειλε μέσα από την κάλπη.

Την ώρα που πραγματοποιείται προσυνδιάσκεψη στην Πάτρα με θεματική ενότητα το μεταναστευτικό, παραβλέπουμε την πολιτική μετανάστευση των στελεχών μας. Χάνουμε τους ψηφοφόρους μας, χάνουμε τη βάση μας, χάνουμε την ψυχή μαςκαι δεν γίνεται καμία απολύτως προσπάθεια για την ανάσχεση αυτής της δραματικής πτώσης.

Κι αυτό διότι κάποιοι, αντί να επωμιστούν τις ευθύνες τους έναντι της παράταξης και του τόπου, εξακολουθούν να θυμίζουν θεατές γηπέδου σε standing ovation, επικροτώντας και χειροκροτώντας την κομματική ηγεσία, η οποία επενδύει στην προοπτική της «κυβερνητικής παρένθεσης» μιας ετερόκλητης συγκυβέρνησης, ποντάροντας στην δικαίωση των δικών μας κυβερνητικών επιλογών, χωρίς ωστόσο να ομολογούνται τα λάθη μας και κυρίως χωρίς να δίνεται στην κοινωνία η δική μας εναλλακτική πρόταση.

Ας κατανοήσουμε επιτέλους ότι στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου η Νέα Δημοκρατία υπέστη μια δεινή ήττα με απροσδιόριστες, προς το παρόν, επιπτώσεις για την προοπτική της , αλλά και για το μέλλον της ίδιας της Χώρας.

Αυτή η σκληρή πραγματικότητα για το κόμμα μας και κατ’ επέκταση για την πατρίδα μας δεν αλλάζει, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να την εξωραΐσουν.Χάσαμε, όχι μια εκλογική αναμέτρηση αλλά μια μεγάλη και κρίσιμη μάχη για τον τόπο, και ως εκ τούτου οφείλουμε να κάνουμε με γενναιότητα την αυτοκριτική μας, επαναπροσδιορίζοντας παράλληλα την ταυτότητα και τον προσανατολισμόμας , μέσα από καταστατικές διαδικασίες που οδηγούν σε ένα συνέδριο θέσεων,αρχών και πολιτικής στρατηγικής , που θα αποτελέσει μια νέα και ελπιδοφόρα σελίδα στην πορεία της παράταξής μας προς την Ελληνική κοινωνία.

Το οφείλουμε αυτό στις ρίζες μας, στις ιστορικές παρακαταθήκες μας, αλλά και στη χώρα ως η παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών.Ο τόπος χρειάζεται σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε τη Νέα Δημοκρατία, όχι ως ένα κλειστό αρχηγικό κλαμπ, απόκομμα και υστερόγραφο της παράταξης που ίδρυσε ο αείίμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, αλλά ως τη δυναμική, σύγχρονη, συνέχειά της

Ο τόπος χρειάζεται σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε τη Νέα Δημοκρατία ως ένα ζωντανό κύτταρο της Κεντροδεξιάς που θα ασκήσει μια υπεύθυνη και δυναμικήαντιπολίτευση, βάζοντας τα θεμέλια για να οδηγήσει  - όταν κληθεί από τον κυρίαρχο ελληνικό λαό - την πατρίδα μας στη σωστή  πορεία, μετά την καταστροφική λαίλαπα του αριστερόστροφου λαϊκισμού που ήδη βιώνουμε και απειλεί να ισοπεδώσει τα πάντα.

Κατόπιν όλων αυτών, και θεωρώντας ότι ο ρόλος του χειροκροτητή δεν μου ταιριάζει, έκρινα σκόπιμο να μην ανταποκριθώ σήμερα στην πρόσκλησή σας κατά τη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ με την παρουσία του αγαπητού συναγωνιστή και φίλου κ.Μάκη Βορίδη και δηλώνω ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχω σε οποιαδήποτε κομματική διαδικασία με  χαρακτηριστικά αποτυχημένης φιέστας

Όταν οι κρατούντες την ηγεσία αποφασίσουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ναδώσουν το έναυσμα για την αναγέννηση της Νέας Δημοκρατίας, πάντα με απόλυτο σεβασμό στις ρίζες μας, θα είμαι πάλι ενεργά παρών στις δραστηριότητες των κομματικών μας οργάνων.

Μέχρι τότε θα συνεχίσω πιο δραστήρια τις πολιτικές μου παρεμβάσεις καταγγέλλοντας τις καταστροφικές για τον τόπο Κυβερνητικές πρακτικές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δίπλα στους συμπολίτες μας που παρακολουθούν με ιδιαίτερη αγωνία τις πολιτικές εξελίξεις και προσβλέπουν στην ανασύνταξη της δικής μας μεγάλης παράταξης."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις