Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Συναυλία με έργα για μαντολίνο και κιθάρα αυτό το Σάββατο στην Πάτρα

Συναυλία με έργα για μαντολίνο και κιθάρ...

Με την σφραγίδα της Λέσχης Φίλων Κλασικής Μουσικής Πάτρας, στις 20.30 το βράδυ

Η Λέσχη Φίλων Κλασικής Μουσικής Πάτρας όπου πρόεδρος παλαιότερα ήταν η αείμνηστη καθηγήτρια μουσικής Γιώτα Σαραβάλου, θα παρουσιάσει αυτό το Σάββατο 25 Απριλίου 2015 στις 20:30 το βράδυ στη Αίθουσα "Κ. Κυδωνιάτης" της Φιλαρμονικής Εταιρίας - Ωδείον Πατρών, στην οδό Ρήγα Φεραίου και Γκότση, τους Ana Belen Tejedor de la Iglesia και Δημήτρη Δημακόπουλο σε μια ξεχωριστή συναυλία με έργα γραμμένα για μαντολίνο και κιθάρα -μεταγραφές και αυθεντικά- από τον 19ο και 20ο αιώνα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική από την Ισπανία αλλά και τη Νότια Αμερική των συνθετών Cateura, Lorca, Munier, Ramírez αλλά και του Άστορ Πιατσόλα, ιδιαίτερα αγαπητού στην Ελλάδα από τα τάνγκο του.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της συναυλίας είναι το εξής,

1. B. CATEURA

- Zapateado

- Soleá

2. F.G. LORCA

Canciones Españolas Antiguas

- La Tarara

- Las Morillas de Jaén

- El Café de Chinitas

- Nana de Sevilla

- Romance de Don Boyso

- Anda, Jaleo

- Zorongo

- Sevillanas del siglo XVIII .

3. A. PIAZZOLLA

Historia del Tango

- Bordel 1900

- Café 1930

4. C. MUNIER

- Capriccio Spagnuolo op. 276

5. A.RAMÍREZ

- Alfonsina y el Mar.

Η Ana Belén Tejedor de la Iglesia είναι αριστούχος στο μαντολίνο, τη μπαντούρια και το τενόρ λαούτο. Πήρε το πτυχίο της το 2003 στην γενέτειρά της την Ισπανία και συνέχισε τις σπουδές της με υποτροφία στο Λουξεμβούργο με τον Juan Carlos Muñoz, παίρνοντας το 2006 δίπλωμα μαντολίνου και μουσικής δωματίου στο Κρατικό ωδείο της πόλης Esch-sur-Alzette.

Έχει κατακτήσει στον Διεθνή Διαγωνισμό για νέους σολίστ του Λουξεμβούργου δυο φορές το Α ́ Βραβείο. Το 2009 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο ίδιο ωδείο, παίρνοντας το “Licence de Concerts” για το μαντολίνο. Παράλληλα με τις σπουδές της έλαβε μέρος σε πολλά εντατικά σεμινάρια δεξιοτεχνίας μαντολίνου με καθηγητές τους Pedro Chamorro και Marifé Pavón (Ισπανία), Marga Wilden-Hüsgen και Caterina Lichtenberg (Γερμανία), Fabio Mendito και Ugo Orlandi (Ιταλία). Έχει συνεργαστεί με πολλά σύνολα μουσικής δωματίου και ορχήστρες νυκτών εγχόρδων ενώ έχει εμφανισθεί και ως σολίστ με ορχήστρες στην Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Γερμανία, Τσεχία και Ιταλία.

Στην Ελλάδα ήρθε το 2007 για να διδάξει μαντολίνο και μουσική δωματίου στην Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων, στο Σύγχρονο Ωδείο Πατρών και στην Πατραϊκή Μαντολινάτα. Έχει συνεργαστεί ως σολίστ μαντολίνου με την Ορχήστρα Πατρών και με την Καμεράτα - Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής και παράλληλα κάνει συναυλίες μουσικής δωματίου παλαιάς και σύγχρονης μουσικής, αποσπώντας άριστες κριτικές (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ζωντανό πρόγραμμα ΕΡΑ-3, Νέο Μουσείο Ακρόπολης, Athenaeum κλπ).

O Δημήτρης Δημακόπουλος έχει γεννηθεί στην Πάτρα. Σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών με καθηγητή τον Ευάγγελο Ασημακόπουλo. Αποφοίτησε με τον ανώτατο τιμητικό τίτλο. Συνέχισε τις σπουδές του στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου, με τέσσερις υποτροφίες, παρακολουθώντας μαθήματα με τους Timothy Walker, Julian Bream και John Williams. Αποφοίτησε αποκτώντας το Diploma of Advanced Studies with Merit καθώς και το L.R.A.M Art of Teaching. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του κοντά στον Thomas Muller Pering στο Hochschule fur Musik στο Aachen της Γερμανίας.

Έχει λάβει βραβεία σε πανελλήνιους και Διεθνείς διαγωνισμούς (Alec Templeton, Allesandria, J. Bream Prize κ.ά.), προσκλήσεις για εμφανίσεις σε Διεθνή Φεστιβάλ (Katia Popova, Deal, Israel Guitar Festival, Park Lane κ.ά.) και κονσέρτα ως σολίστ με ορχήστρες (Ορχήστρα Πατρών, London Soloists, RAM Symphony, Conservatorio de Valencia κ.ά.).

Έχει πραγματοποιήσει σειρά από ρεσιτάλ (Ελλάδα, Ιταλία, Αγγλία, Γαλλία, Ολλανδία, Τσεχία, Γερμανία, Βουλγαρία, Ισραήλ) έχει διδάξει σε σεμινάρια (Ελλάδα, Τσεχία, Γερμανία) ενώ έχει κάνει και ηχογραφήσεις για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση (Ελλάδα, Βουλγαρία, Κουβέιτ) καθώς και δύο CD που έλαβαν εγκωμιαστικές κριτικές και σχόλια από Διεθνή έντυπα και σημαίνουσες προσωπικότητες της μουσικής.

«Απελευθέρωσε μία προσεκτική παλέτα ηχοχρωμάτων», (THE LONDON TIMES).

«Επέδειξε φινέτσα, μουσική ωριμότητα, και τεχνική αρτιότητα», (Classical Guitar Magazine, Ιούλιος 1997).

Ο Δημήτρης Δημακόπουλος έχει διατελέσει για πάνω από μία δεκαετία, καθηγητής στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών. Σήμερα συνεργάζεται με Ωδεία και Μουσικές Σχολές δίνοντας σεμιναριακού τύπου μαθήματα.

Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής στο Πολύτεχνο Ωδείο Αμαλιάδας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture