Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο συγγραφέας και ακτιβιστής του οικολογικού κινήματος Μιχάλης Μοδινός αυτή την Παρασκευή στην Πάτρα

Ο συγγραφέας και ακτιβιστής του οικολογι...

Θα παρουσιαστεί στο Πολύεδρο το νέο του βιβλίο "Τελευταία έξοδος Στυμφαλία"

Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας, το Πολύεδρο στην οδό Κανακάρη 147 και οι εκδόσεις Καστανιώτη, προσκαλούν το κοινό στην εκδήλωση παρουσίασης του συγγραφέα Μιχάλη Μοδινού που θα γίνει την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015, στις 20. 30 το βράδυ.

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου, στην εκδήλωση που θα γίνει στον χώρο του Πολύεδρου, θα συζητήσουμε για τα βιβλία του:

Τελευταία έξοδος Στυμφαλία (Βιβλιοπωλείον της Εστίας, 2014),

Άγρια Δύση: μια ερωτική ιστορία (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2013),

Η Σχεδία (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2013).

Θα μιλήσουν:

Ο Γιώργος Κανέλλης, περιφερειακός σύμβουλος και μέλος της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας, ο Ηλίας Κουρλιούρος, καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Χωροταξίας στο Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η Τζέμη Τασάκου, συγγραφέας, Περιβαλλοντολόγος, γεωγράφος και μηχανικός και ο ίδιος ο Μιχάλης Μοδινός.

Ο συγγραφέας έχει γεννηθεί στην Αθήνα το 1950. Θεωρητικός και ακτιβιστής του οικολογικού κινήματος, συνεργάστηκε με διεθνείς οργανισμούς, δίδαξε σε ακαδημαϊκά ιδρύματα ανά τον κόσμο, ενώ υπήρξε ιδρυτής και εκδότης της Νέας Οικολογίας, πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Περιβάλλοντος και διευθυντής του Διεπιστημονικού Ινστιτούτου Περιβαλλοντικών Ερευνών.

Στο δοκιμιακό - ερευνητικό του έργο περιλαμβάνονται τα βιβλία "Μύθοι της ανάπτυξης στους τροπικούς" (Στοχαστής), "Από την Εδέμ στο καθαρτήριο" (Εξάντας), "Τοπογραφίες" (Στοχαστής), "Το παιγνίδι της ανάπτυξης" (Τροχαλία) και "Η αρχαιολογία της ανάπτυξης" (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης).

Από το 2005 στράφηκε συστηματικά στην λογοτεχνία και την κριτική της. Από τις εκδόσεις Καστανιώτη έχουν κυκλοφορήσει τα μυθιστορήματά του "Χρυσή ακτή", 2005, "Ο μεγάλος Αμπάι", 2007, "Επιστροφή", 2009 (βραβείο Ιδρύματος Πέτρου Χάρη Ακαδημίας Αθηνών) "Η σχεδία", 2011 (Διάκριση της Επιτροπής Κρατικών Βραβείων και υποψήφιο για το Ευρωπαϊκό Λογοτεχνικό Βραβείο) και Άγρια Δύση - μια ερωτική ιστορία, 2013.

To τελευταίο του βιβλίο "Τελευταία έξοδος: Στυμφαλία" (2014) κυκλοφορεί από το Βιβλιοπωλείο της Εστίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture