Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Σήμερα το 35o Πέρασμα του Βουραϊκού

Σήμερα το 35o Πέρασμα του Βουραϊκού

Η όμορφη αυτή εκδήλωση πεζοπορίας προσελκύει κάθε χρόνο κόσμο από όλη την Ελλάδα

Η Αντιδημαρχία Ανατολικής Αιγιαλείας σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.), στηρίζουν το 35o Πέρασμα Βουραϊκού που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 10 Μαΐου 2015 και διοργανώνεται από το Σύλλογο Ορειβασίας – Χιονοδρομίας - Αναρρίχησης - Προστασίας Περιβάλλοντος Καλαβρύτων, προσελκύοντας κάθε χρόνο πεζοπόρους όχι μόνο από την Αχαΐα αλλά από ολόκληρη τη χώρα.

Η κατάβαση στο άγριας ομορφιάς φαράγγι γίνεται από τις γραμμές του Οδοντωτού σιδηρόδρομου ξεκινώντας από τα Καλάβρυτα και με τελικό προορισμό το Διακοπτό, συνολικής απόστασης 22 χιλιομέτρων. Εναλλακτικά οι πεζοπόροι μπορούν να ξεκινήσουν και από το σημείο του σταθμού της Ζαχλωρούς.

Ο Οδοντωτός σιδηρόδρομος εκείνη την ημέρα πραγματοποιεί όλα τα δρομολόγια κανονικά σε χαμηλές ταχύτητες και σταματάει σε όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς, ώστε να εξυπηρετεί τους πεζοπόρους. Η συμμετοχή στο 35ο Πέρασμα Βουραϊκού αξίζει να σημειωθεί πως είναι δωρεάν.

Για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων, την ημέρα του 35ου Περάσματος του Βουραϊκού ποταμού, ο Δήμος Αιγιαλείας θα διαθέσει πούλμαν που θα αναχωρήσει από το Διακοπτό με προορισμό τη Ζαχλωρού, απ' όπου οι πεζοπόροι μπορούν να κατηφορίσουν μέσα στο Φαράγγι, απολαμβάνοντας μια σπάνια διαδρομή, λουσμένη με τα χρώματα και τα αρώματα της άνοιξης, φτάνοντας πίσω στο Διακοπτό, όπου τελειώνει και η διαδρομή.

Πληροφορίες για τα δρομολόγια και για κρατήσεις θέσεων: κα Όλγα Κοροσιέτη, Δημοτική Κοινότητα Διακοπτού, τηλ. 26913-60700. Τιμή εισιτηρίου: 2,50 ευρώ το άτομο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View