Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Σε «αντάρτικο» για τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων καλεί ο Πελετίδης

Πάτρα: Σε «αντάρτικο» για τα ταμειακά δι...

Ζητά έκτακτη σύγκληση της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας

Έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας, ζητά ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων. Ο δήμαρχος παραχώρησε χθες έκτακτη συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο, κατά την οποία κατήγγειλε την απόφαση της κυβέρνησης και κάλεσε τους δημάρχους σε κοινή δράση.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, χρησιμοποιώντας το πιο αυταρχικό νομικό οπλοστάσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων (την πράξη νομοθετικού περιεχομένου), δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων, των Περιφερειών και άλλων δημοσίων Οργανισμών.

Εφαρμόζει δηλαδή σήμερα, αυτά που κατήγγειλε χθες.

Στόχος της είναι να ικανοποιήσει τους δανειστές, αποπληρώνοντας στο ακέραιο και στο διηνεκές όλες τις δόσεις του κρατικού χρέους, που δεν δημιούργησε ο λαός.

Αυτή η πολιτική θα έχει άμεσα τραγικά αποτελέσματα γιατί τα χρήματα που βάζει χέρι η κυβέρνηση για λογαριασμό των δανειστών, είναι πόροι αναγκαίοι για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων των λαϊκών στρωμάτων.

 

Η αρπαγή των αποθεματικών θα επιδεινώσει τη ζωή δεκάδων χιλιάδων οικογενειών του Δήμου μας, αποτελώντας νάρκη ακόμη και στη στοιχειώδη λειτουργία κρίσιμων υπηρεσιών και δομών του Δήμου, που εξυπηρετούν τα λαϊκά στρώματα.

Η Δημοτική Αρχή στηριγμένη και στο πρόσφατο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, που καταδικάζει την ρύθμιση για την μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες συντονισμού με τους Δημάρχους της Αχαΐας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για να παραμείνουν τα χρήματα του Δήμου για το λαό και τις ανάγκες του και όχι για τους τραπεζίτες, τους επιχειρηματίες και τους δανειστές.».

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΠΕΔ

Στην επιστολή του ο δήμαρχος Πατρεών προς την ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, αναφέρει τα εξής:

«Ζητάμε την έκτακτη σύγκλιση της Διοίκησης της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, για να καταδικαστεί η υπ’ αρ. 41/2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που αφορά τη δέσμευση των αποθεματικών των ταμείων των Δήμων, υπέρ των δανειστών της Τρόικας. Αυτή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν πρέπει να επιτρέψουμε να προχωρήσει, γιατί θα έχει σαν αποτέλεσμα την παραπέρα περικοπή κοινωνικών αναγκών και θα επιδεινώσει τη θέση της λαϊκής οικογένειας.

Στο Δήμο της Πάτρας και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 1η Απριλίου 2015, προβλέποντας αυτές τις εξελίξεις, προτείναμε και πέρασε κατά πλειοψηφία η αντίθεσή μας, απόφαση την οποία και σας στέλνουμε.»

Διαβάστε επίσης:

Αντιδρούν οι δήμαρχοι στη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων - Συνεδριάζει εκτάκτως η ΚΕΔΕ - Ποιους φορείς της Αχαΐας αφορά η απόφαση

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις