Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καρέ - καρέ οι συγκλονιστικές φωτογραφίες του ναυαγίου της Ρόδου - Τρεις οι νεκροί ανάμεσά τους και ένα παιδί - Δείτε ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Καρέ - καρέ οι συγκλονιστικές φωτογραφίε...

Συνέβη σήμερα στα Ελληνικά παράλια

Δεν έχει τέλος το δράμα των μεταναστών που συγκλονίζει τις τελευταίες ημέρς ολόκληρο τον κόσμο. Μετά την εκατόμβη των νεκρών στην Μεσόγειο (που αναμένεται να ξεπεράσουν τους 900) πρωτοφανές για την Ελλάδα ναυάγιο δουλεμπορικού κάνει από το πρωί το γύρο της υφηλίου. Το δουλεμπορικό σκάφος ναυάγησε σε βραχώδη περιοχή, σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από την ακτή του Ζεφύρου στη Ρόδο.
Οι μετανάστες έπεσαν στη θάλασσα και άρχισαν να κολυμπούν προς την ακτή. Μέχρι αυτή την ώρα οι νεκροί ανέρχονται σε τρεις αλλά εκφράζονται φόβοι για περισσότερα άτομα. 

Οι νεκροί (ένας άνδρας, μία γυναίκα και ένα παιδί) ανασύρθηκαν από τη θαλάσσια περιοχή Ζέφυρος της Ρόδου, όπου το πρωί προσάραξε ιστιοφόρο σκάφος με παράτυπους μετανάστες, o αριθμός των οποίων ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, έβγαιναν κολυμπώντας από τη θάλασσα προτού βουλιάξει το σκάφος, το οποίο μέσα σε δέκα λεπτά διαλύθηκε ολοσχερώς, με μικρά παιδιά να κλαίνε στα χέρια των διασωστών.

Τεράστια η επιχείρηση διάσωσης που στήθηκε στην περιοχή Ζέφυρος από τους διασώστες του ΕΚΑΒ, το λιμενικό, την αστυνομία και δεκάδες εθελοντές. Έμπαιναν στη θάλασσα να τους βγάλουν γρήγορα έξω κολυμπώντας. Κάτοικοι της περιοχής έφερναν πετσέτες και είδη πρώτης ανάγκης. Με εντολή του κ. Χρήστου Ευστρατίου , δυο πούλμαν καταφθάνουν στην περιοχή για να μεταφέρουν τους μετανάστες στο Νοσοκομείο . Όσοι κρίνεται αναγκαίο και χρειάζονται πρώτες βοήθειες επειγόντως μεταφέρονται με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Το πλοίο προσάραξε πάνω σε βράχια και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις υπέστη σοβαρές ζημιές. Οι διασώστες με τους λιμενικούς, έδωσαν μάχη για πάνω από μία ώρα για να μπορέσουν να βγάλουν με ασφάλεια τον κόσμο από την θάλασσα.

Στο νοσοκομείο της Ρόδου έχουν μεταφερθεί συνολικά 23 άτομα που έχουν τραυματιστεί στο ναυάγιο και οι υπόλοιποι μεταφέρονται σταδιακά με μέριμνα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Πηγή: rodiaki.grrodosreport.gr

Δείτε φωτογραφίες της τραγωδίας από τη eurokinissi.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις