Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Φόρμουλα1: Νικητής ο Χάμιλτον και στο Μπαχρέιν

Φόρμουλα1: Νικητής ο Χάμιλτον και στο Μπαχρέιν

Τρίτη νίκη του Βρετανού πιλότου για φέτος

Την επιτυχία της περσινής σεζόν ο Χάμιλτον ήταν ο μεγάλος νικητής του GP του Μπαχρέιν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Κίμι Ράικονεν μετά από έναν εξαιρετικό αγώνα προσπερνώντας τον Ρόσμπεργκ δύο γύρους πριν από το πέσιμο της καρό σημαίας.

Την τρίτη του νίκη σε τέσσερις αγώνες φέτος πανηγύρισε στο Μπαχρέιν, υπό το φως των προβολέων, ο Lewis Hamilton, φτάνοντας έτσι τις 36 πρωτιές στην καριέρα του στη Formula 1.

Ο Βρετανός έκανε το δικό του αγώνα χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα από τους αντιπάλους του: τον ομόσταβλό του, Nico Rosberg και τις Ferrari.

Σίγουρα, σε αυτές τις περιπτώσεις η δόξα και τα φώτα πάνε στον νικητή και την ομάδα του, ωστόσο πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνεία στον Kimi Raikkonen για την τορμερή εμφάνιση που πραγματοποίησε στο Sakhir και η οποία συνοδεύτηκε από την πρώτη του φετινή παρουσία στο βάθρο. Σε μια πίστα που ναι μεν δεν έχει νικήσει ποτέ, αλλά που μετράει ούτε λίγο ούτε πολύ (μαζί με το σημερινό) επτά βάθρα!

Ο Φινλανδός έκανε τρομερό αγώνα έχοντας ξεκινήσει από την τέταρτη θέση του γκριντ και ακολουθώντας διαφορετική στρατηγική σε σχέση με τους Hamilton - Rosberg - Vettel (ξεκίνησε με τη μαλακή γόμα, άλλαξε σε μέση την ώρα που οι τρεις αντίπαλοί του έβαλαν και πάλι μαλακή, χρησιμοποιώντας στο τελευταίο stint τη μαλακή), κατάφερε στο τέλος να βρεθεί 2ος.

Ο τελευταίος Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Ferrari, μπήκε στα pits για να βάλει το σετ μαλακής γόμας στον 41ο γύρο και βγήκε στην 3η θέση, 19 δευτερόλεπτα πίσω από τη Mercedes του Rosberg που είχε τη μέση γόμα.

Στους 16 γύρους που απέμεναν μέχρι την πτώση της καρό σημαίας πήγε τέρμα γκάζι κόβοντας ένα, δύο ή και τρία δευτερόλεπτα στο γύρο από τον Γερμανό που σε κάποιο σημείο μάλιστα όταν τον ενημέρωσαν από την ομάδα για τα…καμώματα του Φινλανδού και πως υπάρχει ορατός κίνδυνος να χάσει τη 2η θέση, εκνευρίστηκε.

Στον 54ο γύρο ο πιλότος της Ferrari γέμιζε πια τους καθρέπτες της W06 Hybrid του Rosberg, ο οποίος δεν άντεξε στην πίεση και στον προτελευταίο γύρο, έκανε το λάθος, έχασε τα φρένα, βγήκε εκτός πίστας, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον Raikkonen να τον περάσει και να πανηγυρίσει μια πανάξια δεύτερη θέση.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Valtteri Bottas που άντεξε στην πίεση που του άσκησε ο Sebastian Vettel στους τελευταίους 12 γύρους. Ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής “έπαιζε” για μια θέση στο βάθρο, αλλά το λάθος που έκανε στον 36ο γύρο όταν υπό την πίεση του Rosberg βγήκε εκτός πίστας πατώντας για αρκετά μέτρα πάνω στα κερμπς είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει ζημιά στην εμπρός αεροτομή της Ferrari. Έτσι, αναγκάστηκε να μπει στα pits για αλλαγή αεροτομής χάνοντας κάθε πιθανότητα για μια θέση στο βάθρο.

Ο Daniel Ricciardo κατετάγη 6ος χαρίζοντας το Ηighlight του αγώνα καθώς τερμάτισε με σπασμένο κινητήρα και καπνούς να βγαίνουν από το πίσω μέρος της Red Bull.

Στην έβδομη θέση βρέθηκε ο Romain Grosjean, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι: Sergio Perez, Daniil Kvyat και Felipe Massa. Να σημειωθεί ότι ο Βραζιλιάνος πιλότος της Williams ξεκίνησε τον αγώνα από το pitlane καθώς το μονοθέσιό του έσβησε κατά το γύρο σχηματισμού λόγω προβλήματος που προέκυψε.

Ο Fernando Alonso τερμάτισε στην 11η θέση έχοντας δεχθεί και πάλι γύρο, ενώ ο Jenson Button δεν ξεκίνησε καν τον αγώνα λόγω προβλημάτων στα ηλεκτρικά. Ο Βρετανός πάντως έδωσε… ρεσιτάλ στο twitter σε ρόλο σχολιαστή αγώνα.

Το Πρωτάθλημα συνεχίζεται στις 10 Μαϊου με τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα που θα διεξαχθεί στην πίστα της Catalunya, στη Βαρκελώνη.

 

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports