Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ο Δήμος σφραγίζει την παιδική χαρά του "Φάρου", παρά το γεγονός ότι του προσκομίστηκαν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά!-Προσφυγή στην Περιφέρεια

Πάτρα: Ο Δήμος σφραγίζει την παιδική χαρ...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Αύριο οι υπεύθυνοι του καταστήματος αναμένεται να καταθέσουν προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδος

"Λουκέτο" στην παιδική χαρά που λειτουργεί στον Φάρο της Πάτρας με την ευθύνη του καφέ- ρεστοράν "Φάρος" ετοιμάζεται να βάλει την ερχόμενη Τετάρτη ο Δήμος της Πάτρας, παρά το γεγονός ότι το τυπικό κώλυμα που προέκυψε έχει πάψει να υφίσταται και ενώ οι παιδικές χαρές της πόλης, τις οποίες φροντίζει ο ίδιος ο Δήμος, βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, γεγονός που ωστόσο δεν φαίνεται να προσκρούει σε κανένα τυπικό ή μη ...κώλυμα.

Ο λόγος του σφραγίσματος στο οποίο επιμένει ο Δήμος παρά το γεγονός ότι του έχει προσκομιστεί το έγγραφο για το οποίο κινήθηκε η όλη διαδικασία και το οποίο αφορά το πιστοποιητικό καλής λειτουργίας, το οποίο ήδη έχει στα χέρια της η ιδιοκτήτρια εταιρεία, είναι ότι αυτό το έγγραφο δεν προσκομίστηκε εγκαίρως. Δηλαδή η παιδική χαρά, δεν κλείνει για λόγους ουσίας αλλά για λόγους...timing.

Αυτό που δεν μπορεί να γίνει κατανοητό, όπως λένε στο thebest.gr οι υπεύθυνοι της επιχείρησης είναι ο λόγος για τον οποίο επιμένει ο Δήμος να σφραγίσει τον παιδική χαρά ενώ του προσκομίστηκε το απαραίτητο έγγραφο. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι -πίσω από την επιμονή του Δήμου κρύβεται η εμμονή του για οτιδήποτε στο οποίο εμπλέκεται ιδιώτης.

Όπως λένε οι υπεύθυνοι του «Φάρου», η εύρυθμη και ασφαλής λειτουργία του παιδότοπου είναι υποχρέωση της ιδιοκτήτριας εταιρείας και προβλέπεται από τη σύμβαση ενοικίασης του χώρου.

Πριν από τη διαμόρφωσή του ο συγκεκριμένος  παιδότοπος στον οποίο παίζουν την άνοιξη και το καλοκαίρι πολλά παιδιά μς ασφάλεια και φροντίδα, καθώς  με έξοδα του «Φάρου», απασχολούνται μονίμως δυο υπάλληλοι που επιβλέπουν τη χρήση του με συνεχή μέριμνα για την καθαριότητα του και την εν γένει φροντίδα του, ήταν σε άθλια κατάσταση και η αναγκαία αποκατάσταση του απαίτησε ένα σημαντικό κόστος, το οποίο καλύφθηκε πλήρως από την ιδιοκτήτρια εταιρεία,  η οποία στη συνέχεια κάλεσε τον αρμόδιο εθνικό φορέα για τις παιδικές χαρές ΕΒΕΤΑΜ να πιστοποιήσει την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία του παιδότοπου.

Κατά τη διενέργεια του σχετικού ελέγχου εντοπίστηκαν κάποιες μικρές ελλείψεις, οι οποίες, ωστόσο, καταγράφηκαν φωτογραφικά και καλύφθηκαν επαρκώς όλες, μία προς μία.

Την περασμένη Πέμπτη κλιμάκιο της ΕΒΕΤΑΜ πραγματοποίησε αυτοψία, διαπίστωσε ότι ο παιδότοπος πληροί όλες τις προϋποθέσεις και εξέδωσε το σχετικό πιστοποιητικό, ενώ την επομένη ημέρα, την Παρασκευή, ο «Φάρος» κατέθεσε τη σχετική αίτηση έκδοσης άδειας μαζί με το πιστοποιητικό.

Παράλληλα, από την πλευρά του ο «Φάρος», ενημέρωσε το δήμο ότι αναμένει το πιστοποιητικό καλής λειτουργίας, ωστόσο η δημοτική Αρχή δεν έδωσε το παραμικρό χρονικό περιθώριο και αποφάσισε τη σφράγιση του παιδότοπου την ερχόμενη Τετάρτη.

Την ώρα που δεκάδες παιδικές χαρές στην Πάτρα είναι αφύλλακτες, ασυντήρητες και επικίνδυνες για τα παιδιά, με απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ο Δήμος Πατρέων, λαμβάνει απόφαση για τη σφράγιση ενός χώρου ο οποίος είναι μακράν καλύτερος από ό,τι έχουμε συνηθίσει να ονομάζουμε ασφαλή παιδότοπο, γεγονός που προκαλεί πολλά ερωτηματικά, ενώ φήμες αναφέρουν ότι για το θέμα έχει υπάρξει και παρέμβαση από ιδιώτη  ο οποίος λειτουργεί ανταγωνιστικά προς την επιχείρηση, αλλά διατηρεί καλές σχέσεις με τη Μαιζώνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο  οι υπεύθυνοι του «Φάρου» αναμένεται να καταθέσουν προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδος, ζητώντας  να μην κλείσει ο χώρος αλλά και να αδειοδοτηθεί από το δήμο, αφού δεν υπάρχει πλέον κανένα πρόβλημα με την λειτουργία του παιδότοπου και αυτό πιστοποιείται από όλα τα αναγκαία έγγραφα.

Δείτε φωτογραφίες από τις παιδικές χαρές του Δήμου της Πάτρας, την κατάσταση των οποίων αναμένεται να επικαλεστεί  ο ιδιώτης αναζητώντας το δίκιο του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις