Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

7 στους 10 θέλουν διαχωρισμό κράτους εκκλησίας

7 στους 10 θέλουν διαχωρισμό κράτους εκκλησίας

Και αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας

Υπέρ του διαχωρισμού κράτους – εκκλησίας και της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας τάσσεται η πλειοψηφία των Ελλήνων παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο δεν είναι ούτε εύκολο ούτε αποδεκτό στο σύνολό του από τα εμπλεκόμενα μέρη.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου, αλλά και η επιστολή που του απέστειλε ο Πρωθυπουργός την περασμένη εβδομάδα επανέφεραν το ζήτημα αυτό στην επικαιρότητα, για μια ακόμη φορά από τότε που το έθεσε πρώτος ο αείμνηστος Αντώνης Τρίτσης. Αυτή τη φορά μάλιστα η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας επανέρχεται με μεγαλύτερη δυναμική από ποτέ, καθώς η Πολιτεία την επιθυμεί για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, ενώ από την άλλη πλευρά η Εκκλησία την επιδιώκει σε μια προσπάθεια να ξαναφέρει κοντά της τους Έλληνες, οι οποίοι απομακρύνονται όλο και περισσότερο από τους ναούς.

Παρά τη δυσαρέσκεια την οποία προκάλεσε η πρόταση του Αλ. Τσίπρα να παραπεμφθεί το ζήτημα αυτό σε μια επιτροπή διαλόγου, πρόταση που θεωρείται υπαναχώρηση από τα συμφωνηθέντα μεταξύ Αρχιεπισκόπου και Αντ. Σαμαρά για τη «συνεκμετάλλευση» της εκκλησιαστικής περιουσίας, κυβερνητικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί.

Κύκλοι της Αρχιεπισκοπής εξάλλου διέψευδαν τις φήμες ότι η πρωτοβουλία του κ. Ιερώνυμου είχε ως στόχο τη διασφάλιση προνομιακότερου καθεστώτος τόσο για τις επενδύσεις σε ακίνητα που επιχειρεί η Εκκλησία όσον και για τον ΕΝΦΙΑ που πληρώνει σήμερα για τα ακίνητά της, ο οποίος θεωρείται υπερβολικός.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις