Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μεγάλος σεισμός ταρακούνησε Κρήτη και Δωδεκάννησα - Ανάστατοι οι κάτοικοι - Τί εκτιμούν οι σεισμολόγοι

Μεγάλος σεισμός ταρακούνησε Κρήτη και Δω...

Πάνω από 6 Ρίχτερ

22:55 Η σεισμική δόνηση,όπως γράφει το in.gr, έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Ελλάδα, ενώ ιδιαίτερα αισθητός έγινε ο σεισμός στον νομό Λασιθίου και στο Ηράκλειο. Ο σεισμός ταρακούνησε, επίσης, την Κάσο και σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές κατοίκων δεν υπάρχουν ζημιές στο νησί.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση αναστάτωσε τους κατοίκους και στα Χανιά, ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην περιοχή των Χανίων δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σεισμός είχε διάρκεια και ότι συνοδεύτηκε από θόρυβο.

Ο σεισμός λόγω του μεγέθους του αλλά και της διάρκειάς του δημιούργησε ανησυχία στους κατοίκους, την ίδια ώρα όμως σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί εκτιμώντας ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

22:06 Πολλοί κάτοικοι του νησιού βγήκαν στους δρόμους ενώ η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή συνεχίζεται.

21:49 Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε πολλές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με το Ευρομεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός ήταν 6,1 ρίχτερ

Όπως είπε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο Ευθύμιος Λέκκας, πρόκεται για μία σφοδρή σεισμική δόνηση 6,2 με 6,3 ρίχτερ μεταξύ Κρήτης και Κάσου στον υποθαλάσσιο χώρο.

Ευτυχώς, ο σεισμός έγινε μακριά από κατοικημένες περιοχές και έγινε αισθητός εκτός από την Κρήτη, στην Καρπαθο, την Κασο και τη Ρόδο.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο του σεισμού, ήταν 60 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά της Καρπάθου και 109 χιλιόμετρα από τον Άγιο Νικόλαο.


Όπως διαβάζουμε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η δόνηση είχε παρατεταμένη διάρκεια ενώ 7 λεπτά αργότερα, ακολούθησε και δεύτερη δόνηση - πιθανότατα μετασεισμός - μεγέθους 3,9 βαθμων της κλίμακας Ρίχτερ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

 

ΠΗΓΗ:newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις