Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πήγαμε στο opening του «Menodiciotto» - Τραγούδησε ο Ιταλός Ρίκι Πελεγκρίνι- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πήγαμε στο opening του «Menodiciotto» - ...

Το μαγαζί που είναι το 1ο της Ιταλικής εταιρείας στην Ελλάδα, διευθύνουν οι Αλ. Οικονόμου και Angelo Carouso

Ξεχωριστή ήταν η βραδιά της Τρίτης του Πάσχα 14 Απριλίου 2015, στο κέντρο της Πάτρας, στην γωνία της Ρήγα Φεραίου με την Γεροκωστοπούλου όπου πραγματοποιήθηκε το opening ενός νέου καταστήματος παγωτού – gelateria με την επωνυμία «Menodiciotto» που απ’ όσο μάθαμε είναι μία ιδιαίτερα επιτυχημένη επιχείρηση με ιστορία κοντά 30 χρόνων που διατηρεί μαγαζιά σε πόλεις της Ιταλίας όπως το Τορίνο, το Μιλάνο, η Φλωρεντία και η Ρώμη ενώ έχει επεκταθεί και στη Νέα Υόρκη, την Κίνα και την Ισπανία.

Δύο νεαροί, ένας Έλληνας κι ένας Ιταλός, o Αλέξανδρος Οικονόμου, γιος του γνωστού Πατρινού επιχειρηματία Στέφανου Οικονόμου (από το χειμερινό και καλοκαιρινό Χάραμα) και ο Angelo Carοuso ένωσαν τις δυνάμεις τους, τις φρέσκες ιδέες και το μεράκι τους, με στόχο να προσφέρουν στους Πατρινούς ένα απόλυτα φυσικό και λαχταριστό παγωτό, φτιαγμένο με τέχνη!

Όπως ήδη είχε γράψει το thebest.gr πριν λίγο καιρό, πρόκειται για το παγωτό της Ιταλικής εταιρείας Menodiciotto, το οποίο λόγω της ιδιαιτερότητας του ότι δεν περιέχει συντηρητικά, δεν θα εκτίθεται σε βιτρίνες, όπως συνήθως συμβαίνει και ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να το δοκιμάζει πριν το επιλέξει και το αγοράσει.

Το κατάστημα στεγάζεται στο ισόγειο ενός παλιού κτιρίου στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας.

Αξίζει να τονιστεί πως το κατάστημα της Πάτρας είναι το 1ο της Ιταλικής Menοdiciotto το οποίο δημιουργείται στην Ελλάδα. Ο συνδετικός κρίκος για την επιλογή αυτή, το πρώτο ελληνικό κατάστημα της Menodiciotto, να στηθεί στην Πάτρα είναι ο Giussepe Carouso, ο οποίος είναι ο πατέρας του Αngelo Carouso.

Ο κ. Giussepe που μιλά πολύ καλά τα ελληνικά, έχει εγκαταστήσει στην περιοχή της Βάρδας του γειτονικού νομού Ηλείας μία επιχείρηση αγροτοκαλλιέργειας (όπως φράουλες, κ.α.), μέσω της οποίας προμηθεύει με ολόφρεσκα φρούτα τη συγκεκριμένη ιταλική εταιρεία παρασκευής παγωτού.

«Η γνωριμία μου με την εταιρεία Menodiciotto έγινε λόγω του ότι είμαι καλλιεργητής και προμηθευτής στον τομέα των φρούτων εδώ και 20 χρόνια στην Ελλάδα, στο νομό Ηλείας. Ξεκίνησα λοιπόν να προμηθεύω με φρούτα την εταιρεία και μου πρότεινε έτσι σε κάποια στιγμή να αντιπροσωπεύσω την εταιρεία στην Ελλάδα» είχε δηλώσει στο thebest.gr και την συνάδελφο Ελευθερία Μακρυγένη, o Giussepe Casouso.

Τα συγκεκριμένα παγωτά που πραγματικά έγιναν ανάρπαστα την βραδιά των εγκαινίων, περιέχουν φρούτα πιστοποιημένα και μόνο γνήσια συστατικά. Ο τρόπος συντήρησής τους είναι η κατάψυξή τους. Τα φρούτα όπως είχε περιγράψει ο Giusseppe Carouso στο thebest.gr, μπαίνουν στο εργαστήριο, υπόκεινται σε επεξεργασία και όταν βγαίνει η πρώτη ύλη καταψύχεται, αφού γίνουν και οι απαραίτητες παστεριώσεις. Το κατάστημα της Πάτρας είναι όπως είπαμε το 1ο για την Ελλάδα και αυτό δεν είναι τυχαίο και για έναν ακόμη λόγο. Η Πάτρα έχει στενούς δεσμούς με την γειτονική Ιταλία, υπάρχει ακτοπλοική διασύνδεση ενώ ως λαοί ταιριάζουμε πολύ και στην κουλτούρα αλλά και την Μεσογειακή διατροφή.

Στην βραδιά των εγκαινίων οι διοργανωτές είχαν φροντίσει και για μία μουσική έκπληξη προς το κοινό που περνούσε και «χάζευε» το όλο χάπενινγκ. Είχε έρθει καλεσμένος του Giussepe Carouso, ο Iταλός τραγουδιστής Ricky Pellegrini, ο οποίος είναι η φωνή του συγκροτήματος La Strana Societa από το 1990. Με φωνή που θύμιζε έντονα Έρος Ραματζότι, ντυμένος με κρεμ κοστούμι και Μεσογειακό ταμπεραμέντο, ο Ρίκι Πελεγκρίνι έδωσε μία ξεχωριστή νότα στην βραδιά, τραγουδώντας τόσο Ιταλικά κομμάτια όσο και Bee Gees όπως το «How deep is your love» και το «Stayin’ alive» ενθουσιάζοντας τον κόσμο. Τα όσα έλεγε στα Ιταλικά για την ζεστασιά και οικειότητα που ένιωσε στην Πάτρα, τα μετέφραζε ο Giussepe Carouso. Το μεσημέρι μάλιστα της Τρίτης του Πάσχα ο Ιταλός καλλιτέχνης που κατάγεται από το Τορίνο, την πόλη της Fiat και την Φλωρεντία (μάλιστα ο πατέρας του ασχολείται με την όπερα) πήγε καλεσμένος και μίλησε στην εκπομπή της δημοσιογράφου, ραδιοφωνικής παραγωγής και κοινωνιολόγου Ρούλας Κωστακοπούλου στον Μελωδία της Πάτρας.

Μάλιστα ο Ρίκι Πελεγκρίνι θα μείνει και απόψε Τετάρτη του Πάσχα 15/4/2015 στην Πάτρα και θα πραγματοποιήσει μία live μουσική εμφάνιση στο BBQ, μετά τις 22.00 το βράδυ.

Το συγκρότημα La Strana Societa του οποίου είναι επικεφαλής, είχε δημιουργηθεί πολλά χρόνια νωρίτερα και είχε γίνει παγκόσμια γνωστό και αγαπητό με το instrumental κομμάτι "Pop Corn" που έχει πουλήσει πάνω από 5.000.000 δίσκους. Έχει συνεργαστεί επίσης για λίγα χρόνια με το συγκρότημα I Nouvi Angeli.

Παράλληλα το 2014 ο Ρίκι Πελεγκρίνι κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό cd με τίτλο "4 Seasons".

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν πολλοί γνωστοί Πατρινοί που ευχήθηκαν καλές δουλειές στα δύο νέα παιδιά, τον Αλέξανδρος Οικονόμου και τον Angelo Carouso. Ανάμεσα τους διακρίναμε τους Νίκο Καρακίτσο, Γιώργο Χάχαλη, Σπύρο Στεφανόπουλο του skaipatras, την Ρούλα Κωστακοπούλου, την Αντίτη Αβραμίδη, τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Σπύρο Κουβαρδά, τον επιχειρηματία επίπλων κ. Γεωργιόπουλο, κ.α.

Επίσης διακριτικά παρών ήταν και ο Στέφανος Οικονόμου, στον οποίο και ευχήθηκαν όλοι καλή επιτυχία και πορεία στο επιχειρηματικό εγχείρημα του νεαρού γιου του.

Οι φωτογραφίες είναι του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight