Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Φίλιππος Νικολάου έρχεται στην Πάτρα για την παράσταση-αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα

Ο Φίλιππος Νικολάου έρχεται στην Πάτρα γ...

Την προσεχή Κυριακή 19 Απριλίου 2015 στο Συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου στο Ρίο

Στην τελική ευθεία της πυρετώδους προετοιμασίας τους, βρίσκονται οι συνολικά 200 συντελεστές της μεγάλης μουσική παράστασης-αφιέρωματος με τίτλο «Γιώργος Ζαμπέτας-μπουζούκι αγάπη μου!», που θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή 19 Απριλίου 2015 στις 20.00, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, με κεντρικό ερμηνευτή τον Φίλιππο Νικολάου.

Πρόκειται για μια φιλόδοξη παραγωγή, η οποία φέρει την καλλιτεχνική σφραγίδα της Λαϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας «Εν Χορδώ», του Πατρινού μαέστρου Θοδωρή Γεωργόπουλου, που μέσα από ένα πρόγραμμα 2,5 ωρών, θα αναδείξει  τη ζωή και το έργο του σπουδαίου Γιώργου Ζαμπέτα.

Με τη συνδρομή θεατρικών και χορευτικών δρώμενων, θα ξεδιπλωθεί η μουσική διαδρομή και τα διαχρονικά τραγούδια του μεγάλου συνθέτη, με ερμηνευτές στο πρώτο μέρος, τους αξιόλογους Πατρινούς  τραγουδιστές, Δημήτρη Δημόπουλο, Διονυσία Καρόκη, η οποία είχε εκπροσωπήσει και την Ελλάδα στην Γιουροβίζιον το 1998 και Σπύρο  Βέρρα.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο Φίλιππος Νικολάου, επιστρέφει στην Πάτρα για μία μουσική εμφάνιση έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες, κάτι που δικαιολογημένα έχει προκαλέσει το αυξημένο ενδιαφέρον του Πατρινού ακροατηρίου. Ο Φίλιππος Νικολάου είχε εμφανιστεί παλιότερα σε γνωστά κέντρα της Πάτρας όπως το Villys Park, κ.α. Ας σημειωθεί, ότι η πρόταση στον καταξιωμένο ερμηνευτή δεν έγινε τυχαία καθώς ο Φίλιππος Νικολάου ξεκίνησε την καριέρα του δίπλα στον Γιώργο Ζαμπέτα και σίγουρα θα έχει πολλά να θυμηθεί από εκείνη την εποχή και την επαφή του με τον καλλιτέχνη αλλά και τον άνθρωπο Ζαμπέτα (1925-1992).

Την 50μελή Ορχήστρα «Εν Χορδώ», θα πλαισιώσουν στην μουσική παράσταση:

-Το «Θεατρικό Εργαστήρι Κέντρου Γλώσσας και Πολιτισμού», της θεατρολόγου Κατερίνας Μιχαλοπούλου, που θα ξετυλίξει  μέσα από δραματοποιημένες ενότητες, χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τις κυριότερες περιόδους της ζωής του Γιώργου Ζαμπέτα.

-Ο Χορευτικός Σύλλογος «Καρατζάδες», με χοροδιδασκάλους την Βασιλική Σιβρίκα και τον Νίκο Κοτσόκολο, που θα υποστηρίξει χορευτικά τα τραγούδια.

-Η Παιδική Βυζαντινή Χορωδία της Ανδριάνας Τσαγκάρη, που θα συνοδεύσει αγαπημένα τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα.

Συντελεστές:

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της φιλόδοξης παραγωγής «Γιώργος Ζαμπέτας-μπουζούκι αγάπη μου!», έχει ο μαέστρος Θοδωρής Γεωργόπουλος, τη σκηνοθεσία η Κατερίνα Μιχαλοπούλου, τα κοστούμια «υπογράφει» η Ειρήνη Μπαλλή, τα σκηνικά ο Θάνος Μπαλαφούτης, τα εικαστικά η Κανέλλα Στασινοπούλου ενώ την παρουσίαση και την οργάνωση παραγωγής, ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Ρηγόπουλος.

Εισιτήρια:

Η προπώληση των εισιτηρίων, που κοστίζουν 10 ευρώ,  συνεχίζεται από τα  καταστήματα:

-Music Station- Στόλλας (Ρήγα Φεραίου 34, τηλ. 2610-624.916)

-Discover (Πατρέως 30, τηλ. 624.916)

-Γωνιά του Βιβλίου (Αγ. Νικολάου 32, τηλ. 223.688) καθώς και από την Σχολή Εκμάθησης Παραδοσιακών Οργάνων, «Εν Χορδώ» (Παν. Δημητροπούλου 10, τηλ. 2610-314.935).

Ήδη το ενδιαφέρον για τα εισιτήρια είναι πολύ μεγάλο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture