Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Νεότερος παίχτης στα πλέι-οφ της Ευρωλίγκας ο Λόυντζης

Νεότερος παίχτης στα πλέι-οφ της Ευρωλίγ...

Ελληνική η πρώτη τριάδα των νεότερων που έχουν αγωνιστεί στην τελική φάση

Ο Μιχάλης Λούντζης είναι από την Τρίτη του Πάσχα ο νεαρότερος παίκτης που έχει αγωνιστεί ποτέ στα Playoffs της Euroleague. Το έπραξε όντας 16 χρονών και 8 μηνών (σ.σ είναι γεννημένος στις 4 Αυγούστου του 1998).

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχαν μάλιστα δύο Έλληνες. Ο Κώστας Βασιλειάδης και ο Νίκος Ζήσης. Ο 31χρονος γκαρντ που αγωνίστηκε φέτος στη Μάλαγα ήταν 16 ετών, 10 μηνών και 18 ημερών όταν έπαιξε στα playoffs το 2001 στη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Ολίμπια Λουμπλιάνα με 75-64. Ήταν ένα ματς στο οποίο ο Παναγιώτης Λιαδέλης σκόραρε 36 πόντους κι ο ίδιος ο Βασιλειάδης πάτησε παρκέ για 4 δευτερόλεπτα!

Δεύτερος στη λίστα ήταν μέχρι την Τρίτη του Πάσχα ο Νίκος Ζήσης, που επίσης έκανε την πρώτη του εμφάνιση εκείνη τη σεζόν (2000-01). Ο άσος της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ πήρε το βάπτισμα του πυρός στο παιχνίδι της ΑΕΚ με την Μπενετόν Τρεβίζο (νίκησε η Ένωση με 71-56). Αγωνίστηκε για 18 λεπτά χωρίς να σκοράρει.

Οπότε ο Λούντζης όχι μόνο έγινε ο νεαρότερος που αγωνίστηκε ποτέ στους προημιτελικούς, αλλά εν αντιθέσει με τον "ανταγωνισμό" κατάφερε να σκοράρει κιόλας. Στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ ο 16χρονος γκαρντ είχε 2 πόντους με 1/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 λάθος και 1 κερδισμένο φάουλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λούντζης που μέχρι πέρσι αγωνιζόταν στην Γ' Εθνική (στον Κρόνο Αγίου Δημητρίου) και την ερχόμενη Δευτέρα πριν το τρίτο ματς με την ΤΣΣΚΑ θα πρέπει να πάει το πρωί στο σχολείο, είναι ένας από τους νεαρότερους παίκτες που έχουν συμμετάσχει συνολικά στην διοργάνωση.

Είναι στο Νο13 της λίστας η οποία περιλαμβάνει ονόματα όπως ο Ρίκι Ρούμπιο, ο Ούρος Τρίπκοβιτς, αλλά κι έναν ακόμη παίκτη που έκανε ντεμπούτο με τον Παναθηναϊκό και μάλιστα σε μικρότερη ηλικία (16 ετών, 1 μηνός και 23 ημερών), τον Γιάννη Καραμολέγκο που τώρα αγωνίζεται στην Α2 και τον Αρκαδικό.

 

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports